Начало Блог Карлос Контрера: Програмата ми като кандидат-депутат предвижда нови трамваи за новото трасе...

Карлос Контрера: Програмата ми като кандидат-депутат предвижда нови трамваи за новото трасе по бул. „Копенхаген“

Карлос Контрера е общински съветник в Столичен общински съвет и в този мандат е председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност. Сред колегите си се слави като партийното острие на ВМРО в София. Председател е на групата „Патриоти за София“, кандидат е за народен представител и лидер на листата на Патриотите в 24 МИР в столицата. При дискусии и напрежение в една от най-тежките комисии на СОС той успява да балансира и разглежда проблемите от гледна точка на гражданите, ползващи градския транспорт. Пред Столица.bg той споделя за развитието на градския транспорт в столицата, за новите проекти, транспортни връзки и ефекта, и ползите за столичани от тяхното реализиране.

– За последните 5 години къде се намира столицата ни по отношение на транспортните връзки?

– В тази кампания дебатът за транспорта де факто отсъства. Не става ясно какво точно предлагат останалите с някои малки изключения. За Демократична България, Мая Манолова и Слави Трифонов това е тема табу. Просто липсва. А са с претенция да управляват и да са по-добри. За мен разширението на Южната дъга от Младост до Герман е добър напредък. Знаете какви проблеми с трафика създаваше този участък. Добре е, че проектът за „Първа българска армия“ също е на етап започване, да се надяваме, че след финализиране на процедурите още тази година ще започне рехабилитацията. Ще посоча един стар дефект – фокусирането пак върху южните части на града. Северните райони някак пак остават на заден план. Това е грешка, за която много пъти съм критикувал политиката на ГЕРБ.

– Какво да очакват столичани?

– Според проектите в следващите две-три години, по които трябва да се работи са разширението на Северния околовръстен път – от с. Казичене до връзката с Люлин, Западната тангента и Южната дъга на Околовръстния път от бул. „Бъкстон“ през бул. „Цар Борис Трети“ до „Овча купел“. Това са проекти, които изключително ще помогнат за облекчаване на трафика. Околовръстният път е държавна отговорност, въпрос на национална политика е. Що се отнася до „Западна тангента“, смятам, че може да се осигури финансиране от републиканския бюджет.

– Реализирането на проекта за 10 стратегически инфраструктурни проекти, заложен в бюджета на Столична община, представен от кмета Фандъкова и приет от СОС, как ще промени София?

– Това са проекти, които без подкрепата на ВМРО нямаше да видят бял свят, това са фактите. Видяхте, че освен ГЕРБ само ние, съветниците от ВМРО подкрепихме тази идея. Останалите – и БСП, и Демократична България са против да се изгради Източната тангента, бул. Копенхаген и т.н. Както казах още при дебатите – лично аз подкрепям, защото два от ключовите обекти, за които от миналия мандат работя, са включени. Това са Източната тангента и бул. Копенхаген. Освен това се предвижда и основен ремонт и реконструкция на бул. Рожен, нещо което за районите Надежда и Нови Искър, например, е изключително важно. Това са все транспортни връзки, които от една страна ще облекчат трафика, а от друга ще дадат възможност на тези по-крайни райони да се развиват, да бъде по-удобно за гражданите и бизнеса. Без адекватен достъп няма как да има развитие. И една странична тема, но пряко свързана с бул. Копенхаген. В програмата си като кандидат съм заложил идеята да осигурим финансиране чрез държавата или оперативните програми и да закупим 100 нови трамвая за София – част от тях предлагам да бъдат за бъдещото трасе по бул. Копенхаген.

– Изграждането на вътрешните рингове до какъв резултат ще доведе в трафика на автомобили в столицата?

– Вътрешните рингове са важни, за да освободим центъра от транзитния трафик, да го пренасочим към периферията. Така ще решим част от проблемите със задръстванията. Ще ни позволи и да ускорим обществения транспорт. В момента запушването на няколко ключови кръстовища води до блокада на половината град – например „Ректората“ или „Орлов мост“. Вътрешните рингове ще облекчат тези проблеми. Аз разсъждавам и в посока промени на маршрути на линии и нови наземни линии, за да не се налага всички да минават пак през центъра, пътувайки и с обществения транспорт. Така например една наземна линия – автобусна или електробусна от станция „Орландовци“ до кв. Враждебна“ или дори до магазин „Джъмбо“ на бул. Ботевградско шосе би била добра идея. Има и концепция за удължаване на тролейбусна линия 1 до кв. Враждебна (технически е възможно), за да обслужва множеството офиси и складове в района. Добра идея е и изграждане на вътрешно квартална линия за Дружба-1 и Дружба-2, например с електробус, за да се осигури довеждащ транспорт на целия район до метрото. Според мен след завършване на разширението на Околовръстния път между Младост и Герман вече може да се мисли и за нова наземна линия от МС Витоша през Околовръстния път до Бизнеспарка, за да обслужва работещите в района и да се разтовари дългата и тежка линия 111.България над всичко!
България над всичко!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари