https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Карлос Контрера: Няма как да очакваме висока духовност и култура, ако децата от рано не бъдат запленени -
Начало Блог Карлос Контрера: Няма как да очакваме висока духовност и култура, ако децата...

Карлос Контрера: Няма как да очакваме висока духовност и култура, ако децата от рано не бъдат запленени

Карлос Контрера бе гост в предаването „Пресечна точка“ по НОВА. Контрера е водач на листата на ВМРО – Българско национално движение за 24 МИР София.

Култура

Съболезнования към близките на Татяна Лолова – България загуби голям талант, обърна се в началото на предаването Контрера и допълни:

На първо място като общество трябва да осмислим отношението си към хората в държавата. Есенцията на нацията е есенцията на държавата. Дали не станахме прекалено консуматори и забравихме за духа? Нека не ограничаваме културата само до артистите. Ние сме древна държава, културата ни е многопластова и по отношение на историческата памет и по отношения на езика.

За три десетилетия не направихме много – не само че не пазим което имаме, но и не го развиваме. Не бива хора като Татяна Лолова да бъдат забравени, категоричен е той.

Доколкото творчеството е емоционална дейност на човек с дарба, то държавата трябва да му даде възможност да твори, но и да му създаде условия да съществува, смята Контрера.

Колко държава да има в културата? Опасно е държавата да се меси пряко. Защото може да превърне изкуството в пропаганда. Според мен изключително интересни теми за обществото са – културно-историческото, архитектурното наследство. Как да съхраняваме и спасим тези сгради? Немалка част от тях са частна собственост. Държавата да влезе в ролята на пазител да опазва това архитектурно наследство. Макар и частна собственост, тези сгради носят дух и послание за цялото общество, заяви водачът на листата на ВМРО за 24 МИР София.

Имаме прекрасни обекти, за които никой не е чувал. Трябва да се работи за популяризирането им. В контекста на пандемията културно-историческият туризъм е начин за ограничаване на ефекта от спадналия поток от чужди туристи. Това би довело до привличане на нови туристи, каза Контрера.

Министерство на образованието да вземе решение – за учениците, подрастващите – те нямат сега досег с музеи, галерии, исторически паметници. В други държави имат подробно разработени програми – от малки децата посещават по график такива обекти. Запознават се с творци. Няма как да очакваме висока духовност и култура, ако децата от рано не бъдат запалени по това. Училището не е само за трупане на знание, то е и социализация, и възпитание, категорично заяви Карлос Контрера.

Енергетика

Енергетиката е свързана с националната сигурност. Тук плановете са два – енергетиката като индустрия и държавна политика. Другото е крайният потребител какво получава накрая на веригата. Трябва да се говори за качеството на услугите, поясни кандидатът на ВМРО

Карлос Контрера разви позицията на ВМРО – за изграждането на АЕЦ „Белене“. Безспорно е, че това е посоката на развитие на индустрията, защото ще ни трябва все повече енергия. Атомната енергетика е чиста и безопасна. Не бива да се отказваме – би било политическа и икономическа грешка, предупреди той. Политикът обяви също, че ВМРО е и за допълнителната площадка в АЕЦ „Козлодуй“.

По отношение на „Зелената сделка“ водачът на ВМРО в 24 МИР София заяви, че тя е лабораторен експеримент и заплашва европейските държави. Трябва да си дадем сметка, че с изключване на мощности – като например въглищата, то няма как само с ВЕИ да се развие конкурентна на другите енергия.

Качеството на услугата за потребителите – има системен проблем с различните оператори. Силно социално недоволство има заради некачествената услуга. Има цели населени места, които страдат от некачествените услуги на енергийните оператори. Правят ли ЕРП-тата достатъчно инвестиции за да издържи мрежата и къде е КЕВР и не следи, запита той. Тези доставчици трябва да бъдат принудени да инвестират в слабите точки по мрежата.

Екология

Електрификация на обществения транспорт – да продължи тази програма. Да се финансира закупуването електробуси, тролеи и трамваи  – това би било решение за София. Ремонт и изграждане на нова мрежа. От програмата за електрификация могат да се възползват много български общини, за да имаме по-екологични и нови средства за транспорта. Трябва да продължи и газификацията. Това биха били реални мерки в екологията, заяви Контрера.

А по отношение на питейните води Контрера отговори, че  не трябва да има язовири без стопанин. Нуждаем се от строеж на язовири за питейни нужди.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

ВМРО избра ново ръководство в общ. Сандански

На проведена общинска отчетно-изборна конференция на 7 декември ВМРО – Сандански избра своето ново общинско ръководство. За нов председател...

ВМРО към Терзиев: И все пак ще има ли коледна украса преди Коледа?

От ВМРО обръщаме внимание за пореден път на Столична община, че за разлика от други години столицата фактически е без коледна украса....

Контрера, ВМРО: С този болшевизъм в СОС, София я чакат много тежки дни

Тумор се реже до здраво! С тези думи, публикувани в страницата му във Фейсбук, общинският съветник от ВМРО Карлос...

Каракачанов: Безгръбначни натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват „Страйкъри“ на тройна цена

Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление, заяви  бившият министър на отбраната  Бившият министър...

Контрера: Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха

Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха. Позицията на ВМРО е ясна, забраната за стари...

Каракачанов: Няма да произлезе нищо от ветото за БТР-ите, защото мнозинството „Магнитски“ в НС отдавна е сложило наколенките

От това вето няма да произлезе нищо, защото мнозинството „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и твърдо е решило да жертва...

Ангел Джамбазки: Страните, от които зависи влизането ни в Шенген, не се интересуват от българската тема

Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген....

Коментари