Начало Блог Карлос Контрера: Атентатът срещу главния прокурор е колосален провал за службите за...

Карлос Контрера: Атентатът срещу главния прокурор е колосален провал за службите за сигурност

Атентатът срещу главния прокурор е безпрецедентен акт на терор. Това е нападение срещу институциите, заяви Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет, в ефира на България 24.

По думите му извършителите са се охрабрили, а да посегнат на живота и здравето на главния прокурор на страната показва много сериозен проблем в нашето общество – не само в сектор сигурност, но и в порядките в обществото, защото това е покушение срещу държавността, категоричен е той.

След като главният прокурор може да бъде мишена, какво остава за сигурността на нас, обикновените граждани, запита Контрера. Той е на мнение, че в последните три години криминалният контингент „надига глава“ и обясни:

Спомняте си през 2020 г. президентът надигна юмрук и призова „Мутри вън“. Какво се получи, мутрите наистина са навън и вършеят безнаказано.

Общинският съветник е категоричен, че има проблем, който се корени в МВР, ДАНС, ДАР и другите служби, които са допуснали това да се случи. Ето това вече е разграждането на държавата, посочи той.

Контрера е категоричен, че главният секретар и министърът на МВР трябва да подадат оставка, защото атентатът срещу Гешев е колосален провал на службите за сигурност.

Карлос Контрера сподели, че наблюдава интересен ракурс в поведението на т.нар. „умно-красива“ общност – ПП, ДБ и софийското им прокси „Спаси София“. По думите му в тези среди цари злорадство, ехидност – което показва, че сме стигнали дотам една немалка част от обществото да се радва, че някой е станал обект на посегателство. И тези хора претендират да бъдат „новото“, те са най-големите глашатаи на принципа за върховенство на закона, а се радват, че един човек е бил обект на атентат. Къде тук са моралните ценности, възмути се съветникът от ВМРО.

До онзи ден същите тези ни проглушиха ушите с темата за домашното насилие. Насилието си е все насилие. Дали ще бъде упражнено вкъщи, на улицата или умишлено срещу представител на държавността, е все насилие. Не може едното да е лошо, другото да е добро, категоричен е той.

Няма значение личността на главния прокурор – дали е Иван или Драган. Личността се харесва от едни и мрази от други. Плашещото е, че в обществото ни има индивиди, които се чувстват достатъчно сигурно, за да посегнат на главния прокурор на Република България, който е административен ръководител на прокуратурата – тази институция, която се занимава с разследването на престъпления, посочи той и допълни, че се намираме в „латиноамерикански сценарий“.

Каквото и да коментира „умно-красивата“ общност, фактите са си факти. Има довършен опит да бъде взривен главния прокурор на държавата. Очевидно е, че има голям пропуск в системите ни за сигурност. Очевидно има сили, подкрепяни и от вън, които се опитват да отменят правовия ред и да насочват политически процеси. Това се нарича тероризъм, каза Карлос Контрера и предупреди, че ако процесът се задълбочи, могат да пострадат и други публични фигури – и такива от средите на „умно-красивата“ общност.

Цялото интервю с Карлос Контрера проследете във видеото >>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари