Начало Народно събрание Каракачанов: Турция брутално и нагло се меси във вътрешните ни работи

Каракачанов: Турция брутално и нагло се меси във вътрешните ни работи

Не е нормално в суверенната Република България, която уж е съюзник на Република Турция в НАТО, да се вее турско знаме на религиозен храм, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия. Коментарът му бе по повод излъчен видеорепортаж, в който се вижда джамия в Търговищко, от минарето на която е провесено турското знаме.

Репортажът показва как областният управител на Одрин Дурсун Али Шахин месец преди местните избори в България решава да дари милиони за ремонт на джамии и минарета в селата около Търговище и за екскурзии до Турция. Така всяка седмица хора от селата около Омуртаг, Търговище и Върбица пътуват безплатно до Одрин. 

Каракачанов припомни за предложението на Патриотичния фронт пред всеки български храм, без значение каква религия се изповядва в него, да има национален флаг. Тогава българското мюфтийство скочи срещу идеята.

През последните 1-2 години отношенията между Турция и ДПС са много близки. Проблемът не е в това, че са завели някого на екскурзия в Одрин. Притеснителното е, че Турция се намесва много нахално и брутално във вътрешните работи на Република България, каза той.

Присъствието на турски областен управител на едно тържество у нас, което на практика е предизборно, е подкрепа на турската държава за една определена политическа сила, заяви лидерът на ВМРО и допълни, че този факт подкопава суверенитета на нашата държава.

Друг недопустим акт според Каракачанов е изказването на български кмет на турски език по време на това събитие. Кметът нагло е заявил, че не се интересува какъв е закона и той ще говори на турски език.

Каракачанов посочи, че стратегията на Турция е много ясна – във всяко едно районно мюфтийство у нас – те са 13, има по един политкомисар от турското министерство на исляма. Въпросно министерство има по-голям бюджет от този на Република България, уточни той.

Ако се запознаете с книгата на сегашния министър-председател на Турция Давутоглу „Стратегическа дълбочина“ съвсем ясно става, че политиката на Турция в последните десет години цели възстановяването на присъствието и влиянието на Османската империя във всички територии, които навремето са владели, каза съпредседателят на Патриотичния фронт.

Той бе категоричен, че апетитите на Турция не са само на Балканите. Каракачанов зададе няколко риторични въпроса. Кой запали и поддържаше войната в Сирия – Ердоган. Кой поддържа ислямистите в Сирия – Ердоган. Кой поддържа ислямистите в Либия – Ердоган. Това са все територии на бившата Османска империя, обясни лидерът на ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари