Home Блог Карлос Контрера: Никой не е питал столичани. Хората нямат абсолютно никаква информация

Карлос Контрера: Никой не е питал столичани. Хората нямат абсолютно никаква информация

Общинският съветник от ВМРО в Столична община и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера с коментар по гласувания вече доклад за т.нар. „Успокоена зона“ пред телевизия „Би Ай Ти“

От месец март 2018 година влиза рестрикция за шофиране с над 30 км/ч в центъра на София. Столичният общински съвет прие въвеждането на т.н „Успокоената зона“, която да обхване улиците „Леге“, „Цар Освободител“, „Алабин“, и булевардите „Христо Ботев“, „Патриарх Евтимий“ и „Васил Левски“. Те още решиха пешеходна зона да стане ул. „Георг Вашингтон“ – в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Пиротска“. Оказа се обаче, че докладът за промените е влязъл за обсъждане в общинския съвет прибързано и е бил в обем едва от една страница, без конкретни данни и анализи.

В студиото на „КОД 11-13“ Контрера заяви ясно и категорично, че хората, внесли и подкрепили тези три доклада, трябва да обяснят какви са техните аргументи.

Вчера по време на сесия два часа задавахме въпроси и искахме факти, данни, анализи, цифри и получихме само едно политическо говорене. Според мен тези доклади трябваше да бъдат оттеглени, защото в тях няма един ред анализ. Никой не е питал столичани съгласни ли са и ако не са съгласни с кое точно, допълни още той.

Общинският съветник зададе и въпроса, ако скоростта намалява до 30 км/ч, какво ще се случи с мотрисите на електротранспорта. И коментира, че те трябва да паднат под 30/ч, което ще увеличи графика им. Това пък със сигурност ще създаде проблеми с градския транспорт по улиците „Граф Игнатиев“, „Алабин“.

Този доклад е свързан и с изграждането на велоалеи по два булеварда в кв. „Овча купел“. Хората там нямаха абсолютно никаква информация, че това ще им се случи. Никой не ги е питал, отбеляза Контрера.

В участъка пред Съдебната палата в момента има едни широки тротоари, по които пешеходците съвсем спокойно преминават. Защо е необходимо да се затвори тази отсечка, за да направим тапа, задръстването да стига до бул. „Христо Ботев“. Отдолу пък със затварянето на ул. „Вашингтон“ ще се затвори целият квартал около Централни хали и Административния съд и отново ще се избута задръстването към бул. „Христо Ботев“ и бул. „Мария Луиза“, допълни съветникът.

Добре е и вносителите, и подкрепящите тези предложения от месец март следващата година да излязат и публично да обяснят на столичани защо висят на едно кръстовище в центъра 20-30 мин.

Карлос Контрера отбеляза и нещо много важно, че тези доклади дори не са съгласувани с органите, които се занимават с реда и сигурността – нито с КАТ, нито със СДВР, и направи заключение, че администрацията трябва да започне да работи по качествено нов начин. Подобно отношение към съветниците и към обществото е най-малкото обидно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места.

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен...

Коментари