Начало Блог Юлиан Ангелов: Македония е кауза на ВМРО

Юлиан Ангелов: Македония е кауза на ВМРО

Кауза на ВМРО е именно Македония

Македония е кауза на ВМРО. Мисля, че хората в България разбраха, че ВМРО не си е променила мисленето последните 30 г. и си отстояваме позициите, заяви Ангелов.

Наближават светли празници, затова съм Ви донесъл едно българско национално знаме, както и един уникален исторически тефтер, който издадохме от ВМРО по случай годишнината от рождението на Георги Раковски.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ народният представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Беше излязла информация в медиите, че ще се явяваме с ГЕРБ на следващите избори, след едно интервю на г-н Каракачанов. Само че беше извадено от контекст, той не го е заявил директно, а просто не го изключи като вариант.

Не е имало разговори, а и не вярвам да се стигне до такъв вариант, защото „Обединени патриоти“ имаме достатъчно симпатизанти, които да ни подкрепят.

Едно такова евентуално участие би ни обезличило до някаква степен и не би отговорило на нашите виждания на симпатизантите ни. В крайна сметка ние реализираме желанията на нашите избиратели, заяви Ангелов.

Към момента не сме водили официален разговор в „Обединени патриоти“. Не е изключено да се явим като ОП, но виждането на ВМРО е да привлечем и хора от гражданската квота, които ще допринесат до това да има по-висока изявена гражданска позиция, допълни депутатът и отсече:

Имаме готовност да се явим на парламентарни избори. Единственото, което изразяваме като позиция е, да се проведат разговори между президентството, ЦИК и здравните власти. Право на президента е да насрочи дата, когато той реши. Но трябва да има повече обществено обсъждане, както казва и самият той.

Най-важното е да се направи така, че да бъде обезпечен изборният процес и да не се застраши здравето на хората.

24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“

Това е празник на българската култура. Той е избран да се чества от българите, не от някакви си македонци или руснаци. Тя е създадена на територията на българското царство. Във всички световни енциклопедии това пише. Ние направихме така, че този празник да достигне до своята историческа истина. Обикновено ние гледаме как да принизим българското, че да не обидим някой, което е ненужно, заяви Ангелов.

Северна Македония

Северно-македонската идентичност – няма. Там твърдят, че имат македонска идентичност. Всеки може да се обявява като какъвто иска. Живеем в демокрация. Ние като политици, които защитаваме историята и идентичността, няма как да оставим македонските тези срещу България, категоричен е той.

Ние близо 30 г. подкрепяме Македония по всякакъв начин. Всички безпрекословно я подкрепяхме. Ние българите сме достатъчно интелигентни хора. Търсим да решим проблемите по нормален начин.

Усещаме хората в Македония като наши братя и сестри.

Затова не сме се държали и лошо с тях. Но идва време, в което Македония иска да стане член на ЕС. Не може държава в Македония, където има фалшификация на историята, език на омразата и т.н. да бъде допусната в ЕС. И после може да има претенции към България, сподели воеводата.

Мисля, че хората в България разбраха, че ВМРО не си е променила мисленето последните 30 г. и си отстояваме позициите. ВМРО е създадена с една от нашите каузи, а именно Македония. Няма как, ние от ВМРО, да направим така, че да сме просто политици и да отстъпим от българщината. Българското общество е видяло, че ние отстояваме българския интерес, категорично заяви Ангелов.

На евроизборите и на местните видяхме, че ВМРО направихи резултат, който никой не очакваше. Нагласите към ВМРО в различните социологически агенции са между 5% и 8% – това е добър старт за кампания, завърши организационният секретар на ВМРО.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари