Начало Блог Константин Стаев: Парламентът трябва да заеме категорична позиция за справянето с нелегалната...

Константин Стаев: Парламентът трябва да заеме категорична позиция за справянето с нелегалната миграция

Две групи мигранти са задържани за едва седмица в района на село Вонеща вода, в района на Прохода на Републиката. Да, правилно сте прочели. Не един, не двама, не за месец, не в пограничен район. Две групи – първата група мигранти е била от 11 души, укривала се в изоставена почивна станция в курортното село Вонеща вода. Втората е от петима и са заловени в селото в Прохода.

Това пише в свой коментар секретарят на Национален младежки комитет Константин Стаев по повод излязлата в медии информация за заловени групи мигранти в централните части на България.

Общо 16 нелегални мигранти, хванати в рамките на 7 дни. И ако си мислите, че са жени и деца, не, не са. Основно млади момчета от 17 до 22 – 23 години, без жени, само мъже.

А сега нека си представим колко още незаловени млади мъже има. Може би няколко пъти по 16, защото със сигурност става въпрос за каналджийство. А това е огромен проблем, защото освен че представлява заплаха за местното население, нелегалната миграция поражда и такъв тип престъпления, които са заплаха за националната ни сигурност, категоричен е Стаев.

Според него именно затова ни е нужно редовно правителство час по-скоро, защото няма време за губене. Парламентът също трябва да заеме ясна позиция, че справянето с нелегалната миграция и престъпленията, породени от нея, са основен проблем.  Силовите министерства трябва да впрегнат целия нужен ресурс за опазване на границите ни и за пресичане на всички канали за трафик на хора.

Защото това е едно от най-гнусните престъпления, които изискват сложна международна структура, присъща само на най-дълбокия криминален свят. А той признава само един закон – собственият, а в неговото „правосъдие“ означава  още тежки престъпления, извършвани в страната ни. А каналите със сигурност не се използват само за трафик на мигранти. Такава мрежа се използва и за отвличания и трафик на жени, трафик на наркотици, трафик на нелегално оръжие и какво ли още не. И това от Близкия Изток към Европа и обратно, допълва Стаев.

Точно затова България трябва да направи всичко възможно да защити своите граждани, потенциални жертви на нелегалните мигранти и на каналджиите, а с това и да защити и гражданите на целия Съюз. Защото няма по-висша европейска ценност от сигурността на всички европейци, въпреки че чиновниците от Брюксел се опитват да ни натякват друго, категоричен е Константин Стаев.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари