Начало Блог Карлос Контрера: Европа ни повлече към енергийна, а оттам и към икономическа...

Карлос Контрера: Европа ни повлече към енергийна, а оттам и към икономическа криза

Лозунгите, лабораторните идеи в управлението, експериментите не топлят, нали?

Вчера отбелязваме пореден рекорд с цената на природния газ на европейските борси, а в България – с цената на електроенергията на свободния пазар. Сегашната ситуация показва, че цялата енергийна стратегия на ЕС е боклук и нищо не става от нея.

Това написа в своята Фейсбук страница общинският съветник, председател на групата на „Патриоти за София“ в Столичен общински съвет и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера.

За енергийните батаци обаче в общоевропейски план отговорност няма да има. На власт са същите ляво-либерали, които три десетилетия налагат и проповядват зеления модел, пише още Контрера.

А ето и цялата публикация на общинския съветник:

Вторачени в собственото си нелицеприятно битие тези месеци, пропускаме често общата картинка. Европа се гъне, мъчи и влачи по корем в резултат от собствената си политическа глупост.

Успокоителното е, доколкото това може да ни успокоява, че сегашното безобразие с енергийната криза е следствие от близо двадесет години погрешка сметка за енергийната сигурност на Европа. „Зелената сделка“ в действие, макар тя тепърва да започва да се прилага. Европа изпитва глад за електроенергия и за енергийни носители.

Вчера отбелязваме пореден рекорд с цената на природния газ на европейските борси, а тук пореден рекорд на цената на електроенергията на свободния пазар…

Европа ни повлече към енергийна, а оттам към тежка икономическа криза. Немецът няма газ и ще трябва да се бръкне още по-дълбоко в джоба, за да получи. Самодоволните западноевропейски общества май ще трябва да поседят и на студено и ще карат тежка зима, треперейки „Газпром“ да не спре кранчето.

Сегашната ситуация показва, че цялата енергийна стратегия на ЕС е боклук и нищо не става от нея. Три десетилетия уж диверсификация, иновации, перки, панели и накрая пак на колене. Стреснати от тъмното, буквално бъдеще, ще правим май пак завой към реабилитация на ядрената енергетика (И Слава Богу).

За енергийните батаци обаче в общоевропейски план отговорност няма да има. На власт са същите ляво-либерали, които три десетилетия проповядваха и налагаха този зелен модел. Сега ще поседят на студено, а и ние ще се помъчим покрай тях.

Имаме възможност да усетим какъв е резултатът от всичките зелени дивотии. Ето ефектът от минималното им приложение. Хубаво е, нали? Страхотно е.

Сега европейският избирател, включително и българският, има шанс да разбере за какво точно е гласувал. Лозунгите, лабораторните идеи в управлението, експериментите не топлят, нали? Прогнозирам, че настоящата ситуация ще е само началото на вълна от силен евроскептицизъм и анти либерално движение. Европа трябва да се събуди, в противен случай я чака хипотермия и бавна и мъчителна смърт…

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари