https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Каракачанов: Ще продължавам да бъда политически некоректен за Македония, истината не противоречи на договори -
Начало Блог Каракачанов: Ще продължавам да бъда политически некоректен за Македония, истината не противоречи...

Каракачанов: Ще продължавам да бъда политически некоректен за Македония, истината не противоречи на договори

Във ВМРО ще гласуват за македонския представител на Евровизия заради репресията срещу него 

Г-н Станишев как ще гласува в ЕП – като българин, или като шеф на ПЕС, пита лидерът на войводите

Да кажеш истината за Македония не е противоречие на някакъв договор. За мен няма някакви си нови ценности и стари ценности, има български национални ценности, българска национална кауза и български интерес. 

Такъв е категоричният отговор на ВМРО Красимир Каракачанов на акцията на ПЕС с президент Сергей Станишев за гласуване на поправка в резолюцията в Европейския парламент. Документът визира като провокативни изказвания на правителствени представители у нас по адрес на Скопие. Според европейските социалисти тези провокации трябвало да бъдат осъдени, понеже погазвали Договора за добросъседство с Македония.

Очевидно визират мои изказвания, коментира вицепремиерът. Тези безсмислици, наречени политическа коректност, аз не ги признавам. Когато някой от Северна Македония се опитва да се гаври с България, да обижда българите и най-вече да мачка и да унижава българите в самата Македония, аз няма как да бъда политически коректен, заяви Каракачанов в студиото на NOVA, където гостува заедно с водача на листите на ВМРО в Пловдив и Стара Загора – Александър Сиди. 

И предизборно обещавам, а аз си спазвам обещанията, че ще продължавам да бъда политически некоректен с тях, докато не престанат с антибългарските тези, закани се лидерът на ВМРО.

Той подчерта, че е сигурен как ще гласуват двамата евродепутати на ВМРО за тази резолюция, но му е интересно да види как ще гласуват останалите български представители в ЕП.

Интересно ми е г-н Станишев в какво качество ще се прояви – на българин, чиято политическа кариера тръгва от България, или като шеф на някаква международна организация? Това ни различава нас, българите, от останалите. Няма грък, няма сърбин, няма германец, който някъде на международен пост да е международен служител. Той си остава грък, сърбин, германец, направи сравнение Каракачанов.

Той припомни, че българските политици от началото на 20-и век още правят една и съща грешка – не обясняват на международния терен с аргументи българската кауза Македония и историческата истина. Самият Каракачанов разкри, че като министър на отбраната по време на всяка своя среща със свой западен колега, надлежно предоставя документи, за да обяснява историческите факти и българската позиция. 

Нашите политици и тогава, и сега смятат, документите са ясни, историята е ясна и няма нужда да се обясняват, докато в Скопие хвърлят луди пари, за да наемат лобисти. Само на една от лобистките организации в САЩ плащат 4 млн. долара, противопостави той македонската активност на българската пасивност по проблема.

Много ми е интересно днес, като дебатират в ЕП за Македония, как ще си обяснят въпроса с певеца от Евровизия – Васил Гарванлиев? Как си обясняват, че една държава Република Северна Македония беше готова да се откаже от него, че това момче има 400 заплахи в интернет за убийство, поставен е на тотален натиск и мачкане от проправителствени медии, срещу него се изказват и държавни служители, защото каза, че от двете страни на границата живее един народ, възмути се лидерът на ВМРО.

И той, и Александър Сиди декларираха, че ще гласуват за македонския представител, след като по регламент нямат право да дадат вот за българския изпълнител на Евровизия. На мен ми стана симпатичен, не го познавам това момче, но фактът, че успя да изкара от обувките всички закостенели коминтерновски кратуни в Македония, заслужава уважение, призна лидерът на ВМРО.

В отговор на въпроса, ако няма проблем с Македония, каква ще бъде каузата на ВМРО, Сиди се пошегува. От 20 години си говорим как ще създадем един клуб на пенсионираните дейци на ВМРО в Охрид, харесал съм си една къща там, ще играем на карти. Но да се надявам скоро да се пенсионираме – когато от Охрид до Черно море няма граници, коментира Сиди. Той призна, че любимото време с лидера му е по време на пътувания в Македония, където няма кътче, за което лидерът на ВМРО да може да не му разкаже в детайли. Той е цяла енциклопедия по въпроса, изрази възхищението си Сиди. 

От своя страна Красимир Каракачанов припомни, че създадената преди 127 г. организация е започнала дейността си именно с каузата да се бори за правата на останалите под турско робство българи в Тракия и Македония, но през годините е станала и доста социална организация със сериозна международна дейност.

Ако не е ВМРО, през последните 20 години теми, като демографската криза, проблемите с циганските гета, където се правят стъпки благодарение на ВМРО. Кой спря джендърската конвенция, кой спря всички тези гадни атаки срещу България от страна на Скопие? ВМРО не е само темата Македония, категоричен е лидерът на партията.

ВМРО е един символ и затова запазихме това име, за да знаят онези врагове на българщината в Македония, че онова, от което винаги ги е било страх, продължава да живее и да продължава да ги е страх, отсече Каракачанов.

И двамата със Сиди бяха категорични, че България трябва да гледа напред, а не постоянно да търси оправдания за провалите си с Държавна сигурност.

32 г. минаха от прехода и ние продължаваме да търсим някой друг да ни е виновен, извинявайте, ама икономическите провали последните 30 г. на какво се дължат – на турското робство ли, на комунизма ли, на Държавна сигурност ли, попита риторично лидерът на ВМРО и министър на отбраната. 

Във ВМРО винаги сме делили хората не на леви и десни, червени и сини, монархисти и републиканци, дори не ги делим на етноси, а дали един човек е добър българин, дали работи за България, или не работи за България, заяви Каракачанов. 

Сиди пък призна, че неговото поколение не разбира това ровене в миналото. Не може 30 години да вадим едни и същи скелети от гардероба, съгласи се той с лидера на ВМРО.

Видео >>>

Последни Новини

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

Коментари