Начало Блог Карлос Контрера: Ние не желаем да се превръщаме в мигрантското гето на...

Карлос Контрера: Ние не желаем да се превръщаме в мигрантското гето на Европа

Петков и Василев са еднодневки, тунизийски пирати и джендъри. Те ще просъществуват 2-3 години в българския живот

Карлос Контрера, председател на групата „Патриоти за София“ в СОС и водач на листата на ВМРО в 24 МИР София град за предаването „Беновска пита“ на 23-ти октомври 2021 г., заяви позиции по следните теми:

В кой МИР се явява на изборите за 47-о Народно събрание?

Карлос Контрера каза, че е водач на листата на ВМРО в 24 МИР. Там е кандидат и бившият председател на Народното събрание Ива Митева. Контрера продължи: Поканих я на публичен дебат, след като направи цирка с паркинга на депутатите. Тя е юрист, ще ми е интересно да ми обясни. Тя не прие поканата, най-вероятно ще се крие по Разград, където също е водач.

Може ли ВМРО да прескочи бариерата за влизане в парламента?

ВМРО засега по социология е под чертата за влизане в парламента, ще успеете ли да наваксате, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че от ВМРО имат потенциал сами да прескочат изборната бариера. Той продължи:

Има нужда от патриотична формация в парламента и мисля, че най-разумно и балансирано говорим ние по всички въпроси. Наясно съм, че ситуацията в обществото е истерична и се появяват хора, които с няколко лозунга и два плаката вероятно трупат моментно обществено доверие, но проблемите на държавата надхвърлят сегашните актуални тези за електроенергията и за сертификатите. Те са по-скоро следствие от липса на каквато и да е концепция как да се управлява държавата и как да се води диалог с обществото! Защото от една година не се води диалог с обществото. Имаме римейк на служебното правителство. Два пъти президентът Радев поставя почти едни и същи хора и виждате какво се случва, включително и по улиците. Има социален взрив.

Ляво-либералната пропаганда.

Вие сте партия с енергия, Вие се гордеете със знамето си и с историята си, Вашият лидер Каракачанов е специалист по балканските проблеми, обаче дали по-младите са така патриотично настроени, колкото е по-възрастното поколение, което познава идеала патриотизъм? В момента ние сме космополити, целият свят е общ, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че днес ВМРО навършва 128 години, което е празник за всички българи, защото ВМРО е национална организация. В нея са участвали хора от цяла България. Контрера продължи, че темата за разрива между поколенията е много интересна и важна и започва от ценностната система. Според него в последните 3-4 десетилетия начинът на мислене е бил подменен. Не само България, но и цяла Европа е подложена на една силна ляво-либерална пропаганда. На първо място тази пропаганда отрича националната държава като фактор, тя казва – „нейното време отмина, сега всички сме жители на „глобалното село“. След това ляво-либералната пропаганда ни казва, че няма нужда човек да има семейство, той трябва да бъде абсолютно свободен и да прави каквото намери за добре в личния си живот. За ляво-либералите старите, патриархални, християнски традиции са анахронизъм. Тази неолиберална пропаганда унищожава връзката на човека със социалните единици, като семейство, род, общество и държава. Това би превърнало хората в една маса, която няма културни маркери.

Новата политическа формация „Продължаваме промяната“.

Карлос Контрера заяви:

Темата ще става много сериозна, аз неслучайно още преди да станат ясни кандидатпрезидентските двойки казах, че ВМРО ще гледа своите опоненти по отношение на един много сериозен маркер в политиката и това е отношението към либералния консенсус. Аз засега имам впечатления, че Румен Радев също е част от този либерален консенсус. Той изпрати в политиката хора като Асен Василев и Кирил Петков. Как те попаднаха в служебно правителство на президент, който се определя като социалист, издигнат от БСП? Много интересен въпрос. Кое посолство му ги посочи и защо той акушира на тяхната политическа кампания? Припознатият от ГЕРБ проф. Герджиков – ами той е един изключително либерален човек. Това за университетски преподавател не е кой знае каква изненада, но ние от ВМРО не виждаме в тези хора националното.

Моята първа алюзия, не е политически коректно да го кажа, но ще го кажа разбира се, защото сме ВМРО – първата ми алюзия е джендъри! На това мирише този проект. Най-вероятно неговите корени са там, където са и корените на ДБ, на една улица в район „Лозенец“ в една сграда. За съжаление българското общество, вкопчено в сепаративни битки, допусна много силно външно влияние във вътрешните ни работи.

Как ВМРО ще развеете Вашето знаме, за да привлечете повече хора към патриотичния идеал, при положение, че социолозите дават огромна преднина пред Вас на „Продължаваме промяната“?, попита водещата Беновска.

Карлос Контрера отговори, че ВМРО се среща с хората, не си променя тезите и политическите виждания. Той продължи:

Дълго време над българското общество беше изливана всякаква сугестия точно в тази ляво-либерална посока. Ясно е, че патриотичното говорене в момента не е на мода. Но модата на ляво-либералите се срива всеки ден. Това, което те прокламират, включително тукашните им две проксита, то води до разруха, до бедност, до анархия. Така че в един момент ние очакваме пробуждане, събуждане на българския народ и връщане към онези по-консервативни, по-разумни, по-рационални виждания за политиката и за това как живеем заедно! Защото забележете, тези хора, които правят една кампания по американски модел, говоря за ДБ и „Продължаваме промяната“, те прокламират бързи решения. Само че ние с Вас знаем, че в политиката бързите решения обикновено са грешни и не работят. Те говореха дълго време за „изчегъртване“, сега като „изчегъртаха“ по-добре ли живеем? Според мен това са политически формации еднодневки, напомнят ми за пиратите по тунизийския бряг през Средновековието – минават, грабят каквото могат и изчезват! Ще направя една прогноза – партията на „канадците“ ще просъществува 2-3 години в българския живот. След това ще изчезнат, подобно на царските юпита.  

Карлос Контрера заяви, че ДБ и ПП имат претенциите да ни управляват, те обаче се борят за забрана на атомната енергетика и производство на ток от перки и солари. В Германия обаче сме видели, че това не работи. В същото време точно правителството на Радев е унищожило въглищната ни енергетика. Чрез Плана за възстановяване и устойчивост служебният кабинет е лансирал „Зелената сделка“, което за нас е убийство. Убийство е и за българския народ, защото ако нямаме собствени енергийни източници, преставаме да бъдем енергиен фактор на Балканите. Ако се наложи да внасяме електроенергия, това ще срине нашата икономика. Контрера заяви:

Даваме ли си сметка, че тези ляво-либерални, „зелени“ разбирания в момента се случват. Да няма после въпроси защо токът става по-скъп, защо животът ни става по-лош.

Мигрантите.

Но какво ще правим с мигрантите и със зеления сертификат? Вашият евродепутат и заместник на ВМРО Ангел Джамбазки обжалва заповедта на зеления сертификат пред ВАС, попита Беновска. Карлос Контрера отговори:

Вие сте един от малкото журналисти, който сега поставя въпроса за мигрантите. Всеки ден се залавят мигранти и е само въпрос на време да дойдат новите вълни. Тук служебното правителство има два големи гряха. Имаха възможност да укрепят оградата, защото за година и половина за това съоръжение не бяха положени никакви грижи. И второто нещо – къде е армията на границата.

В ЕС ставаше дума за изграждането на една обща стена около целия ЕС, но не се прие, отбеляза Беновска. Контрера отговори, че това е крайно време да се случи. Той продължи, че политиката на ВМРО по тази тема е ясна. Първо – политика на нулева миграция. Ние няма да приемаме никой! Второ – тези, които влизат нелегално, да бъдат затваряни в центрове от затворен тип. И трето – експулсиране на тези хора! Контрера беше категоричен:

Ние не желаем да се превръщаме в мигрантското гето на Европа! Уверявам Ви, Западна Европа ще ни жертва на мига, ако трябва да спре една по-голяма вълна и ще ни ги остави да се оправяме ние тук.

Противоепидемичните мерки и въвеждането на ковид сертификат.

По отношение на въвеждането на зеления сертификат Карлос Контрера заяви:

Паническа мярка на Кацаров, необмислена, недобре разписана, която идва да прикрие целия провал на служебния кабинет по санитарната криза. Цяло лято тези хора говореха, че няма никакви проблеми. Нищо не правиха и по отношение на ваксинацията, нито по отношение на укрепването на болниците. Само допреди 10 дни здравният министър твърдеше, че няма никакъв проблем. Как изведнъж се появи проблем, та трябваше да се въвежда един необмислен сертификат, който до какво ще доведе? Ще повали на колене цели сектори от икономиката, ще остави много хора без работа и допълнително нахъсва тези, които по принцип са против мерките! Тези хора през миналата година, докато правителството и националния щаб търсеха решения на тъмно, защото никой в света не знаеше какво се случва, тези хора ерозираха мерките, тези хора ерозираха държавността, като се правеха на интересни по телевизионните студия за 5 минути слава. Ето сега те имат възможност да управляват, само че виждаме какъв е ефектът. При над 4900 заразени на ден, при 100-200 умрели – това ли е успешната политика на служебното правителство? Сега какво се оказва, че в „Пирогов“ няма кой да лекува пациентите, защото лекарите не могат да влязат! Според Вас това нормален човек би ли го направил?

Финални думи.

Карлос Контрера заяви:

От ВМРО ще настояваме, колкото и да се скараме на тези избори, каквото и да се случи, в следващото Народно събрание да има консенсус поне за 5-6 неща. Защото България и българската нация трябва да оцелее и да продължи за живее, дори в тези трудни времена. Но това няма да стане, когато тези, които трябва да вземат решенията, дори не искат да седнат на една маса. Така завърши разговорът между Карлос Контрера и Илиана Беновска в „Беновска пита“.

Последни Новини

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir