Home Блог Карлос Контрера: Искаме подмяна на всички автобуси в София

Карлос Контрера: Искаме подмяна на всички автобуси в София

Предвижда се и подобряване качеството на обслужване

Преди дни Столичният общински съвет прие бюджета на София с безпрецедентно гласуване – 26 гласа „против“ и 32  „за“. Той ще бъде малко повече от 1, 729 млрд лв.

За обезпечаване на транспортната задача и превоза на пътниците са отделени над 135 млн. лв. Това са средствата, които са необходими през годината, за да финансираме движението на автобусите, тролеите, трамваите, метрото. Тук не са включени средства за инфраструктура, те са изключително голямо перо. Предстоят няколко капиталови ремонта на трамвайни трасета, говорим за трамвай № 2, втория етап от „Искърско шосе“, за купуване на нови превозни средства, каза общинският съветник от ВМРО, председател на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет и председател на постоянната комисия по транспорт Карлос Контрера в предаването „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР.

Той посочи, че през миналия мандат е гласувано 3-годишно споразумение за 10-процентно увеличение на заплатите на шофьорите всяка година в столичния градски транспорт.

Съжалявам, че колегите, които не подкрепиха бюджета и икономическата рамка, застанаха срещу увеличението на заплатите. Казах, че този, който не подкрепи това, става пречка да увеличим заплатите в транспорта, но има политически сили, които едно обещават, а друго правят, каза още  Контрера.

И допълни, че до края на мандата искат подмяна на абсолютно всички автобуси. По думите му се предвижда подобряване качеството на обслужване и намаляване на интервалите на движение на наземния транспорт.

Има линии с интервали от по 30-40 минути. Не смятам, че това е нормална ситуация. Амбицията ни е в следващите 4 години да намаляваме драстично тези интервали на движение и хората да получават една бърза, комфортна услуга, допълни общинският съветник от ВМРО.

Карлос Контрера посочи, че старите автобуси не само, че цапат, но и генерират повече разходи за транспортните оператори.

Автобусите, които обслужват градския транспорт, не са изключени от облагането и събирането на тол такса, когато те излизат на републиканска пътна мрежа. Така се оказва, че за автобусите, с които ние обслужваме основно крайградски линии, ще трябва да заплащаме тол такси. Това ще генерира стотици хиляди левове допълнителни разходи, което е абсурдно, защото това е субсидиран транспорт, каза още той.

Според него народните представители трябва да внесат една поправка и да премахнат тази недомислица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Чествания и филм за 100 години от убийството на Стоян Мълчанков

Град Гоце Делчев беше домакин на мероприятията по почитане на паметта на големия войвода на ВМРО Стоян Мълчанков. На лобното му място,...

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Коментари