Начало Блог Карлос Контрера: Гетата винаги са били „бомба“ в санитарно-хигиенно отношение

Карлос Контрера: Гетата винаги са били „бомба“ в санитарно-хигиенно отношение

Всички в столицата стриктно трябва да спазват инструкциите, които се дават за предпазване от коронавируса. За съжаление, някои от нашите съграждани подценяват ситуацията. И днес парковете и градинките са пълни с хора, които си седят и си говорят. Това е доста безотговорно поведение.

Това каза общинският съветник от ВМРО и председател на политическа група „Патриоти за София“ Карлос Контрера в предаването „В мрежата“ по България 24.

Що се отнася до обществения транспорт в София, ние сме взели мерки още в началото на март – и за дезинфекция, и за предпазване на шофьори, контрольори и персонала по поддръжка на транспорта, защото те са на първа линия и са изложени на контакти, коментира Контрера, който е и председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

Благодарение на Министерството на отбраната снабдихме транспорта с предпазни маски, раздават се ръкавици, има налични дезинфектанти, правят се обработки с цел да се ограничи възможността някой да бъде заразен, допълни той.

Според него обаче в момента, в който се премахна платеното паркиране, някои решиха да си правят разходки из София. Факт е, че синя и зелена зона в момента са запълнени 100%. Много ясно се вижда, че тези коли не са на живущите. Какво правят тези хора в центъра, никой не може да обясни. Трябва да се прекъсне практиката да си ходим на гости. На опашките се тълпят доста пенсионери. Това е абсолютно неприемливо поведение. Повод за паника няма, но ако ние не се пазим сами, няма сила на земята, която да ни спаси, обясни общинският съветник.

На въпроса на водещата Светослава Рудолф дали администрацията работи Контрера съобщи, че администрация функционира изцяло, но работа може да се върши при съвременните технологии и без да се скупчват хора на едно място. Относно ситуацията в циганските квартали той припомни, че гетата винаги са били „бомба“ в санитарно-хигиенно отношение.

В тях бяха и „взривовете“ на морбили и хепатит А. Контролът там трябва да се засили. Общината активира така наречените медиатори. Но гетата са вероятни резервоари на зараза, напомни той.

Самият аз в тази ситуация бих предложил на територията на цялата община да се забрани движението на каруци с животинска тяга. Защото излизат от гетата, ходят по кофите, бъркат, разнасят отпадъци из целия град. Сами разбирате, че в тази ситуация това е просто един абсурд. Това трябва да се спре веднага, категоричен е съветникът.

Според Контрера идеята на Ангел Джамбазки да се сложат контролно-пропускателни пунктове на изходите и входовете на гетата трябва да се приложи в цялата страна, макар че тази мярка вече е закъсняла. Но по-добре късно, отколкото никога, завърши Карлос Контрера.

Вижте интервюто с него във видеото от началото до 12-ата минута >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари