Начало Блог Каракачанов: Управлението има нужда от компетентни хора, а не от партийни функционери

Каракачанов: Управлението има нужда от компетентни хора, а не от партийни функционери

Какви ще са приоритетите в работата му като министър на отбраната и вицепремиер по обществен ред и сигурност и съпредседател на Обединените патриоти Красимир Каракачанов обясни пред журналисти.

Когато става въпрос за превъоръжаване на армията, за съжаление винаги става въпрос и за някакви пари. Когато говорим за сигурността на държавата и за Българската армия за едно нещо съм ясен и категоричен – ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това нещо да бъде преследвано – не можеш да крадеш от болните, не може да крадеш от децата, не можеш да крадеш от армията, заяви Каракачанов.

Ще настоявам в програмата да се запише и проучването на опции за връщането на наборната военна служба. Аз съм привърженик на това и ще работя за това. Смятам, че след като в редица европейски страни започна да се говори за донаборна военна служба – темата става все по-актуална, обясни той.

Охраната на турската граница е въпрос на опазване на териториалната цялост на България. Ние сме длъжни да я охраняваме и това е записано и в програмата политика на недопускане на нелегална миграция в България, допълни Красимир Каракачанов.

Ако сте следили внимателно какво съм говорил през всички години, винаги съм казвал, че във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, а не партийни функционери, коментира още той по повод министрите на икономиката Емил Караниколов и на екологията Нено Димов.

По отношение на отговорността Каракачанов заяви, че след като ги е предложил ще носи отговорност за тях.

Ще видите и със заместник-министрите и областните управители, ще предложим хора, които не са членове на една или друга партия, но сме преценили, че са компетентни и могат да свършат работа, обясни той.

Влизаме в управлението не за да си показваме партиите, а да покажем, че идеите, които сме отстоявали и са влезли в програмата за управление, могат да бъдат защитени с грамотни и компетентни хора, допълни Каракачанов.

Запитан за определения тип боен самолет, който да закупи армията ни, той обясни, че най-важното е изтребителят да върши работа на българската авиация.

Според него изтребителят трябва да е лесен за поддръжка и на изгодна цена. Запитан дали да е нов или стар, Каракачанов отговори, че по-добрият вариант е самолетът да бъде нов.

Естествено е, че всеки един човек иска да кара мерцедес, но си купува автомобил според джоба, заяви новоизбраният министър на отбраната.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари