Начало Блог Карлос Контрера: Готвят „цветната революцийка“ за София, за да се сложи един...

Карлос Контрера: Готвят „цветната революцийка“ за София, за да се сложи един либерален кмет

Бъркаме целта с инструментите. Еврозоната и Шенген са само инструменти, целта е добруването на българите, казва общинският съветник от ВМРО.

Карлос Контрера, председател на ВМРО – София и общински съветник в Столичния общински съвет, в разговор с Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 06.05.2023 г. 

Отсъствието на темата за регионите в националната политика

Водещата попита събеседника си каква позиция заема в момента във ВМРО. Карлос Контрера обясни, че в момента е председател на областната организация на ВМРО в София. Целта е не само да се изготви програма за местните избори, но и като цяло засягаща голямата тема за регионите. За съжаление в позициите на парламентарните партии тази тема липсва. „Може би от две кампании основния въпрос в политическия разговор преди и след избори е за външнополитическите фактори, събития, теми, а българският вътрешен ред го няма! Нямаше го в предизборната кампания, няма го и в дневния ред на Парламента! Което е проблем. Ние геополитическите проблеми няма да ги решим в Народното събрание, там трябва да се решат проблемите на българите, на гражданите и на предприемачите.“, категоричен бе Контрера.

Липсата на сигурност в обществото

„Но къде е ВМРО в момента и с лека закачка към Вас, анонсът на нашия разговор, в Деня на храбростта 6 май, в този ден къде е ВМРО? Пленено ли е знамето на ВМРО? Ние сме разговаряли с вас, България се гордее, че няма пленени бойни знамена къде е Вашето знаме?“, попита Беновска. Контрера отговори, че ВМРО е на улицата сред хората. „Нещо не Ви чуваме!“, отвърна водещата. Общинският съветник от ВМРО каза: „Няма как да ни чуете, когато се занимават само с въпроси, които не засяга конкретния дневен ред на българина! Наскоро обикалях различни квартали на София, защото има много какво да се решава като проблеми и често ми задават въпроса – добре, за Украйна разбрахме, разбрахме за войната, занимаваме се с проблемите на европейските държави, а с конкретните проблеми на българското общество кога ще се занимаваме? Обикновено, когато стане някаква беля или инцидент! Нека да направим една ретроспекция, покрай катастрофата със Семерджиев – къде отиде темата с пътната безопасност? Къде въобще е темата за сигурността на българските граждани?“.

„Извинявайте много, Вие, като шеф на транспортната комисия, като сте се замислял за този Семерджиев, в този инстаграм, където той беше пуснал обява, че някой може да му рентва колата и някакви момичета били я взели за тест драйв, вижте колко английски думи употребих! Кой е органът, който контролира това нещо, аз може да нямам книжка? Вие публикувате обява, че може да Ви пробвам колата и аз се качвам, а кой ще ме провери дали имам книжка? Замислял ли сте се върху това?“, попита Беновска. Контрера отговори, че самото притежание на автомобил не означава правото да можеш да го управляваш. Водещата попита кой е проверил книжката на момичето, което е пробвало автомобила. Гостът отвърна, че очевидно никой не е карал, освен Семерджиев, останалото е просто защитна версия. Има много случаи на хора с отнети книжки, заради нарушения, употреба на наркотици и алкохол, но въпреки това шофират. Самият Семерджиев е такъв случай! „Той е с отнето право да управлява МПС, но продължава да управлява, защото е бил удобен на някои среди в МВР, които са му правили въпросния „чадър“ и той се е чувствал безнаказан! И това ни отвежда към голямата тема за сигурността, която засяга и атентата срещу главния прокурор. В България от години не се говори за сигурност! Ние 3 години живуркаме в някакво подобие на държавност. Има анархия по улиците! Криминалният контингент надига глава. А дали е имало атентат, да отговорят разследващите от НСлС. Не може да се гърмят взривове в държавата кой, когато и както му скимне. Едните казват атентат, други инсценировка, да, но е имало взрив. Някои хора преследват държавни чиновници или се опитват да влияят на тези процеси. Каква е гаранцията, че утре няма да гръмне взрив пред МС? Каква е гаранцията, че утре няма да гръмне взрив пред общината, защото някой не харесва човечето Х или У?“, попита Контрера.

„Аз ще продължа Вашата мисъл, дори не е нужно да има взрив. Син убива майка си и я скрива в мазето! Мъж убива жена си и я скрива в куфар. Някакви убиват децата си или ги нараняват до смърт! И?“, продължи Беновска. Контрера добави, че процъфтява и наркоразпространението. Дилърите преди са бил около училищата, а вече са вътре, защото вербуват малолетни и те разпространяват вътре дрогата. „В такава ситуация живеем и това ако не е проблем, кое е?!“, попита той.

Деградирането на ценностите и липсата на цел и посока пред обществото

„Знаете ли, имах разговор с едно мое дете 10-годишно, което ми каза – теб защо толкова те лайкват? Аз казах – моят фейсбук е служебен, там се качват материали и някоя снимка. Питам – а на теб какъв ти е проблемът, защо искаш? Тя ми казва – искам и мен да ме харесват! Ако ми дадеш една твоя снимка, сигурно ще ме лайкват! Казвам аз – я да видя какви приложения имаш. Има едно приложение за деца, аз я питам – защо трябва да те лайкват? Тя ми казва – за да съм известна! А с какво искаш да си известна? Разбирате ли, те не си дават сметка, това също е вид тероризъм и несигурност! Те искат да са известни, за да са известни! И аз обяснявам, че трябва да си известен с добрите си дела, с нещо смислено. Създай някакъв продукт, да нарисуваме нещо, да направим макет, каквото може с едно дете да се направи!“, разказа Беновска. Контрера обясни, че тук вече навлизаме в разговора за ценностите, които се възпитават. Водещата отбеляза, че ние вече не носим тези ценности като родители, пък искаме децата ни да ги носят. Контрера подчерта, че е много важно тези ценности да бъдат показвани, защото децата попиват от поведението на родителите си. Но когато в обществото няма тези ценности и разговора за тях, тогава се получава този ефект. При младите хора се създава голям проблем със самоопределението, въпросът какъв искам да бъда аз, по какъв път да поема!

„Инфлуенсър. Това са новите герои.“, отбеляза Беновска. Контрера заяви, че това само по себе си не означава нищо, защото е само опаковка. Това не е реалният свят! Водещата добави: „Това е една лъжа! Нали се сещате, ние с Вас, ако сме инфлуенсъри, ще се спретнем в спортни костюмчета, ще показваме упражнения! Ще си хванем децата, ще ги облечем в някакви дрешки! Това развратява!“.

Контрера заяви: „След три десетилетия експерименти какви сме ние като общество и накъде вървим, дори не успяваме да се върнем на изходната позиция, а се лутаме! Това води до вакуум, първо в ценностите, оттам в мисленето, в поведението. И за съжаление ние копираме онзи извратен консуматорски модел на краен индивидуализъм, къде важното е аз единствено и само да съм добре, а другите не ме интересуват!“.

„Ще Ви напомня за едни събития от началото на нашия коментар, в коментара питаме – господа Петков и Борисов, ще се избиваме ли като в Сърбия?! Защото България няма правителство?!“, продължи Беновска и пусна част от седмичния коментар:

***

Беновска: Г-да Борисов и Петков! Ще се избиваме като в Сърбия?! Защото България няма правителство?!

Всичко започна на 10 ноември 1989-та. САЩ, в лицето на президента Роналд Рейгън склониха Съветския съюз в лицето на Михаил Горбачов да унищожат социалистическия свят. Където беше и България. Горбачов получи няколко смешни милиона…

С купон беше разрушена Берлинската стена. Която делеше Европа и света на Изток и Запад.

С купон и милионен митинг на Орлов мост „демократите“ на България ни разтвориха „Портите“ на демокрацията.

Днес, 33 години по-късно, бачкаме, за да оцелеем по „законите“ на пазарната икономика.

Тачим като Бог Америка и ЕС.

Мразим като дявол Русия и Путин.

Децата ни са „саморасляци“ – с наркотици, алкохол, секс, самота, неукост. Да си „тик-ток“-ър е върхът!

Накъде?!

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?!

За просперитета на Родината ли?! Или заради собствени облаги от властта?!

Хора! Мислете!

И нашите деца ли ще почнат да избиват деца като в Сърбия?! И защо точно в Сърбия „кацна“ американската традиция деца да избиват деца?!

Дали, защото президентът Александър Вучич е непоклатим бастион на Русия в центъра на Европа и „боде очите“ на САЩ и ЕС?!

Дали това не е новият COVID?! След като първият не успя да ни унищожи и подчини до край?!

Пука ли Ви?!

Или само гледате да се налеете с долнокачествена бира, да се натъпчете с долнокачествено месо и сирене? И да се завлечете „у Гърция“?!

Този живот ли е Българската „Американска мечта“?

***

След като изгледаха коментара Беновска попита своя гост: „Хайде, патриоте?“. Контрера отговори, че като общество ние нямаме мечти, нямаме национални цели, защото не сме ги формулирали! Беновска отбеляза: „Знаете ли, че ние сме единствената държава на Балканите, която няма национална доктрина. Знаете ли кой е създал първата национална доктрина на Турция през 1876 или 1878 г.? Кемал Ататюрк! Българският любимец на онова време! Знаете ли какво е гласяла, едно изречение – мир у нас, мир по света! Колко пъти сме говорили с Вас и с Каракачанов за национална доктрина. Къде я заровихме тази идея!?“. Контрера отговори: „Идеята е заровена под подметките на онези, които сега изплуваха отново. Един ултралиберален модел не се нуждае от национална доктрина, защото той е против националното. За тях границите на националните държави трябва да се заличат и те вярват в глобализма като панацея за всички проблеми. За каква национална доктрина да говорим с тези джендъри?! Само че виждате тенденцията в България дори по-консервативни формации се плъзгат в тази плоскост, ГЕРБ например!“.

Контрера още веднъж подчерта, че ние нямаме мечти като общество. Той продължи: „Нещата са сведени до живуркане, до опит да оцелеем физически и загубихме моралните си и културни жалони! В резултат на което се повтаря едно явление, което непрекъснато виждаме в последните години – ние бъркаме целта с инструментите! Както е с еврозоната и Шенген. Това са само инструменти, които би трябвало да бъдат насочени към конкретни успехи за българските граждани!“. Водещата попита кого има предвид, така наречените „харвардци“ ли? Събеседникът ѝ отговори, че това е евфемизъм за всички онези, които си мислят, че без национална принадлежност, без история и ценности ние ще бъдем едни щастливи хора и ще живеем в щастлив свят! Само че не става така. „Един от основните проблеми и въпроси на политическия живот е да се преформулират целите! Защото и Шенген, и еврозоната са само инструменти. Целта трябва да бъде по-добър живот и добруване на българските граждани. Това обаче не може да се случи до момента, в който паралелно върви процеса на разграждане на българското! Например на семейството като основна ценност. На цялостната либерална пропаганда, която ни убеждава, че ние можем да постигнем само и единствено лично благоденствие и спасение, без да сме част от някаква общност. Това е голям проблем. И затова тези поколения, които идват след нас, те ще имат огромен драматизъм в сблъсъка на това, което е виртуалното в телефона и това, което се случва отвън!“, категоричен бе той.

„Нека Ви покажа какво се случи в началото на тази седмица след празниците. Бойко Борисов се закани, че ако се бави ПП да представи кабинет, ще дойде понеделник. Кирчо му каза, че във вторник ще го представят. Дойде „кирчовия вторник“! Само кратко да видите именно за чуждото влияние, какво се крие в отговора му на моите въпроси!“, продължи Беновска и пусна запис от пресконференцията на ПП-ДБ от 2-ри май:

***

Илиана Беновска: Беновска, „Беновска пита“-„Радио“ К2! Изпълнихте обещанието за вторник, г-н Петков! Дойде „кириловия вторник“! Първият ми въпрос – консултиран ли е този кабинет с г-н Бойко Борисов? И ако не, каква реакция очаквате и склонни ли сте да приемете промени? Имам още два кратки въпроса!

Найо Тицин: Дайте ги всичките!

Илиана Беновска: Добре, по команда на Найо Тицин ще задам и другите. Благодаря на г-н Тицин, че все пак ми даде думата! Аз не съм враг, г-н Тицин, запомнете го, казвам го публично! Вторият ми въпрос е – уважаеми г-н Петков, Вие ще ни липсвате в изпълнителната власт, с какво ще се занимавате? Ще бъдете говорителя, медиатора или някаква друга функция? Ще прекъснете ли активната си политическа кариера, отивайки само в Парламента?

И третият въпрос е каква оценка давате на това правителство? Защото всички тези фигури могат да имат биографична, научна и всякаква друга експертиза, но извинете ме, искам да не се изразявам зле, но не са харизматични и политически опит имат само няколко. На другите им липсва! Това плюс ли е, или минус? Благодаря Ви!

Кирил Петков: Това, което днес г-н Денков презентира пред вас, реално доколкото знам беше изпратено тази сутрин за пръв път, като потвърждение на някои от новините, които излязоха, че това е нашият кабинет към ГЕРБ! Преди това не е съгласуван с г-н Бойко Борисов! Това, което ме попитахте, вторият Ви въпрос …

Илиана Беновска: Не, попитах Ви очаквате ли забележки, корекции от страна на Бойко Борисов?

Кирил Петков: Вижте, тук това, което акад. Денков много ясно каза, е, че той изхожда от това какъв е екипът, с който той може да свърши задачите, които всички сме му поставили в тази обща програма, която той водеше. И реално експертизата и крайния резултат е единственото, което води. Пет пъти се нагледахме на всякакви други комбинации тук, но резултатност за българските граждани, не случайно го сложих като първи приоритет!

За моята лична роля, аз осъзнавам, че лидерството е понякога да направиш стъпка напред, понякога да направиш стъпка назад. Но в случая Парламентът ще бъде толкова ключов за толкова много от политиките, които трябва да се случат, че аз мисля, че седейки на първия ред ще е една много важна моя лична роля!

Другото нещо, което аз лично обещавам, че ще помагам с каквото мога на кабинета на акад. Денков, Вие знаете, че имахме безпрецедентна подкрепа от 4 министър-председателя в Европа, които са в момента. Това никога не се е случвало. Включително и на министър-председателя Марк Рюте. Знаете, че една от големите ни тези е влизането ни в Шенген и неразделянето на България от Румъния. Ние не искаме да се чувстваме като българи втора категория. Аз ще използвам всичките си международни контакти. Най-вероятно ще бъда и част от външна комисия в Парламента, така че да можем тези основни задачи, като Шенген, еврозона, ПВУ – реално да се случат!

Илиана Беновска: Оценка на политическата експертиза пропуснахте, на този кабинет!

Николай Денков: Аз искам да избягам от внушението, че хората в кабинета нямат политическа експертиза!

Илиана Беновска: Казах – не всички!

Николай Денков: Повече от половината са били или заместник-министри, или министри. Работили са в тежки административни структури в страната, така че има експертиза, която е необходима. Това, което мога да кажа, е, че никой не се е родил научен. Няма да споменавам имена, но всеки има нужда да влезе в един момент с експертизата си в тези структури. Аз самият съм станал заместник-министър в началото в МОН, идвайки от академичните среди без да имам никаква представа как работи тази среда. Така че да казваме, че това е запазена територия на тези, които са били вече вътре, е некоректно. Всеки трябва да влезе понякога за първи път! Но това се отнася само за няколко човека в този кабинет и те имат своето място в него!

***

Беновска продължи: „Какво ще кажете?“. Контрера отговори: „От уважение към Вас изтърпях приказките на Кирил Петков, обикновено не си го причинявам повече от 30 секунди да го слушам! Не за друго, а защото мисълта му е като някакво стакато и човек трудно може да го разбере какво иска да каже този човек, по ирония на съдбата бивш министър-председател, който дори е отговарял за службите! Ние започнахме разговора с това, че политиката, като политика, липсва! До момента чухме технологията – Пенчо, Генчо, Атанас и така нататък!“. Водещата отбеляза: „Чухме и Марк Рюте с „веселите чорапи“!“. Събеседникът ѝ отговори: „Не знам това как допринася за политическия разговор и случването на това или онова в България. В крайна сметка ние не се нуждаем от чужди ментори и опекуни. Но какво всъщност ще се прави и как ще се прави го няма. Това, което се анонсира, е разговорът за парите, ПВУ. Тоест – там има едни пари, как да ги вземем! Когато философията в Народното събрание е сведена дотам, ние имаме проблем и очевидно ще се провалим като институция, като държава, когато мисълта ти е как да вземеш едни пари, а не как да постигнеш положителен ефект! Другото нещо, за което Ви говорих – те бъркат целите с инструментите. Еврозоната и Шенген не са цели, това са инструменти, с които да се постигне едно или друго нещо. С Шенген по-лесен обмен на стоки, на капитали, тоест привличане на инвестиции, по-лесно преминаване, което би подпомогнало българската икономика!“.

„Това ли Ви е най-големият проблем?“, попита Беновска. Контрера отговори, че разбира се не е това. Той продължи, че липсват темите икономика, сигурност, регионално развитие.

Намерението на ЕП да гласува ратифицирането на Истанбулската конвенция

„Искам да Ви върна в генезиса на демокрацията, Вие сте бил на 2-3 години, но аз това време го помня. Трябва ли да предоговорим ние въобще статута си в Европа?“, попита Беновска. Контрера отговори, че не бива да бърка Европа с ЕК, ЕП и така нататък! Не бива да се бърка Европа като цивилизация с инструментариума! Беновска продължи: „Но ЕП иска да гласува в сряда Истанбулската конвенция и казват, чета дословно – присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция не освобождава държавите от общността от задължението да я ратифицират сами! И инструктират, че мнозинството в ЕП призовава България, Литва, Латвия, Словакия, Унгария и Чехия да ратифицират конвенцията незабавно! Вашето дете какъв пол има, джендър ли е?“. Контрера отговори: „Има два пола, мъжки и женски, моето дете е момиче! Но опитът да се създава наднационално законодателство никога не води до нещо положително, води до разпад. Ратифицирането на този документ от ЕС по никакъв начин не ни обвързва ние да я ратифицираме на национално ниво, което всъщност би имало някакво значение! За мен това е някаква глупост, която няма да произведе правни последици!“.

„Къде ще бъдете Вие от ВМРО тук? Нали имахте референдум, какво стана с него?“, попита Беновска. Контрера отговори, че не са успели да съберат необходимите подписи. Според него по-важното в момента е да удържим нашето Народно събрание да не се поддаде на въпросните препоръки. Силен юридически аргумент е решението на Конституционния съд. Според Контрера Истанбулската конвенция трябва да бъде забравена и изобщо да спрем да се занимаваме с нея!

„Ердоган също предизвика решение на техния върховен съд да оттеглят ратификацията си от конвенцията!“, припомни Беновска. Контрера отвърна: „По-важното е да не допуснем това, което е като зловредна концепция за проповядването на пети, десети, петнайсти пол, на всякакви транс и други полови теории и глупости, това да не се просмуче в нашето законодателство по втория начин през задната врата! Например в Закона за домашното насилие и всякакви други експерименти, защото знаете, обикновено тези неща идват от лукавия е те си намират начин откъде да ги пробутат! Под формата на евроатлантически консенсус аз се опасявам, че и ГЕРБ биха се поддали на такава идея и да последват останалите в такива фриволни законодателни инициативи! Дано това да остане само предположение!“.

Предстоящите местни избори в София

„Какво се случва с очакваните местни избори? ДБ ли ще ни управляват, ПП ли ще ни управляват? Някакъв милионер щял да става техен кандидат за кмет! Или прословутият Борис Бонев, млад, надежден демократ?“, попита Беновска. Контрера отвърна: „Демократ трудно, по-скоро има прояви на болшевизъм, но това е друга тема. За София се готви това, което се направи в държавата през 2020 г. – „цветната революцийка“, „преврата“! Между другото Вашият предишен събеседник от „Възраждане“ хубаво говореше за улица „Козяк“ и американското посолство, ама и те участваха тук в преврата през 2020 г. по площадите на София! Това да не го забравяме, че бяха рамо до рамо с джендърите да свалят правителството! Дойде Промяната, от която страдаме всички. Казвам го, защото същото се подготвя и за София. Обясняват сега колко е лошо, черно и гадно, което разбира се не е вярно. Да, кусури има, но в никакъв случай нещата не са толкова трагични, както ги описват ПП, ДБ, „Спаси София“ и т.н. Но идеята тук е да се направи „цветната революцийка“, да се сложи един либерален кмет и тогава ще видите какво ще ни се случи на всички нас! Ще ни забранят да си караме колите, ще ни тормозят непрекъснато, ще ни обясняват, че гей парада е нещо страхотно, може би общината ще започне да го плаща! И ще получим това, което получихме от правителството на Кирил Петков и като икономика, и като финанси, тоест банкрут, фалит, провал! Това се подготвя за София! Да помислим дали искаме втори път да го играем този сценарий, само че на местна почва!“.

Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 6-и май 2023 година. 

Последни Новини

ВМРО: Без производство – няма държава!

Нужно е стратегическо подпомагане на сектори земеделие, туризъм и хранително-вкусова промишленост Икономиката не трябва да бъде оставяна повече на...

В Русе се състоя протестно автошествие на ВМРО срещу „Зелената сделка“ и увеличението на цената на електроенергията за крайните потребители

На 26 май 2024 г. от 11:00 часа започна протестно автомобилно шествие, организирано от ВМРО – Русе, с което се изрази позицията...

Андрей Слабаков: Не трябва да позволим либералите в ЕП да премахнат принципа на ветото

Не трябва да позволим либералите в Европейския парламент да отворят договорите за ЕС и да премахнат принципа на ветото. Това искат те,...

Проф. Смоленов: ВМРО е страж на България и българите!

проф. Христо Смоленов, кандидат за 50 НС, ВМРО, пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 25.05.2024

Ангел Джамбазки: Доверието към ВМРО се връща

Политиката все още ме изкушава, макар и след 18 години, каза кандидатът за евродепутат Политиката не е място за...

Красимир Каракачанов за сглобката, националните интереси, приоритетните проекти за Плевен и важността да се гласува

С лидера на ВМРО и водач на листата на партията в 15 МИР Плевен – Красимир Каракачанов от информиционния сайта „Плевен за...

Контрера: Трябва да се създаде европейска агенция за антитероризъм със седалище в София

Настояваме и за единни здравни стандарти за ЕС и да се подкрепят българските земеделците Това каза в студиото на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir