Начало Блог Карлос Контрера: По-тежки наказания за изнасилване, педофилия и притежание на наркотици

Карлос Контрера: По-тежки наказания за изнасилване, педофилия и притежание на наркотици

Увеличава се мигрантският натиск, ВМРО няма да отстъпи от позициите си

В последните седмици забелязвам увеличение на мигрантския натиск. Тежките икономически процеси в Близкия Изток ще отпушат нови вълни от мигранти. ВМРО не е отстъпила от тезата си навреме да се вземат мерки.

Това заяви в „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР водачът на листата на ВМРО в 24 МИР и председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Той добави, че новият мигрантски натиск ще избухне и заради пандемията, като изрази недоумение, че темата за миграцията изчезна изобщо в предизборната кампания. Контрера напомни, че ВМРО продължава да настоява за изнасянето извън столицата на трите мигрантски центъра. 

Той призова всеки един кандидат за депутат и всяка партия, която претендира да влезе в парламента, да обяви пред избирателите своите ценности. Много е важно хората да знаят какви са базовите ценности на кандидатите. Ето, аз, например, съм против цялата концепция за трети, пети и десети пол, заяви Контрера. 

Работата на кандидатите и партиите е да се опитаме дори и в тази вакханалия да извадим важните за държавата тези. Всеки кандидат да каже кои са му важните въпроси и той за какво ще работи. Аз съм набелязал темата сигурност, заяви общинският съветник от ВМРО.  

За мен категорично трябва да се върви към по-тежки наказания в Наказателния кодекс за изнасилване, педофилия и притежание на наркотици. Хората страдат от дефицит на сигурност, каза още кандидат-депутатът от ВМРО, като добави и необходимостта от разширяване на предела на неизбежната отбрана.

Контрера се обяви за въвеждане на 6-месечен краен срок за произнасяне на всички съдебни инстанции по съдебни и търговски спорове, защото сега делата се точат с години.

Като говорим за съдебната реформа, има едни кресливци, които от сутрин до вечер се занимават с прокуратурата, но забравят, че правото се състои и от други клонове. Ние дължим бързо разглеждане на трудовите дела – 6 месеца за всяка инстанция на съда, защото бавното правосъдие е отказ от правосъдие, заяви Карлос Контрера. В дебата за съдебната реформа слушам само кресливците, които се занимават с Гешев. Други теми за тях няма, категоричен е водачът на листата на ВМРО.

Нищо в политиката не е даденост. Вие виждате колко трудно беше на ВМРО в настоящото управление да отстоява своите тези и все пак постигна кардинално преобръщане по темата за пенсиите, за доходите, а в края на мандата вече всички започнаха да говорят за това. Което означава, че ВМРО е успяла да обърне тенденцията, заключи кандидат-депутатът.

По темата за пандемията той е категоричен, че наблюдава една политическа импотентност в Брюксел. Докато Европа се чуди откъде да дойдат ваксините, на този фон в ЕП се занимаваха с правата на гейовете – това ли е най-важното, възмути се Контрера. Той апелира да слушаме лекарите, защото грешните политически решения рушат медицинските авторитети и са опасни за здравето на хората.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари