Начало Българите по света Каракачанов: След 10 години ще се чудим как да защитим правата на...

Каракачанов: След 10 години ще се чудим как да защитим правата на македонците в албанската провинция Македония, ако няма преговори

Българският премиер Бойко Борисов никога не е казвал, че страната ни ще наложи вето , посочи вицепремиерът

Ако ВМРО – ДПМНЕ спечели изборите в Северна Македония, преговори няма да има, каза лидерът на ВМРО и вицепремиер на Република България Красимир Каракачанов в интервю за македонската телевизия Star, цитирана от „Фокус“.

Вицепремиерът коментира срещата на лидерите на ЕС за Западните Балкани. На въпрос дали България е новата Гърция за Македония, Каракачанов отговори:

България никога не е била Гърция за Македония, България винаги е била приятел на Македония.

Той заяви, че българският премиер Бойко Борисов никога не е казвал, че страната ни ще наложи вето на Македония по пътя ѝ към ЕС:

Той не казва вето. Напротив България каза: Да, ние сме съгласни да има преговори между ЕС и Македония, но датата, от която ще започнат преговори, ще зависи от това кога ще се разберем за историята. Гърция допреди една година казваше категорично „Не“, а ние сме „За“ преговори, но за да има стимул правителството в Скопие да поработи малко, а не да чака наготово. Ние казваме „За“ сме, но преговорите ще започнат тогава, когато приключим с тези глупави спорове.

Каракачанов посочи, че от 6 месеца насам процесът на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и образователни въпроси между България и Република Северна Македония е блокиран от представителите на Македония:

Няма напредък. Няма желание за напредък.

Във връзка с евентуална промяна на изборите Каракачанов отговори:

Ако ВМРО – ДПМНЕ спечели изборите, ще втвърди позицията спрямо България, преговори няма да има и след 20 години с Вас ще си говорим или след 10 години как да защитим правата на македонците в албанската провинция Македония.

Нямам нищо против албанците, аз ги уважавам, защото знаят какво искат. Вие чули ли сте между албанците в Македония, в Албания и в Косово да има спор какъв език говорят или каква им е историята? Те са по-паметни от нас и знаят какво искат. Ако питате албанците какви са македонците, те ще ви кажат – българи. Ако питате власите в Македония как викат на македонците, ще ви кажат – „бугари“. Така викат власите на македонците. Ако попитате сърбите нагоре, какви са македонците, ще ви кажат „бугараши“. Добре де, какво излиза, попита още той.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов изтъкна, че никой няма нищо против Македония. Той припомни, че България първа е признала държавата:

Като искате да има македонска държава кои са македонците в нея? Защо в държавата Македония сърбите са сърби, слагат сръбските знамена, албанците са албанци, власите са власи, а само българите са македонци.

Никой не е казал – Охрид е български. Това е глупост. Само че не можеш да спреш един български турист като отиде в Охрид, да се сети за Цар Самуил, допълни още Красимир Каракачанов.

Той обърна внимание, че македонските политици не искат да участват в проекти, които биха били добри и полезни за хората в Македония.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Следващото правителство отново ще е фрагментирано

Следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус Лидерът на ВМРО и бивш министър на...

Сиди: България има нужда от консервативни сили срещу джендър идеологията

Целта е да бъдем преграда срещу всякакви либерални глупости, подчерта политикът Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предложи нова патриотична...

Кузман Илиев: Кой контролира парите ни?

По същество паричната политика облагодетелства едни за сметка на други Грамотност, знание и осведоменост са базовите темели на...

Каракачанов към Заев: Друже, българите не пасем трева!

Нямате качества на библейски месии (колкото и да Ви лъжат създателите Ви) Друже, аз лично поне 20 пъти...

„Патриоти за София“: Край на безплатното паркиране на депутатите и чиновниците

Махат паркинга за народни представители на площад „Александър Невски“ Групата на Патриотите в Столичния общински съвет подготвя и ще...

Искрен Веселинов: ВМРО иска да създаде отбор от наистина обединени патриоти

Политическата формация отправи покана към партиите, споделящи ценностите ѝ Не беше грешка раздялата ни с НФСБ. Никой от нас...

Доц. Милен Михов: ВМРО предлага формула за обединение, основаващо се на ясни цели

По повод патриотичното обединение, предложено от ВМРО, в „Денят на живо с Наделина Анев“ по Нова нюз гост по темата е доц....

Коментари