Начало Блог Карлос Контрера: Не е уместно в момента такситата да искат по-високи цени

Карлос Контрера: Не е уместно в момента такситата да искат по-високи цени

Таксиметровият бранш настоява първоначалната такса на услуга да бъде три пъти по-висока от сегашната. Според бранша от 2012 г. няма корекция на таксите и тарифите. По думите на шофьорите, когато има твърда първоначална такса, равна на три пъти минималната тарифа, ще се реши проблемът с дъмпинга, както и ще се намали броят на отказаните къси курсове.

За коментар по темата в предаването „Тази сутрин“ по БТВ бе потърсен общинският съветник от ВМРО, председател на групата „Патриоти за София“ и на Комисията по транспорт към Столична община Карлос Контрера. 

Първоначалната такса трябва да бъде изяснена с транспортното министерство. Въпреки че аз винаги съм бил скептичен административен орган да се меси в пазарни отношения.

Общинският съвет е компетентен по отношение на цената на километър пробег. По думите му не е уместно да се искат по-високи цени покрай ситуацията с коронавируса. Все пак това е решение на бранша. Те преценяват какъв дебат и какви мерки да предприемат, коментира Контрера.

Миналата седмица по време на заседание на Столичния общински съвет гласувахме да отпаднат таксите за издаване на разрешителните за 1 година и половина напред. Това беше единствената правна възможност, чрез която можехме да подкрепим бранша, категоричен бе Контрера.

До месец октомври може да се водят преговори за промяна на ставките относно алтернативния данък за следващата година. Със сигурност таксиметровите шофьори ще искат този данък да бъде на минимума, но все пак да не забравяме, че тяхната дейност не е напълно спряла. Това трябва да бъде предмет на широк анализ и дискусия. Такова намаление на данъка е драстично, каза съветникът от ВМРО.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари