Начало Блог Карлос Контрера: Контрапродуктивно е БСП да занимава цялото общество със споровете си

Карлос Контрера: Контрапродуктивно е БСП да занимава цялото общество със споровете си

Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ заяви позиции по следните теми:

Конгреса на БСП

Беновска покани гостите си Карлос Контрера и обяви темата на разговора им – ГЕРБ печели или губи от коалициите? Тя поясни, че по различни начини и поводи те се намират в отношения с ГЕРБ.

Харесва ли Ви мъжкарското поведение на Корнелия Нинова да иска да се сражава с Борисов? Днес даже заяви на конгреса на БСП знаков израз от Кръстникът: Върнах се!, попита водещата.

Според Контрера поведението на Нинова винаги е било странно и тя е въвела нова мода в обществения живот. Водещата предположи, че те може и да е емоционална. Събеседникът ѝ заяви, че два избора подред се доказва, че опитът да се създава революционна обстановка с експресивно говорене на границата на обидата, не работи. В този смисъл случилото се днес има 2 плана – естественият завършек на този фарс. Беновска попита дали е завършил, а Карлос Контрера отговори, че докрай не е, но след всички помпозни заявки за промяна, защото БСП е известна, че обича да се занимава най-вече със себе си, няма индикация, че тази промяна ще започне да се случва. За него на социалистите ще им е много трудно да се върнат към нормалността. Водещата попита кой би могъл да ги върне и отбеляза, че никой от вътрешната опозиция на БСП не е посмял да вземе думата на конгреса, нито да говори в предаването ѝ. Контрера определи отговора си като трагичен и каза, че никой не би могъл. Според него е контрапродуктивно, че БСП занимава цялото общество със споровете си.

Коалицията ГЕРБ-ОП

Беновска каза, че по-рано в предаването Лиляна Павлова и Теменужка Петкова са заявили, че коалицията ГЕРБ-ОП е стабилна, като Павлова е откроила, че с ВМРО са в стабилни отношения. От друга страна ГЕРБ са направили коалиция със СДС, Обединени Земеделци, Гергьовден и Народен съюз и дори СДС имат европредставител в ЕП.

Струва ми се, че досега не сте се събирали да се обсъжда един такъв триъгълник ГЕРБ-СДС-ОП, отбеляза тя. Карлос Контрера каза, че в Общинския съвет ВМРО и СДС работят доста добре, а Беновска предложи да вдигне летвата на национално равнище. Според него в настоящата коалиция няма явни сигнали за трусове, но водещата припомни, че Волен Сидеров обвинява ВМРО, че обвиняват Атака, че печелят цигански гласове. Каракачанов е разказал, че Атака му е пращала всеки ден в блока, в който живее екип с оператор да му разглеждат апартамента и стълбището. За Карлос Контрера това не е сериозно поведение и заяви, че ВМРО са далеч от детинството и няма да се обясняват за постъпки и думи на зрели мъже. Той припомни, че по темата Каракачанов е бил категоричен.

Водещата го попита какво ВМРО ще правят с ОП и коментира, че надали ще се разберат кой да е подкрепен за кмет на Бургас примерно, защото Валери Симеонов ще се кандидатира за там, а Волен Сидеров може да се кандидатира в Ямбол и дори се е заявил и за София. Карлос Контрера каза, че още по време на кампанията са говорили, че след евроизборите трябва да се направи преглед на изпълнението на коалиционното споразумение, но Беновска заяви, че не се случва тази среща. Тя припомни, че е питала Каракачанов дали ще бъде инициатор на тази среща, но той е отговорил отрицателно и е казал, че няма да се занимава повече.

Кой ще Ви събере? Вие си говорите по студиата – Волен Сидеров на една страна, Валери Симеонов на друга, Красимир Каракачанов от полигона в Ново село, попита водещата. Контрера не вижда да се говори по студиата за управленската програма и според него мястото на една такава среща е в парламента. Беновска попита дали това означава, че Волен Сидеров трябва да е домакин и инициатор, а събеседникът ѝ заяви, че са 3 равноправни партии и какво означава домакин. Контрера попита водещата дали не смята за нормално председателят на групата или заместник-председателите да свикват редовни заседания.

За местните избори Карлос Контрера заяви, че се взимат предвид становищата на местните организации и вероятно в момента този процес тече. На първо място е формат на явяването на ниво община и след това кандидати.

Беновска го попита дали ще издигат кмет за София различен от Фандъкова. Със сигурност ще издигнем кандидат за кмет на София. Не съществува коалиция ГЕРБ-ВМРО в София, каза Контрера, а водещата поясни, че не е казала, че съществува, но може да се създаде. За събеседника ѝ на този етап това едва ли е възможно и на този етап не е обсъждано, както предположи и Беновска.

Позицията да се ревизират данъчните и неизплатените задължения към НАП на БНТ, БНР, БТА и НДК

Беновска припомни, че Карлос Контрера е излязъл с интересна позиция да се ревизират данъчните и неизплатените задължения към НАП на БНТ, БНР, БТА и НДК. Той коментира, че те леко се разсейват при плащането на местните си данъци и такса смет. Проблемът е тръгнал от това, че тези медии получават милионна държавна субсидия, а всъщност са далеч от това, което Контрера и Беновска си представят като обществена медия, а в някои от тях откровено се налагат политически тези срещу управленците. Водещата каза, че ще продължат разговора, когато той получи справка а онова, което е поискал. Тя му подари клубната тениска на „Беновска пита“ и каза, че ще се радва да чуе мнението му за книгата ѝ с интервю с Ахмед Доган, която е писана, когато той е бил на 5 години през 1992 г. Беновска му даде и българска червена ябълка с пожелание да остане така млад и да развие честността и честта си. От своя страна Контрера ѝ подари книгата „Зелените хълмове на Африка“ от Хемингуей. Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 16 юни 2019 година.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари