Home Блог Карлос Контрера: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български...

Карлос Контрера: Лъжа е, че хората в гетата са едни редови български граждани

Там трябва да влезе икономическа полиция, криминалисти и ДАНС, казва представителят на ВМРО

Тези хора от гетата живеят в друг свят – това е факт, и който твърди, че те са едни редови български граждани, той лъже: те не се държат така дори и помежду си. Това заяви в „Денят на живо“ в Канал 3 Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО, председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет.

Това са хора, за които законът не значи нищо. Заради някакъв слух те са способни да убият човек – имаме проблем и това е мястото на тези хора въобще в обществото. За мен тяхното поведение показва някаква форма на социопатия. Някаква снимка, показаха в махалата, става повод за кървава вендета по улиците, каза Контрера.

Той предложи да не се използват изрази като „да се успокои“, „да се потуши“ напрежението, защото политиката на мирното съвместно съществуване не работи. Трябва да се тръгне към решаване на проблема с гетата.

Казусът с Асеновград не е нова картинка. Така се случва, когато държавата излезе от един определен квартал или територия, и остави там някакви етнически главатари, добави той.

Според него държавата не прави нищо в тези махали, а само стои отвън и регистрира престъпления, или пише в тетрадката колко ученици имало в училище.

На избори някои много успешно ги преброяват в избирателните списъци, добави съветникът.

Действията на полицията след побоя в Асеновград не е била адекватна, заяви още Контрера.

В първите часове махалата трябваше да бъде затворена, в нея да влязат икономическа, криминална полиция. Оказа се, че там има хора, които се занимават открито с ислямизъм. Един от задържаните се оказа замесен в делото за радикален ислямизъм в Пазарджик. Тук се отваря и нов пласт – за радикализацията в гетата. ДАНС само регистрира. А трябва като институции в обществото да преминем от съзерцателност към действия, каза още Карлос Контрера.

За решаването на проблема обаче не достигат хора и сили заради липсата на кадри в МВР, заяви общинският съветник и допълни, е проблемът се решава с хора на терен – всеки ден. А МВР или няма средства, или няма време. 

Решението за ВМРО е едно: МВР да влезе на терена, категоричен е Контрера.

Но моето мнение е, че темата за заплатите в МВР е решена преди да бъде зададена: няма как да очаквате някой за 600 лева да виси по 24 часа по улиците. Силните държави инвестират много в сектор сигурност – да не взимаме само лозунгите от тях. Не са и само заплатите – години наред редовите полицаи не усещаха подкрепа от висшестоящите си началници. Най-лесното бе да се уволни някой офицер или полицай, намесен в скандал, допълни той.

В момента министър Валентин Радев има исторически шанс да промени този подход – как тези служители да работят на терена, когато се дават противоречиви заповеди и само чакат да им забият ножа отгоре, смята съветникът.

Той заяви, че в гетата работа има и икономическа полиция, тъй като тези хора се държат така, защото имат някаква форма на подкрепа на местния лидер – икономическа, политическа.

Ето защо предлагаме специализиран екип от прокурори да отиде там – има такава практика, както беше в случая с Враца със смъртта на момчето, починало след побой, предложи Контрера.

Какво каза още Карлос Контрера вижте във видеото >>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари