Начало Блог Карлос Контрера за боя на „Лъвов мост“: Ще има още трупове

Карлос Контрера за боя на „Лъвов мост“: Ще има още трупове

След като стана ясно, че на „Лъвов мост“ се е разразил масов бой между мигранти, FRONT.BG се свърза с Карлос Контрера от ВМРО. Ето неговия коментар по темата:

Това е един от стотиците инциденти в района за последните 3 години. Очевидно е, че има напрежение в тези среди. Причината може да бъде търсена само в някакви криминални подбуди, защото тези хора не се занимават с честен труд и ръкоделие.

„Лъвов мост“ е известен с проститутки, разпространение на наркотици и т.н. Откакто започна масовата вълна на имиграция, районът на „Лъвов Мост“, „Женския пазар и бул. „Христо Ботев“ се превърна в средище на нелегални имигранти.

Там се развива и каналджийството, там се търгува незаконно и с валута – обменят се пари, каквито се сетите. Там се укриват хора. Там са разположени явките на хората, които водят мигрантите до София и които ги транспортират през София за Западна Европа.

Затова най-вероятно става дума за криминален сблъсък, който е свързан с каналджийство, но може да става въпрос и за разпространение на наркотици, защото не е тайна, че част от хората, които идват от Африка и Азия, активно се включват в незаконния пазар за дрога в София. Има достатъчно такива данни.

Това не е първият масов бой там, преди месец-два имаше подобен. Сигурен съм, че скоро ще има още трупове. Предвид съществуването на толкова различни етноси и култури там хората гледат на територията като на свободна зона, в която всеки може да прави каквото си иска. Така излизат и най-лошите черти от човешкия характер.

Има основание да се страхуваме от случващото се, защото има много случаи на пострадали българи в района. Тези хора не подбират кого ще нападнат. Припомням случая със студентката Виктория Христова – защо бе нападната тя? След скандал с каналджия, на нападателя му било отказано да бъде трафикиран. Провокиран от отказа, той тръгнал да търси пари и нападнал първия магазин, който му бил пред очите.

По-късно имаше още нападения над граждани в района на ул. „Цар Симеон“ до Женския пазар.

Историята за съжаление вече е богата на такива примери и най-вероятно тези боеве скоро ще придобият по-масов характер, защото в случая става въпрос за 10-15 човека, който са се избили помежду си.

Решението на проблема е тези хора да бъдат прибрани от улиците, те нямат място там, нито пък в държавата. Огромна част от тях трябва да бъдат върнати оттам, откъдето са дошли. Друго решение няма.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Коментари