Home По места Карлос Контрера от ВМРО връща чистия въздух на софиянци

Карлос Контрера от ВМРО връща чистия въздух на софиянци

Столицата ни е сред най-замърсените градове в Европа заради остарелия автопарк на личните автомобили, но и заради старите автобуси на градския транспорт. Поради тази причина на 28 юни 2016 г. СОС одобрява доклад на Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“, с който се дава съгласие за сключване на договор за обществен превоз на пътници с транспортния оператор МТК ГРОУП.

Съгласно доклада на председателя на „Патриоти за София“ превозвачът се задължава да поеме превоза по автобусни линии в северните райони на София с нови газови автобуси стандарт „Евро 6“. По предложение на групата съветници „Патриоти за София- ВМРО и АТАКА“ превозвачът трябва да изгради за своя сметка и нова газово-компресорна станция, за да се гарантира зареждането на автобусите. Договорът е сключен на 02.12.2016 г.

Към настоящия момент вече са доставени 20 от новите газови автобуса с климатизация и вентилация. До края на седмицата ще бъдат доставени и останалите 40 броя. Автобусите ще тръгнат по линиите най-късно до 2-ри август т.г.

Доставката на автобусите е за сметка на превозвача. Те ще се движат по линиите за срок от 8 г. Автобусите не са свързани с програмата на Столична община за обновяване на градския транспорт, а е допълнение към нея. Новите 60 газови автобуса ще заменят досегашните 20-30 годишни дизелови, които до сега обслужваха линиите и са много сериозен замърсител на въздуха в София.

Във вторник – 25.07.2017 г. в 11.00 ч. на площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ официално ще бъдат представени 40 от новите 60 еко автобуса, които тръгват по линиите на градския транспорт в София.

На официалното представяне ще присъстват заместник министър-председателят и министър на отбраната Красимир Каракачанов, зам.-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев, зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, кметът на София Йорданка Фандъкова, евродепутататът Ангел Джамбазки, организационният секретар на ВМРО и секретар на ПГ „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов, председателят на групата в СОС „Патриоти за София“ и представител на ВМРО Карлос Контрера, областният управител на София Николай Пехливанов, както и много други официални лица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места.

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Джамбазки: Речта на Фон дер Лайен за състоянието на ЕС е разочароваща

В дневния ред на тазседмичната пленарна сесия на Европейския парламент освен дългоочакваната реч на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен...

Коментари