Начало Блог Карлос Контрера за боя на „Лъвов мост“: Ще има още трупове

Карлос Контрера за боя на „Лъвов мост“: Ще има още трупове

След като стана ясно, че на „Лъвов мост“ се е разразил масов бой между мигранти, FRONT.BG се свърза с Карлос Контрера от ВМРО. Ето неговия коментар по темата:

Това е един от стотиците инциденти в района за последните 3 години. Очевидно е, че има напрежение в тези среди. Причината може да бъде търсена само в някакви криминални подбуди, защото тези хора не се занимават с честен труд и ръкоделие.

„Лъвов мост“ е известен с проститутки, разпространение на наркотици и т.н. Откакто започна масовата вълна на имиграция, районът на „Лъвов Мост“, „Женския пазар и бул. „Христо Ботев“ се превърна в средище на нелегални имигранти.

Там се развива и каналджийството, там се търгува незаконно и с валута – обменят се пари, каквито се сетите. Там се укриват хора. Там са разположени явките на хората, които водят мигрантите до София и които ги транспортират през София за Западна Европа.

Затова най-вероятно става дума за криминален сблъсък, който е свързан с каналджийство, но може да става въпрос и за разпространение на наркотици, защото не е тайна, че част от хората, които идват от Африка и Азия, активно се включват в незаконния пазар за дрога в София. Има достатъчно такива данни.

Това не е първият масов бой там, преди месец-два имаше подобен. Сигурен съм, че скоро ще има още трупове. Предвид съществуването на толкова различни етноси и култури там хората гледат на територията като на свободна зона, в която всеки може да прави каквото си иска. Така излизат и най-лошите черти от човешкия характер.

Има основание да се страхуваме от случващото се, защото има много случаи на пострадали българи в района. Тези хора не подбират кого ще нападнат. Припомням случая със студентката Виктория Христова – защо бе нападната тя? След скандал с каналджия, на нападателя му било отказано да бъде трафикиран. Провокиран от отказа, той тръгнал да търси пари и нападнал първия магазин, който му бил пред очите.

По-късно имаше още нападения над граждани в района на ул. „Цар Симеон“ до Женския пазар.

Историята за съжаление вече е богата на такива примери и най-вероятно тези боеве скоро ще придобият по-масов характер, защото в случая става въпрос за 10-15 човека, който са се избили помежду си.

Решението на проблема е тези хора да бъдат прибрани от улиците, те нямат място там, нито пък в държавата. Огромна част от тях трябва да бъдат върнати оттам, откъдето са дошли. Друго решение няма.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари