Начало Блог Карлос Контрера: Превръщаме се в гробище за стари автомобили

Карлос Контрера: Превръщаме се в гробище за стари автомобили

Безконтролното продаване на пиратки е рисковано, категоричен е той

По-високи данъци ще плащат собствениците на коли с нисък екологичен стандарт и с по-голяма мощност от Нова година в София. Става въпрос за увеличение от 7 до 40 лв. за колите с от 100 до 150 конски сили и с нисък екологичен клас – Евро 1 и 2 или без никакъв екостандарт.

Това е част от въвеждането на политиката замърсителят плаща, в масовия случай става дума за увеличение от 10-15 лева на годишна база. Ние в България се превръщаме в гробище за автомобили, внесени от други страни, каза пред България ОН ЕР столичният общински съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера. 

По думите му в София за един адрес дори има случаи на регистрирани по 3-4 автомобила. Около 18 млн. лева ще са допълнителните приходи от увеличението на налога. Средствата пък ще бъдат ясно и отчетливо проследими. 

Данъкът за придобиване на МПС цели подобряване на инфраструктурата. Политиката не е само популярни идеи, понякога трябва да се вземат тежки решения, които трудно се възприемат от хората, коментира той. 

Според Контрера когато има сериозен контрол върху определени инфраструктурни проекти, нещата се получават. 

Шумът от пиратките е невъобразим, парадоксът е, че законът е твърде либерален. МВР е изпълнител на законодателя. Безконтролното продаване на подобни изделия е рисковано, каза още Карлос Контрера.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари