Начало Блог Карлос Контрера: Никой не е питал столичани. Хората нямат абсолютно никаква информация

Карлос Контрера: Никой не е питал столичани. Хората нямат абсолютно никаква информация

Общинският съветник от ВМРО в Столична община и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера с коментар по гласувания вече доклад за т.нар. „Успокоена зона“ пред телевизия „Би Ай Ти“

От месец март 2018 година влиза рестрикция за шофиране с над 30 км/ч в центъра на София. Столичният общински съвет прие въвеждането на т.н „Успокоената зона“, която да обхване улиците „Леге“, „Цар Освободител“, „Алабин“, и булевардите „Христо Ботев“, „Патриарх Евтимий“ и „Васил Левски“. Те още решиха пешеходна зона да стане ул. „Георг Вашингтон“ – в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Пиротска“. Оказа се обаче, че докладът за промените е влязъл за обсъждане в общинския съвет прибързано и е бил в обем едва от една страница, без конкретни данни и анализи.

В студиото на „КОД 11-13“ Контрера заяви ясно и категорично, че хората, внесли и подкрепили тези три доклада, трябва да обяснят какви са техните аргументи.

Вчера по време на сесия два часа задавахме въпроси и искахме факти, данни, анализи, цифри и получихме само едно политическо говорене. Според мен тези доклади трябваше да бъдат оттеглени, защото в тях няма един ред анализ. Никой не е питал столичани съгласни ли са и ако не са съгласни с кое точно, допълни още той.

Общинският съветник зададе и въпроса, ако скоростта намалява до 30 км/ч, какво ще се случи с мотрисите на електротранспорта. И коментира, че те трябва да паднат под 30/ч, което ще увеличи графика им. Това пък със сигурност ще създаде проблеми с градския транспорт по улиците „Граф Игнатиев“, „Алабин“.

Този доклад е свързан и с изграждането на велоалеи по два булеварда в кв. „Овча купел“. Хората там нямаха абсолютно никаква информация, че това ще им се случи. Никой не ги е питал, отбеляза Контрера.

В участъка пред Съдебната палата в момента има едни широки тротоари, по които пешеходците съвсем спокойно преминават. Защо е необходимо да се затвори тази отсечка, за да направим тапа, задръстването да стига до бул. „Христо Ботев“. Отдолу пък със затварянето на ул. „Вашингтон“ ще се затвори целият квартал около Централни хали и Административния съд и отново ще се избута задръстването към бул. „Христо Ботев“ и бул. „Мария Луиза“, допълни съветникът.

Добре е и вносителите, и подкрепящите тези предложения от месец март следващата година да излязат и публично да обяснят на столичани защо висят на едно кръстовище в центъра 20-30 мин.

Карлос Контрера отбеляза и нещо много важно, че тези доклади дори не са съгласувани с органите, които се занимават с реда и сигурността – нито с КАТ, нито със СДВР, и направи заключение, че администрацията трябва да започне да работи по качествено нов начин. Подобно отношение към съветниците и към обществото е най-малкото обидно.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сандански е кандидат за Европейски град на спорта 2021

Кметът на Община Сандански Атанас Стоянов представи на онлайн заседание кандидатурата на град Сандански за Европейски град на спорта 2021.

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Коментари