Начало Блог Карлос Контрера: ВМРО като фактор ще бъде трудно да бъде заобиколен не...

Карлос Контрера: ВМРО като фактор ще бъде трудно да бъде заобиколен не само на изборите, но и след тях

Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ заяви позиции по следните теми:

Кандидатурата на Сидеров за кмет на София

Илиана Беновска покани Карлос Контрера в студиото и го представи като младата надежда, но вече утвърден политик в централното ръководство на ВМРО. Първият ѝ въпрос към него бе във връзка с това, че Волен Сидеров ще се кандидатира за кмет на София и тя попита като общински съветник от ВМРО в СОС как му изглежда тази хипотеза?

Той отговори, че това е негово право като председател на политическа партия и това е негово морално право, но самият той сподели, че е леко объркан от разнопосочните сигнали, които са дадени. Карлос Контрера припомни, че преди няколко дни от Дряново са обявили, че партия „Атака“ в София ще подкрепи Йорданка Фандъкова, но след това се е оказало, че това не е съвсем така. Логическите нишки ми се губят, допълни гостът и каза, че така или иначе кампанията ще бъде интересна не само заради двете дами, които в момента са фаворизирани като кандидати, но и с оглед на т.нар. предкампания, която не е започнала особено добре по негово мнение.

Кандидатурата на ВМРО за местните избори

Беновска повтори коментара си от началото на предаването, че лидерите на партиите от „Обединени патриоти“ – Каракачанов, Сидеров и Симеонов са започнали като орел, рак и щука, но в момента сякаш са като тримата братя и златната ябълка и като че ли Волен Сидеров е хванал златната ябълка на победата в София и я разнася. Водещата попита Контрера какво очаква и дали той ще увлече хората и ще бъде събитие.

Контрера каза, че този въпрос трябва да попита самия Сидеров, а иначе ВМРО се явява на изборите самостоятелно и на 21 септември ще стане ясно кой ще е техният кандидат за кмет на София.

Карлос Контрера отказа да спекулира относно кой точно ще бъде той и не потвърди, нито отрече дали предположението на водещата, че ще е Ангел Джамбазки е вярно.

Тогава работата става лоша за София. Двама силни мъже – Волен Сидеров и Ангел Джамбазки от две уж съюзнически партии в коалицията и две красиви умни и успели жени от две полюсни партии – ГЕРБ и БСП, Фандъкова и Мая Манолова, каза Беновска, а гостът ѝ заяви, че балотажът не е задължително да бъде между две жени, каквато теза се прокарва. Карлос Контрера не смята, че това кой ще събере повече избиратели трябва да бъде предмет на гадаене в студиата, а водещата категорично отрече те да гадаят, защото не са врачки, а тя пита много отговорно.

Гостът заяви, че особено с резултатите от евроизборите ВМРО е показала своето силно място и включително в София, което е измерено с конкретен брой гласове. В тази връзка водещата попита с колко превъзхожда Ангел Джамбазки в София ГЕРБ? А БСП?

Карлос Контрера не отговори с точно число, но каза, че със сигурност ВМРО като фактор ще бъде трудно да бъде заобиколен не само на изборите, но и след тях. А във връзка с резултата от евроизборите, той заяви, че за него е успех да се постигне трети резултат и в течение на кампанията опитите да бъде фаворизирана „Демократична България“ в София ще покажат своята несъстоятелност. Беновска попита дали ВМРО се стреми към трети резултат, а гостът ѝ отговори, че ще се борят докрай за кметското място и силна група съветници, така че от едно до три спокойно могат да се вместят в техните прогнози.

Беновска зададе въпроса, който на времето е задала на Станишев и е разочаровал доста хора, когато е станал водач на евролистата, заклел се е, че няма да отиде в Европарламента, а след това е отишъл. Ако Ангел Джамбазки е Вашият кандидат за кмет, той ще остане ли тук да кметува, ако спечели изборите?

Общинският съветник от ВМРО заяви, че който и да бъде избран за кмет, няма да се откаже и сподели, че не знае защо е толкова интересна фигурата на водача. Карлос Контрера се съгласи и допълни, че всяка една политика трябва да има своя мотор отпред, но те повече говорят за личности и персонални битки, отколкото за политик. Водещата подчерта, че тук става въпрос за личен интелект, визия, обаяние и даде пример, че всички кандидати за кмет на София за знакови личности, а не са само партийно представляващи.

Гостът се съгласи, защото битката на местните избори в София е ключов елемент, но за него е по-интересен дебатът по програмите, а не снимките и кампанията. В отговор на това Беновска даде пример, че в момента не знаем програмата на Фандъкова и Манолова и дори БСП, които единодушно са подкрепили Мая Манолова, не знаят програмата ѝ. Г-н Контрера заяви, че той не е убеден, че дори самата тя още има представа за самата програма. Според него мерилото за разбиране на политика е, когато важните въпроси не се отбягват, а в случая има интересен казус със завода на „Фолксфаген“ в България. Той припомни, че Турция се е опитала чрез предоставяне на определени облекчения да привлече „Фолксфаген“ на своя територия, в резултат на което в страната ни се е оформила вълна, която е казала, че сме загубили всичко. Истината според него е, че не сме загубили, а това е ключов проект за София и това означава около 15 хил. нови работни места, щом се разглежда да е на територията на район „Кремиковци“. Това означава и милиарди инвестиции и увеличаване на БВП. Според госта по тази тема дори кандидати-антигонисти могат да се обединят в СО, в МС, в НС и дори в ЕП.

Беновска го попита защо го намесва като тема, тъй като тя не е възникнала в предизборните дебати. Карлос Контрера потвърди, но заяви, че отношението на всеки, който претендира да участва в общинската власт трябва да се равнява и по такива големи въпроси.

Водещата попита дали ВМРО ще представят в своята програма за кмет и общински съветници тези обединяващи и издигащи икономическото и културно развитие на София. Гостът ѝ потвърди и заяви, че това е ключов въпрос и в последните години все по-малко се говори за общината и икономиката и се занимаваме с павета, асфалт и мантинели. Това за него не е правилният подход, защото София е град с хилядолетна история и не му се вижда сериозно да се сведе дебатът до павета и две улици и техния ремонт.

Стана ясно, че Карлос Контрера в момента завършва първия си мандат като общински съветник, а миналият мандат е имало само 1 общински съветник от ВМРО – Ангел Джамбазки. В момента има трима съветници от ВМРО.

Беновска попита каква позиция ще предприеме ВМРО – силна атака срещу Фандъкова или ще бъдат проактивни за политики.

Карлос Контрера каза, че с Фандъкова са работили 4 години и не трябва да се очаква от него да я атакува. Гостът заяви, че е работил достатъчно дълго с Фандъкова, знае какви позиции има тя и не отрече да са имали разногласия, но това според него е нормално. Г-н Контрера каза, че е имало и значителен брой теми, по които са постигали консенсус с нея и заяви, че ВМРО няма да нападне остро нито едната, нито другата дама, които са кандидати за кмет на София.

От ВМРО призовават за разумен дебат. Г-н Контрера каза, че Манолова трябва да компенсира непознаване и неумение на функционирането на местната власт може би с по-остър език, а в полза на Фандъкова е, че тя от 10 години познава проблемите и функционирането на общината. Той би искал да има сериозен и смислен разговор за София без лозунги.

Беновска попита дали той ще бъде водач на листата и събеседникът ѝ потвърди.

Г-н Контрера сподели, че чува много опити за провокации, че ВМРО ще истеризират така, както БСП са опитали да истеризират кампанията на евроизборите. Той допълни, че това може да се забележи в социалните мрежи и някои групи медии, които непрекъснато се опитват да създават истерии. Според него, ако се прокара кампанията в скандали и компромати, голяма част от проблемите в София няма да бъдат коментирани.

Приоритети на ВМРО в София

Беновска попита кои три проблема в София според него трябва да бъдат бързо решени.

Карлос Контрера заяви, че основният им приоритет ще бъде сигурността и различните ѝ аспекти – твърди и меки мерки. Той каза, че отдавна работят по програма за превенция на разпространение и употреба на наркотици в училищата, защото дрога вече се продава от ученици вътре в училищата.

Беновска попита как ще окуражат родителите като самите контролни органи в момента не работят, без да визира министъра и СДВР.

Карлос Контрера отговори, че този проблем ще е все така, докато не се сложи на масата. Той допълни, че родителите също са част от процеса на противодействие на това нарко-разпространение. Затова според него има нужда от програма, в която да се включат експерти, които са се занимавали с дрога и знаят как се противодейства. Гостът предположи, че и в хиляди други домове има такива случаи, а това свидетелства, че има проблем. Първата стъпка според него е да се признае, че има проблем.

Концепция за циганизацията

Според водещата другата градска легенда е циганизацията, която е на национално равнище и стратегията на Каракачанов ще чака да минат и тези избори.

Общинският съветник не е доволен, че Концепцията е обект на пасивна съпротива. Той допълни, че това е комплекс от законодателни и изпълнителни мерки, които трябва да се приложат. Гостът каза, че за 4 години е наблюдавал различни процеси в общините и на някои места няма политическа воля да се вземат твърди мерки.

Контрера каза, че докато е правил анализ какво би могло да се предложи като конкретни текстове е установил, че не само законодателството ни е либерално, но и съдът ни е станал либерален и склонен да даде наказание от 1 година на педофил. След изтърпяване на наказанието, този човек излиза, отива в съседния град и съдът забравя за него, и вероятно посяга на няколко деца докато бъде отново хванат.

Карлос Контрера смята, че трябва да вървим към втвърдяване на наказанието за насилие, защото се е загубила справедливостта в присъдите.

Беновска допълни, че се е загубила и вярата на хората, че има закони, които действат.

Гостът се съгласи, но се върна на съкратеното съдебно следствие и каза, че от 2014 година този въпрос се търкаля в парламента и сега като че ли са узрели всички големи партии за това предложение да бъде ограничено по някакъв начин. Той попита след като има доказателства и е ясна вината, за какво е самопризнанието на подсъдимия, за да не стига до случаи, в които доживотната присъда се заменя с 20 години затвор.

За финал Карлос Контрера каза, че ВМРО ще обяви кандидата си за кмет на София и листата си с общински съветници на 21 септември. Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 15 септември 2019 година.

Последни Новини

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir