Начало Блог Карлос Контрера: Европа ни повлече към енергийна, а оттам и към икономическа...

Карлос Контрера: Европа ни повлече към енергийна, а оттам и към икономическа криза

Лозунгите, лабораторните идеи в управлението, експериментите не топлят, нали?

Вчера отбелязваме пореден рекорд с цената на природния газ на европейските борси, а в България – с цената на електроенергията на свободния пазар. Сегашната ситуация показва, че цялата енергийна стратегия на ЕС е боклук и нищо не става от нея.

Това написа в своята Фейсбук страница общинският съветник, председател на групата на „Патриоти за София“ в Столичен общински съвет и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера.

За енергийните батаци обаче в общоевропейски план отговорност няма да има. На власт са същите ляво-либерали, които три десетилетия налагат и проповядват зеления модел, пише още Контрера.

А ето и цялата публикация на общинския съветник:

Вторачени в собственото си нелицеприятно битие тези месеци, пропускаме често общата картинка. Европа се гъне, мъчи и влачи по корем в резултат от собствената си политическа глупост.

Успокоителното е, доколкото това може да ни успокоява, че сегашното безобразие с енергийната криза е следствие от близо двадесет години погрешка сметка за енергийната сигурност на Европа. „Зелената сделка“ в действие, макар тя тепърва да започва да се прилага. Европа изпитва глад за електроенергия и за енергийни носители.

Вчера отбелязваме пореден рекорд с цената на природния газ на европейските борси, а тук пореден рекорд на цената на електроенергията на свободния пазар…

Европа ни повлече към енергийна, а оттам към тежка икономическа криза. Немецът няма газ и ще трябва да се бръкне още по-дълбоко в джоба, за да получи. Самодоволните западноевропейски общества май ще трябва да поседят и на студено и ще карат тежка зима, треперейки „Газпром“ да не спре кранчето.

Сегашната ситуация показва, че цялата енергийна стратегия на ЕС е боклук и нищо не става от нея. Три десетилетия уж диверсификация, иновации, перки, панели и накрая пак на колене. Стреснати от тъмното, буквално бъдеще, ще правим май пак завой към реабилитация на ядрената енергетика (И Слава Богу).

За енергийните батаци обаче в общоевропейски план отговорност няма да има. На власт са същите ляво-либерали, които три десетилетия проповядваха и налагаха този зелен модел. Сега ще поседят на студено, а и ние ще се помъчим покрай тях.

Имаме възможност да усетим какъв е резултатът от всичките зелени дивотии. Ето ефектът от минималното им приложение. Хубаво е, нали? Страхотно е.

Сега европейският избирател, включително и българският, има шанс да разбере за какво точно е гласувал. Лозунгите, лабораторните идеи в управлението, експериментите не топлят, нали? Прогнозирам, че настоящата ситуация ще е само началото на вълна от силен евроскептицизъм и анти либерално движение. Европа трябва да се събуди, в противен случай я чака хипотермия и бавна и мъчителна смърт…

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари