https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Константин Стаев: Здравеопазването трябва да бъде надпартийно, младите лекари да имат шанс -
Начало Блог Константин Стаев: Здравеопазването трябва да бъде надпартийно, младите лекари да имат шанс

Константин Стаев: Здравеопазването трябва да бъде надпартийно, младите лекари да имат шанс

ЕС позволява самоопределяне на всякакъв принцип, а българите в Македония нямат това право 

Макар и само на 24 години, той вече е кандидат за народен представител от листата на ВМРО в 1 МИР Благоевград. И понеже младостта и смелостта вървят ръка за ръка, Константин Стаев беше сред първите доброволци във ВМА в борбата с пандемията и за спасяването на човешки живот. 

Здравеопазването не само може, а трябва да бъде надпартийно, тъй като здравето на хората не трябва да се политизира по никакъв начин. Това трябва да е основен приоритет на държавата. Политиката и партиите имат място в парламента, но изпълнителната власт трябва да мисли основно за хората, заяви секретарят на Националния младежки комитет на ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR, след като видя системата отвътре. 

Нашата здравна система всички видяхме в какво състояние е. Със сигурност не може да бъде давана за пример като добра здравна система, трябва да бъдат извършени необходимите реформи – от модернизирането на базата до задържането на младите лекари в България, убеден е секретарят Националния младежки комитет на ВМРО. При разговорите си с млади лекари и студенти по медицина той е чул какво ги мъчи най-много – че нямат шанс да се наложат и развиват, защото по-старите кадри трудно ги допускат да направят това. Те изпитват трудност да се наложат в самата система, казват – нас ни заглушават понякога, по-старите кадри не ни дават възможност да се развиваме, не ни дават шанс, заплащането е малко. Ние във ВМРО сме записали в програмата си, че трябва да се увеличи заплащането не само на лекарите, а и на целия медицински персонал. Това напрежение, което изпитват, стотици часове извънреден труд, трябва да бъде заплатен не просто по някакъв начин, а по достойния начин. Трябва да направим така, че тези хора да останат тук и да се развиват в България, защото те са ни нужни – нужни са ни лекари, нужни са ни здравни работници, нужни са ни санитари, заяви Константин Стаев.

За ВМРО доходите на хората са на първо място

На първо място в кризата за ВМРО доходите на хората са основен приоритет, каза още бъдещият дипломат, завършил Международни отношения в Софийския университет. Ние предлагаме чрез данъчни облекчения, чрез целево субсидиране в някои сектори, да върнем доход в българските семейства, така че те да могат да си позволят да харчат тези пари в българската икономика.

Грешно е разбирането, че когато държавата се лишава от събирането на даден данък, например, искаме да премахнем данък „дивидент“, че ще ощетим хазната по някакъв начин. Напротив, ние връщаме в семейния бюджет едни пари, които ще дадат сигурност и самочувствие на българския работник и той ще започне да ги харчи в нашата икономика, в нашите магазини. Съответно, тези пари отново ще се върнат в хазната. Мислим, че е просто и че работи, защити предложенията на ВМРО бъдещият дипломат, завършил международни отношения в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В момента, в период на здравна криза, трябва да мислим за това да удържим тази трета вълна, да приключи по-скоро и след като дадем нужното количество въздух на здравната система, на здравните работници, след това да измислим не само ВМРО, а и всички партии, как можем да предотвратим подобни ситуации, как можем да управляваме здравната система адекватно, коментира кандидатът за народен представител от младежката организация на ВМРО. Той не смята за адекватно на 21 век това, че липсва все още електронна здравна карта и електронни рецепти. 

Младите македонци са добронамерени, старото поколение политици трябва да загърби югославското минало

Стаев не подмина и вечната тема на войводите за Македония. Македонски език не можем да признаем, това е диалект от българското езиково землище и това е безспорен факт. От гледна точка на международното право език не може да се признава, ние можем да признаем само дадена държава. България е първата държава, която призна македонската. Това, което искаме за „македонския език“, е в европейските институции и навсякъде, където има българско участие, той просто да бъде изписан като официална езикова форма на Република Северна Македония, тъй като това е български език, категоричен беше Константин Стаев.

Принципната позиция на ВМРО сме я повтаряли многократно – ние смятаме, че е стратегически важно Македония да влезе в Европейския съюз, но в момента, когато признае историческата истина и гарантира, че тя ще защитава правата на българските граждани. Защото в ежедневието там има много сериозни проблеми. Нашите сънародници буквално са преследвани от техните служби. Прекрасни инициативи текат за изпращане на български книги в Македония, но в момента, в който македонец с българско самосъзнание получи такава книга, той бива викан на разпит, което за мен не е нормално. И няма как да говорим за европейски ценности, когато те привикват за това, че имаш българска книга и защо се чувстваш по някакъв начин. 

Достигаме до момента, в който ЕС ни налага, че можем да се самоопределяме на всякакъв принцип, на полов дори, което за мен е безумие, тъй като има само два пола, но българите в Македония не могат да се самоопределят и не могат да кажат „ние сме българи“, изрази възмущение Стаев. 

Отстъпки от нашата позиция не бива да има, защото това ще доведе до още по-сериозни последици, убеден е кандидатът за народен представител от ВМРО.

Младото поколение македонци са доста добронамерени към нас и не смятат, че трябва да има такива спорове. Те не ни мразят, ние не ги мразим, но за съжаление, политическите ни елити са от едно по-различно поколение, което 40 години е възпитавано в съвсем друга насока, сподели опита си от участие в младежки обмени младият дипломат. Виждаме и в България дори в момента се прокрадват Същите тези стари виждания от университетски преподаватели и председатели на политически партии, че ние трябва да се извиним на Македония, че сме били фашисти и окупатори. Първо, Царство България не е била фашистка държава, второ, коя страна сме окупирали? Тогава Македония не е съществувала като държава. Защо тогава трябва да се извиним на тези хора?! Вместо да погледнем към младите хора, да наблегнем на културния обмен, да покажем красотата на българския фолклор и как има много допирни точки с македонския. Аз съм от Пиринска Македония. Буквално, когато преминете границата на Златарево и отидете в Струмица нещата изглеждат по сходен начин. Аз лично не мога да намеря разлика. Нещо, което е толкова очевидно, ние не го виждаме – ние наистина сме две държави, които трябва да бъдем братски, да бъдем братски народи и стратегически партньори в ЕС.

Все още не можем да отидем от София до Скопие с влак – трябва да преминем през Белград. Това е доста показателно къде са топлите връзки на Скопие, а топлите връзки трябва да бъдат със София, заяви Константин Стаев.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

ВМРО – София в сряда решава за поканата за разговори от ПП-ДБ

Вие и кметът Терзиев дължите отговори, напомня съветникът Карлос Контрера Областният комитет на ВМРО в София в сряда ще...

Коментари