Начало Блог Карлос Контрера: Проблем с въздуха има, но истерията е вредна

Карлос Контрера: Проблем с въздуха има, но истерията е вредна

За по-смела политика към неправилното паркиране, апелира столичният общински съветник

Опасно е да се създава истерия и психоза. Проблем с въздуха има, но истерията е вредна и създаването на истерична обстановка води до грешни решения, каза общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера в студиото на „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР.

Ясно е, че ситуацията е сложна. Зимата е проблемна от гледна точка на три фактора – циркулацията на въздуха, битовото отопление и автомобилния трафик, допълни той.

Мерките, по които Столична община работи за разрешаване на тези проблеми, Контрера раздели на краткосрочни и дългосрочни.

Според него по отношение на отоплението общината категорично трябва да се бори и да иска повече възможности и правомощия за борба с проблема с горенето на отпадъци. 

Самият автомобилен трафик също е проблем. Пречи и на градския транспорт, отбеляза общинският съветник. Затова и смята, че по това направление на първо място трябва да се продължи с амбициозната политика за обновление на автопарка.

Нашата задача е да направим градския транспорт по-бърз. Смятам, че с подобряването на превозната услуга, все повече хора ще предпочетат градския транспорт, заяви Контрера.

Според него догодина трябва да бъде въведена и тикет системата. Привърженик съм и на комбиниран билет между БДЖ плюс градски транспорт, обясни той.

Много е важно да започнем една по-смела политика по отношение на неправилното паркиране. В този смисъл ЦГМ разработва програма какви ще са необходимите инвестиции, каза още Контрера.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари