Home Блог Карлос Контрера: Целта ни за София е ВМРО да е незаобиколим фактор

Карлос Контрера: Целта ни за София е ВМРО да е незаобиколим фактор

Ако Общинският съвет е прекалено шарен, има риск да се блокира управлението, алармира съветникът

Целта, която си поставя ВМРО на местните избори в София, е партията да стане незаобиколим фактор в управлението на най-голямата българска община.

Това заяви в студиото на „Плюс-минус“ по НОВА Карлос Контрера – член на ръководството на ВМРО и общински съветник в София.

Съществува риск за столицата, ако бъде избран кмет без група съветници зад себе си, да се получи в институционална война и да се блокира работата, каза съветникът.

В страната има избори почти всяка година Контрера се солидаризира с идеята за връщането на смъртното наказание. Химическата кастрация и регистър на сексуалните престъпници са теми, по които трябва да има обществено обсъждане и не само под натиска на събития, стана ясно от думите му.

Това са все теми, по които ВМРО има позиция и отстоява тезите, а не е предизборно говорене, защото в страната ни избори има почти всяка години – местни, европейски, за парламент.

По думите му има политически консенсус да се промени институтът на съкратеното съдебно следствие и това ще е победа в полза на обществото.

Във ВМРО се обсъждат три имена за кмет на София и каквото и да е решението, номинираният трябва да приеме, заяви Контрера. Имената, които дискутират структурите на ВМРО в столицата за кандидат за кмет са на Карлос Контрера, на Ангел Джамбазки и на Красимир Каракачанов.

Според Контрера е важна не толкова личността на кандидата, а програмата, с която ще излезе. Избираме местна власт за 4 години, което означава ясен ангажимент за изпълнение на конкретни мерки и действия. Един кмет, който е по-скоро медиен образ, дали е най-доброто решение, попита реторично той.

По думите му ВМРО има реални шансове да издигне кметове в няколко големи града. Контрера е категоричен, че химическата кастрация и регистъра на сексуалните престъпници са мерки, които трябва да вземем като общество.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Чествания и филм за 100 години от убийството на Стоян Мълчанков

Град Гоце Делчев беше домакин на мероприятията по почитане на паметта на големия войвода на ВМРО Стоян Мълчанков. На лобното му място,...

100 г. от убийството на Стоян Мълчанков ще бъде отбелязано в Гоце Делчев

Утре, 19 септември 2020 г. (събота), от 11.00 ч. на лобното място на Стоян Мълчанков (местността Купена, Буково, до главния път за...

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Каракачанов към ЕП: Правите опити да наложите коминтерновски тези за „македонско малцинство“. Няма да го позволя!

В същото време оказвате системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система

Красимир Богданов, „В мрежата“ – 17.09.2020

Красимир Богданов, депутат от ВМРО, коментира окончателно приетите от парламента поправки в Изборния кодекс. Ще гарантират ли те честни избори? Може ли...

Коментари