Начало Европейски парламент Каракачанов: Ще вдигнем пенсиите като спрем контрабандата и източването на ДДС

Каракачанов: Ще вдигнем пенсиите като спрем контрабандата и източването на ДДС

Нека Европа покаже на свой терен как да интегрираме циганите

интервю на ЛЮБОМИР ДЕНОВ за клуб „100“

– Г-н Каракачанов, как ще определите ролята на ВМРО в коалицията с „България без цензура, ЗНС,Гергьовден“? Не оставате ли в сянката на ББЦ?

– Никой в коалицията  не е в никаква сянка – отношенията ни са равнопоставени и добронамерени. Всеки може да го види буквално всеки ден и навсякъде в България. Защото ние, за разлика от останалите, вече втори път обикаляме цялата страна. А и вие виждате, че аз по свое желание застанах на последното място в листата за евровота – за да окажа подкрепа за нея и лично за Ангел Джамбазки, който е заместник-председател на ВМРО. Той е под номер 2 в листата и за него може да се гласува и лично – с номер 28 за коалицията и с номер 2 в полето за преференции.

Социологическите проучвания ясно показват, че коалицията ни ще има поне двама депутати. Така че ВМРО играе основна роля. А и вие сте забелязали, че говоренето на коалицията е центристко и патриотично. Николай Бареков е човек, който изповядва патриотични идеи, Росен Петров също. Ние на практика сме единствената от патриотичните формации у нас, която има реални изгледи да мине бариерата. Това се вижда от социологическите проучвания. Така че призовавам всички патриоти да гласуват за нашата коалиция, а не за фалшиви патриоти като „Атака“, които на практика обслужват ДПС.

– Имаше ли съпротива вътре във ВМРО срещу влизането в такава коалиция и как ще убедите симпатизантите си, че няма да се превърнете в партия на статуквото?

– На фона на всичко това, което ви казах, тази коалиция беше и най-логичната възможност за ВМРО. Така че във ВМРО имаше диалог, но не е имало съпротива. Елате на наши събрания и ще видите, че ние май сме единствената измежду партиите у нас, където тече дискусия, има диалог и вътрешнопартиен живот. Това се дължи на две неща: изградили сме реално работещи структури, а не сме популистки проект на един или друг екстравагантен лидер, а също така – имаме кауза. И тази кауза ни прави критични и отговорни.

Ние сме най-социално звучащата политическа коалиция. Само ние предложихме увеличаване на минималната пенсия до 260 лв. веднага, ясна програма за рязко и поетапно увеличаване на доходите, което да задвижи потреблението, създаване на нова програма за наемане на работа и гарантиране на минимален базов доход, равен с минималния доход в Европейския съюз, повишаване на заплащането на лекари, полицаи, военни и много други.

Като български патриоти ние от ВМРО искаме българите да имат достойнство. Това означава и достоен стандарт на живот.

Никога не можем да бъдем партия на статуквото. Коалицията ни включва некомпрометирани лица, а и е насочена именно срещу цялото прогнило статукво на БСП, ДПС, ГЕРБ, Касим Дал и останалите „реформатори“. Който иска да гласува срещу цялата политическа прослойка, може да гласува за нас. Нека не се забравя, че ние бяхме първите, които започнахме битката срещу монополите – ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, още през 2006 г. 

ВМРО винаги е била съвестта на нашето общество.

– Една от целите на коалицията е да извадите ДПС от удобната им роля на балансьор в политиката. Защо всички партии се коалират явно или тайно с тях, като знаят, че тази целувка е смъртоносна и след това падат от власт? Вие как ще се опазите от това изкушение?

– През 2005 г. самият аз получих предложение да стана министър в правителството на Тройната коалиция. Тогава отказах – именно заради участието на ДПС. ВМРО е име със 120-годишна история. Не можем да го жертваме за нещо конюнктурно.  

– Какви ще бъдат основните задачи на евродепутатите от коалицията „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“?

– Всеки български евродепутат трябва да защитава преди всичко българския, а след това партийния интерес. На първо място, това е битката за пълно усвояване на полагащите се за България пари. Европарламентът е чудесна трибуна и механизъм за защита правата на българите по света – ясни условия пред членството на Македония и Сърбия, свързани с правата на българите там. Ще поддържаме връзка и с новата българска емиграция по света. Нашите представители – главно в лицето на Ангел Джамбазки – ще бъдат на практика представители на всички българи в ЕП. 

Европарламентът е и мястото, от където много по-ясно ще кажем, че Турция няма място в Европейския съюз. Да не забравяме битката с монополите, които грабят и последните стотинки от скъсания джоб на българския пенсионер.

Международен въпрос е и Циганският – за вписването на тези общности трябва да се търси ефективно общоевропейско решение. Защото сега се получава двоен стандарт – Западна Европа ни учи на интеграция, права и свободи, а когато нашите цигани отидат там, ни ги връща. Е, нека покажат как се прави тази прехвалена интеграция.

Циганите в България, без да са работили и един ден, получават повече отколкото един достоен български пенсионер, работил 40 г. и плащал своите данъци и осигуровки. И ако той не си плати тока, на следващия ден му го спират, докато в циганските махали не плащат за електроенергия, но ползват. Сега се опитват да ни накарат да живеем в Европа на две скорости, като ние сме на опашката. Няма да стане.

– Искате увеличение на доходите и пенсиите. Как това ще се отрази на бюджета и на икономиката?

-Само от контрабанда и източване на ДДС в бюджета на България не влизат между 4 и 5 млрд. лв. Ето къде са необходимите пари за увеличение на пенсиите. Нашата коалиция има разработена програма за това. Само че се иска решителност. Ние я имаме. Партиите на статуквото – явно не.

– Ще има ли възмездие за политиците, които са виновни България да е последна по най-важните показатели в Европа?

– Именно коалицията „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ внесе закона „Чисти ръце“ – за пълна проверка на лицата от елита. Всеки, който е крал и ощетявал българския народ, трябва да бъде съден и да отиде в затвора.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна...

Военният министър: Доброволната военна служба е нужна за българската армия

Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ. Това...

Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в...

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика Северна Македония има още много да извърви по пътя към...

ВМРО – Младежи: Проф. Ивайло Дичев да се извини публично заради спекулата с историята на България по отношение на Македония

Настояваме преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде докладван на Етичната комисия! Наскоро във Фейсбук се появи интервю...

В Добрич се проведе първото издание на „Бъди войник“ за тази година

В резултат на взетите мерки се повишава интересът към военната служба.Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял...

Искрен Веселинов: Няма автоматизъм между резултата от референдума и промяната на Конституцията

Прокараната с измененията в Изборния кодекс поправка, даваща възможност за промяна в Конституцията чрез референдуми, според вносителя ѝ - Искрен Веселинов от...

Коментари