Начало Блог Карлос Контрера: „Зелената сделка“ е утопия, която ще доведе до безработица и...

Карлос Контрера: „Зелената сделка“ е утопия, която ще доведе до безработица и бедност

Антибългарската риторика укрепва властта в Скопиe

„Зелената сделка“ е утопия, която може да доведе до загуба на работа, доходи и бедност. А бедността ражда престъпност. За това предупреди водачът на листата на ВМРО в 24 МИР София Карлос Контрера в интервю за Телевизия България 24.

„Зелената сделка“ какво казва – Европа ще отдели милиарди, така щото 2050 да има пълна декарбонизация. За мен Европа се поведе по акъла на ляво-либералите и зелените, че можем да си играем на богове, смята председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет. Според него е твърде съмнително Европа да спечели в чисто социален и икономически план от тази „Зелена сделка“, а ще се случи по-скоро обратното – ще загуби. 

Ние ще дадем предимство на нашите конкуренти в икономически план, прогнозира Контрера, визирайки големи икономики извън ЕС, като Китай и Русия, например. „Зелената сделка“ заплашва цели сектори, които са структуроопределящи и у нас, изрази опасенията си водачът на листата на ВМРО. Получава се срив в живота на хората. Това е опасното с преформатирането по този начин на икономиката. Ако ние вървим към тази декарбонизация, зачеркваме енергийни мощности като газови централи, въглища, петрол, ядрената енергия и ще живеем на фотосинтеза, очерта нерадостно бъдеще Контрера. 

Според него са изключително необходими инвестициите за ядрени мощности – възможността за нова площадка на АЕЦ „Козлодуй“ и рестартиране на проекта „Белене“. Няма как да ги заместим със соларни панели и вятърни перки и ако се полъжем по техния акъл и тръгнем да прилагаме „Зелената сделка“, ние ще станем зависими от съседни държави като Румъния и Турция, които имат по-нови мощности, заключи Карлос Контрера.

Той заяви още, че като софийски кандидат за народен представител му се е искало водачите на софийските листи да проведат дебат за бъдещето на столицата. За съжаление, нашият град няма необходимите лобисти на национално ниво. София не успява да напредне така, както ми се иска. 

Едно силно народно представителство в София ще допринесе за града. Но кампанията е лишена от местната конкретика, която е важна за хората, коментира той. Според него трябва да се обърне специално внимание на транспорта, инфраструктурата, финансирането и начинът, по който си взаимодействат Столична община и държавата. За мен липсата на софийски дебат е дефект, категоричен е Контрера. Самият той има няколко ключови приоритета, за които ще работи като депутат и това е преминаването към газификация на градския транспорт, реконструкцията и разширението на Северната дъга на Околовръстния път и изграждането на две икономически зони в града. 

От националните инфраструктурни обекти са ни особено важни изграждането на Коридор № 8, тунелът под Шипка, довършването на „Хемус“ и цялостната инфраструктура на Северозападна България, което е предпоставка и за икономическо развитие. Контрера има своя визия за силен акцент върху културния туризъм и културното образование на децата от ранна възраст в училище.

За пръв път виждам толкова странна кампания, която няма фокус. Хората, които години наред ни проглушиха ушите за мажоритарно гласуване, издигнаха абсолютно неизвестни хора, като партията на Слави Трифонов. Това подценяване на кампанията в лицето на силни личности се отразява на качеството на дебата, отчете водачът на листата на ВМРО в 24 МИР. 

Обществото иска да чуе разумно говорене и предложения, които се защитават с аргументи. Лозунгите няма да решат проблемите. На българина му омръзна от кресливци, които раздават присъди в социалните мрежи и от телевизионния екран, заключи Карлос Контрера.

Председателят на транспортната комисия в СОС формулира и каква е причината за антибългарската политика на Македония.

Концепцията за македонизма е тази, която държи на власт тези хора, които са наследници на различни югославски структури. За да се поддържа това наследство, трябва да има скандал. Антибългарската риторика укрепва управлението в Скопие. Дали ще е Заев, или Груевски, разликата не е много голяма – без македонизма тяхната идейна база изчезва, коментира Карлос Контрера.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари