Начало По места Карлос Контрера: Предложенията на ВМРО за градския транспорт бяха плагиатствани от „Спасителите...

Карлос Контрера: Предложенията на ВМРО за градския транспорт бяха плагиатствани от „Спасителите на София“

Ученическите и студентски карти, които са факт и са нещо добро, са сред тях. Но критиките за тарифната политика не бяха чути и хаосът е налице.

Нека пазим София от експерименти, за да не бъде счупена, както беше счупена държавата за 6 месеца миналата година.

2023 г. ще бъде изключително тежка за местната власт, защото политическата турбуленция на национално ниво води до застой на местно ниво.

Надявахме се на конструктивна и градивна работа в последните месеци работа на Столичния общински съвет, обаче сме свидетели как „Спасителите на София“ приеха за свои предложенията за въвеждането на годишната карта за ученици и студенти и прочие. Стана и практика да чуваме „аз или ние сме „за“, но гласуваме против“. Резултатите от подобна политическа шизофрения в момента се виждат.

Това заяви в свое изказване председателят на групата „Патриоти за София“ и председател на Комисията по транспорт в Столична община Карлос Контрера.

А що се отнася до тарифната политика – явно сме се предоверили на експертните предложения, единодушно подписани в комитета за наблюдение от представителите на ГЕРБ, БСП, Демократична България, плюс независимия Борис Бонев.

А ето и цялото изказване на Контрера:

Уважаема госпожо кмет,

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми общински съветници,

Навлязохме в последната година от мандата на този състав на общинския съвет. Нашата политическа група, „Патриоти за София“, се надяваше, че конструктивното, градивното ще бъде основното в месеците, които ни остават за работа. Уви, лошите парламентарни практики, антагонистичният подход в политиката от парламентарното битие се пренесоха и тук. Всеки опит за консенсус е миниран от потенциален бъдещ взрив и последващи политически разправии, част от които напълно безсмислени.

Така стигаме до ситуациите като в последния случай с тарифната политика за градския транспорт. Едни подписват, после се отричат от подписите си, настава групова амнезия кой какво е предложил и т.н. Стана и практика да чуваме „аз или ние сме „за“, но гласуваме против“. Резултатите от подобна политическа шизофрения в момента се виждат. А що се отнася до тарифната политика – явно сме се предоверили на експертните предложения, единодушно подписани в комитета за наблюдение от представителите на ГЕРБ, БСП, Демократична България, плюс независимия Борис Бонев.

Виждате, че обществото приема на нож някои от тях. В крайна сметка видовете и цените на превозните документи са политически акт, изразител са на политика, която се води в  обществения транспорт. И макар едно предложение да е правилно от експертна гледна точка, напомням Ви, не е задължително то да е обществено приемливо и защитимо пред гражданите. Липсата на достатъчно комуникация, на добра комуникация с обществото доведе и до полярни настроения, негативни настроения, което едва ли е целта на всички нас. Станахме и свидетели на нещо друго – чужди предложения да бъдат плагиатствани и обявявани за свои, така например нашите предложения, на „Патриоти за София“, на ВМРО, бяха припознати от спасителите на София и тукашния им представител и обявени за техни. Говоря например за въвеждането на годишната карта за ученици и студенти и прочие.

Затова очевидно ще вървим към ревизиране на част от тарифната политика, очевидно прословутата карта за една линия във всичките ѝ вариации ще бъде върната като превозен документ. Очевидно задължителната валидация падна жертва на грешната или липсваща комуникационна стратегия. И въпреки това смятам, че в останалата част бяха направени и защитени добри предложения, някои от които работят от септември 2022 г. и хората ги ползват.

Настоящата 2023 г. прогнозираме, че ще бъде изключително тежка за местната власт, защото политическата турбуленция на национално ниво води до застой на местно ниво. Посрещаме годината без бюджет, без управление, продължаваме със скандали и нищоправене, докато една по една критичните ни обществени системи – „сигурност“, „транспорт“, „инфраструктура“ залиняват и затъват ден след ден. Това е лицето и ефектът на промяната, докаран от модерните неомарксисти, които иначе се мислят за десни. Това е ефектът на управлението на умните и красивите, на променкаджиите и разградската десница.

В крайна сметка, за да бъдем позитивни все пак за финал, пожелавам на всички Вас, на всички нас, повече разум, въздържаност и в крайна сметка чувайки гласа на гражданите, да вземаме по-прагматични решения. Нека пазим София от експерименти и дилетантски управленски решения, за да не бъде счупена София, както беше счупена държавата за шест месеца миналата година.

Благодаря за вниманието!

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари