Начало Блог Красимир Каракачанов: Ако отстъпехме, коминтерновската кауза в Македония щеше да победи окончателно

Красимир Каракачанов: Ако отстъпехме, коминтерновската кауза в Македония щеше да победи окончателно

Не съм влязъл в политиката за хонорар, а да защитавам своите убеждения

Ако отстъпехме, коминтерновската кауза в Македония щеше да победи окончателно.

Това заявява Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната, в интервю пред „Труд“.

Ако отстъпехме, коминтерновската кауза в Македония щеше да победи окончателно.

Единственият въпрос, по който българският народ и всички български политици се обединиха за първи път от 30 години, е, че няма да се прави компромис с българските национални интереси, идентичност и история

България спря Република Северна Македония на прага пред европейската ѝ интеграция. Коминтерновската кауза в Македония не бива да победи. Защо? От инат или поради обективни причини? ВМРО и нейният лидер ли са в основата на българското „не“, или най-накрая държавата осъзна собствените си интереси? Какъв е проблемът на Патриотите с Истанбулската конвенция, хомосексуалните бракове и извива ли ръцете вицепремиерът Каракачанов на правителството по тези теми? Думата е негова.

– Македония е най-горещата тема за България, а отношенията ни със Скопие са в сериозна криза. Защо?

– Македония е гореща тема от 140 години, след Берлинския конгрес, когато милион и половина българи бяха оставени под турска, румънска и сръбска власт – в Поморавието, Добруджа, Тракия и Македония. А отношенията ни са в криза в момента, защото България поправи една грешка, която е правила с десетилетия.

– Каква?

– Да отстъпва безпринципно и да смята, че другите знаят истината. Българските политици са изхождали от морални позиции, смятайки че целият свят е наясно, че Македония е българска, че това население там е българско и поради това ние няма нужда да правим нищо – нито да убеждаваме, нито да разясняваме, нито да агитираме за българската кауза. Това е погрешно разбиране. Ако човек прочете поредицата „Лица и събития от моето време“ на Симеон Радев, още в края на деветнайсети век, той описва как френските вестници искали пари, за да пишат за каквато и да е била кауза. Редакторите са казвали

„Ако искате българската кауза да е популярна във Франция, ще си плащате, както си плащат сърби, гърци и турци“.

За съжаление нашите политици не са научили нищо. Ние погрешно смятаме, че ако нещо е справедливо и исторически вярно, едва ли не всички други са длъжни да знаят и признават тази истина. Няма какво да се лъжем,

другите държави си имат своите големи интереси.

Германия се опита да ни убеди, и ако сме честни, не госпожа Меркел, а част от хората в нейното правителство, да приемем кандидатурата на Скопие за Европейския съюз абсолютно безрезервно. Правиха го не заради някакви обективни критерии, например, че Македония е изпълнила критериите за членство, че е решила проблемите със съседите си, а просто защото някои чиновници по висшите етажи на германската администрация искаха да си напишат червена точка в края на изтичащото европредседателство. Те не са виновни, гледат си интересите, а те не са нашите. Този път българското правителство прояви характер и не позволи да се пожертват интересите на България. Проблемът за това „не“ не е в България и не е по вина на българите.

Има линии, зад които отстъплението е престъпление.

В Скопие съществува един елит, за който България е враг, за който България е опасност и те работят против интересите на македонците. Това са хора, които цял живот са живели чрез провеждането на антибългарска политика, чрез налагането на омраза към България. Този път нашето правителството устоя на натиска. Това ме изпълва с гордост и съжаление. Съжаление, че в Скопие не разбират, че политиката на този елит обрича нашите братя и ги вкарва в чужди игри –

коминтерновската кауза в Македония.

– Защо сега? Защо не в началото на мандата, преди подписването на договора със Скопие, така както гърците го направиха?

– Ако говорим за ВМРО, за разлика от други партии ние 140 години имаме ясна кауза – българщината в Македония. Как си представяте ВМРО да се съгласи с езика на омразата, с фалшификацията и присвояването на българската история и идентичност. Да преглътнем преследването на българите в Македония?

Как да се съгласим с коминтерновската кауза в Македония?

Как да се съгласим с измислиците на Коминтерна в Москва, които Белград по времето на Тито налагаше като държавна политика и практика, нека подчертаем: чрез убийства, затвори, лагери, уволнения, ограничения на правата. В името на какво да приемем асимилацията на българите? Да възтържествува коминтерновската кауза в Македония завинаги? Ако някой в Европа си е мислил, че ВМРО ще замълчи след толкова години битки, е бил голям наивник.

– Има ли шанс тази позиция да бъде променена от следващо българско правителство?

– Най-вероятно в Скопие има големи наивници, които четейки какво пишат в интернет разни продажници у нас, се надяват, че след изборите ще дойде следващо правителство, което ще клекне. Няма как да стане. Единственият въпрос, по който всички български политици – премиерът Борисов, президентът Радев, министрите от правителството, опозицията в лицето на лидера на БСП – Корнелия Нинова – всички сме на едно мнение по този въпрос.

Никой не иска да се прави компромис с българската идентичност и история.

Към тях добавете и 84 на сто от българските граждани, които подкрепят позицията по македонския въпрос на правителството. България няма да спре Македония и никога не е искала. Изходът от ситуацията е ясна. България има рамкова позиция, гласувана от парламента през октомври миналата година. Имаме договор с Република Северна Македония. Нито искаме да променят име, език, идентичност. България иска много по-малко. Честност.

– Има ли чужди държави, които имат интерес този проблем между Скопие и София да не бъде разрешен?

– Разбира се, че има. Преди всичко това са Сърбия и Русия. В Русия беше измислена идеологията за македонската нация, а през Сърбия тази идея беше реализирана. Сега тази симбиоза продължава и по други причини. Само че гледам

някакви псевдолиберали, които не са чели и две страници по темата Македония, философстват,

че тези които сме против – конкретно ВМРО – обслужваме сръбските и руските интерес. Напротив, точно обратното! Вие, с Вашата глупост и неграмотност, искате да разрешим на тази неомарксистка руско-сръбска идеология да влезе в Европейския съюз и по този начин Вие подкрепяте и пропускате руските и сръбски интереси.

– Вие спряхте и Истанбулската конвенция, защото от вас тръгна кампанията срещу нея. Какво ви притеснява в нея, че сте се заинатили така? 

– Българският народ и държава и тук бяха единни – включително и управляващи, и опозиция, и Синодът, и Българското мюфтийство, и Конституционният съд. Нека е ясно едно. Истанбулската конвенция е мимикрия, която през лозунгите за защита на жените, се опитва да наложи едни стандарти, които са коренно противоположни на християнския морал, семейните ценности, и то не само на българския народ, но на всички европейски народи: да се институционализира джендъризмът.

– Нямат ли право да бъдат равни с хетеросексуалните? 

– Те са равни и нямат нужда от специално законодателство. България е свободна държава, в Европейския съюз всички държава си свободни и с безспорно демократични конституции. В тези държави и техните конституции аз не знам да има ограничения на правата на хора с различна сексуална ориентираност.

– Факт. Няма, с изключение на това, че у нас нямат право на граждански брак.

– Първо, във всички религии, вричането един в друг е ставало пред Бог. Няма религия, която приема това, което ни се налага. Във всички цивилизации, през всички епохи, семейството винаги е било създавано от мъж и жена. Няма друг начин, по който да се създават поколения. Ако можете, оборете ме. Другото се нарича договор, нито една конституция в Европа не забранява на мъж и мъж, жена и жена, нещо и нещо да сключат договор и да живеят заедно.

Вижте, докато ние в Европа спорим по този измислен въпрос, в ислямския свят например има друг дебат –

дали да се съхрани традиционният ислям или да се наложи със сила радикалния ислям.

И точно този радикализъм, който много уверено навлиза в Европа, подкрепян щедро от псевдолиберали, не се интересува дали един човек е хетеро-, хомо- или транссексуален. Той се интересува от подчинение на всички на радикалния ислям. При радикалния ислям хомосексуалните нямат никаква друго бъдеще освен смъртно наказание. Защо трябва да премахваме предпазните механизми на нашия свят – на християнската вяра, на семейните ценности? В името на какво? За да може някакви хора в Европа да се хранят от щедро финансирани програми за милиарди? Без нас!

– България инвестира милиарди в ново въоръжение за армията? Получихте доста критики, че вместо правителството да инвестира в бизнеса заради пандемията, си купува луксозни играчки.

– Кой критикува? Такива като един бивш финансов министър, като Симеон Дянков? Човекът, който разсипа българската армия и структурите за сигурност, съкращавайки бюджетите им с над четиридесет на сто, и човекът, който мореше пенсионерите от глад? Човекът, който се хвалеше, че ще пляска руснаците, а след това отиде да работи в Русия? Ще бъда възпитан: Този човек не ме интересува.

Националната сигурност е част от икономиката.

Модернизацията и превъоръжаването на Българската армия се извършват от български фирми, като изключим самолетите, които са по междудържавен договор със САЩ. Парите, които се заделят по проектите – и за машините за специалните сили, и за корабите, и за модернизацията на танковете Т-72, отиват директно в българската икономика. Фирмите, които извършват тази дейност дават заплати на български граждани, плащат отчисления за българските общини, плащат данъци в българската хазна. Няма държава в света в момента, която да намалява разходите си за отбрана, въпреки пандемията. Няма нито една държава.

– Не беше ли редно да се изчака с тези разходи?

– Кое да изчакаме? Ние трийсет години чакаме и разсипваме армията си. Какво искат критиците? Да не увеличаваме заплатите на българските военнослужещи? Че те да не би да са арабски, турски или китайски граждани? Те са граждани на България. Спечели ли българската икономика, когато по времето на Дянков беше намален бюджетът на армията и хиляди офицери, сержанти и войници напуснаха армията и заминаха в чужбина или станаха пазачи? Не! Загубихме ли скъпо струващи кадри и специалисти? Загубихме.

– Защо сключихте договор за машините на специалните сили без конкурс?

– Сключих договора, спазвайки буквата на закона, и защото е тя е най-доброто съчетание между качество и цена, и най-вече, защото машините ще се произвеждат в България. Само преди няколко месеца Германия закупи от същото предприятие двайсет от същите машини. Това казва всичко за качеството. Само за сравнение, преди 8 години, когато стандартът в света беше друг, закупихме идентични машини от чужбина с крайна цена около милион долара на машина, без опции за ремонт в България.

Сега от българската фирма ни предлагат тройно по-ниска цена,

с поемане на обслужването и поддръжката за пет години напред и изграждане на ремонтна база до поделението. Трябва да съм истински престъпник, за да купя чужда продукция на двойно или тройно по-висока цена, да пълня хазната на чужди държави, да плащам заплатите на чужди работници. Аз съм националист и ако българско предприятие може да направи нещо на по-ниска цена, но със същото качество, аз винаги ще избера българската фирма.

– А какво става с проекта за бронирани машини за Сухопътни войски?

– Това е сложна сделка. И двете фирми, които бяха класирани дадоха много по-високи цени от това, което парламентът ни е гласувал като рамка. Не бих си позволил да искам промяна на рамката. Най-вероятно този проект ще бъде преразгледан.

– Ще бързате ли да приключите този проект до края на мандата си?

– Не мисля. Няма да бързам, но смятам, че нещата трябва да бъдат ясни до края на мандата ми като министър на отбраната, за да може следващият министър да има яснота и да вземе своето решение. Така мисля, че е справедливо.

– Извивате ли ръцете на правителството с вашите изисквания – за Македония, за оръжейните сделки, за Истанбулската конвенция?

– Аз защитавам интересите на българския народ, така както аз ги разбирам. Ако колегите от ГЕРБ го разбират като извиване на ръце, нека така бъде. Моите разбирания са, че България трябва да защитава своите интереси, своята идентичност, своите традиции, християнски ценности и аз ги отстоявам. А по Македонския въпрос мисля, че моята позиция не може да изненада никого.

Фундаментът на политиката на ВМРО е българщината, в това число и българщината в Македония.

Ако някой иска да продава българските интереси, ние не участваме. Може би за една част от НПО-тата, които са свикнали да се хранят с чужди пари за сметка на българските интереси, ние сме проклятие. Проклятие сме и за сърбоманите в Скопие и това е чест и гордост за мен, защото моите предшественици са умирали за българщината в Македония. Включително и Гоце Делчев. Ако за една част отцеругателите или, както ги нарича Ботев – майкопродавци, това е проклятие, то е проклятие за тях самите, но е кауза за близо деветдесет процента от българите.

Няма да позволим коминтерновската кауза в Македония да победи!

Ако някой смята, че това, че сме вдигнали пенсиите на осемстотин хиляди български граждани от 164 лева на 300 лева е проклятие, то е проклятие за тези, които грабиха българския народ и ощетяваха българските пенсионери. За мен е чест, че изпълних обещанието си към хората, които повярваха във ВМРО. Разбира се, има хора, които са готови да продадат и майка си, и баща си заради един хонорар, но това е техен проблем, не е мой. Аз не съм влязъл в политиката за хонорар, а да защитавам своите убеждения. Радвам се, че голяма част от българския народ ни подкрепя и по темата за пенсиите, и по темата за Македония, и по темата за джендър конвенцията. Това е моята кауза и работа – да защитавам традиционните български ценности и български национални интереси.

Нашият гост

Красимир Каракачанов е роден е на 29.03.1965 г. в гр. Русе. През 1990 г. се дипломира като магистър по история в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализира Нова българска история, политическа история на балканските държави, национално освободителното движение в Македония и Тракия, политически движения в България. От 2014 г. е доктор по международно право и международни отношения. Член е на Македонския научен институт – гр. София. През 1998 г. завършва първия курс на Училището за политика с обучение в Москва и Страсбург. Председател е на ВМРО – Българско национално движение. Бил е депутат в 38-ото, 40-ото, 43-ото и 44-ото НС. Избран за вицепремиер по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на 4 май 2017 г.

Последни Новини

Контрера: Спешно да се свика Съветът по сигурност към МС

Криминогенната ситуация ескалира безконтролно. Ще сложат ли Денков партиец за шеф на ДАНС? А и отново ставаме свидетели...

Ставаме свидетели на историческо национално предателство! Днес беше избрано правителство, което няма да служи на България

Това е правителство на „имунитетите“. Правителство на изплашени, бягащи от закона мъже, които поругаха свещените думи „Съединението прави силата“

Контрера към Фандъкова: Кой допусна да се прави пропаганда на гей парада?

Ползването на общинска собственост за подобна кампания е недопустимо, категоричен е общинският съветник от ВМРО Сигнал до кмета на...

Състезанието „Русезнание 2023“ излъчи своите победители

В понеделник следобед, 5 юни, в залата на Екомузея в Русе се проведе XVI издание на станалото традиционно за града състезание по...

Сиди: Правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ е преврат

Правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ е преврат, който се прави от една чужда държава у нас, а ние спим.

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на...

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата,...

Коментари