Начало Блог Контрера: БСП превърна спора за името на Димитровград в международен скандал

Контрера: БСП превърна спора за името на Димитровград в международен скандал

Социалистите вървят по линията на реабилитация пред гражданите

БСП върви по линията на реабилитация пред гражданите. Спорът за връщането на старото име на Димитровград се превърна в международен скандал, защото социалистите го „напомпаха“. Това заяви Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет, за предаването „Денят ОН ЕЪР“ по телевизия „България ОН ЕЪР“.

Контрера коментира конфликтните теми, в които името на „червената партия“ участва, като изрази мнението си, че членовете ѝ предприемат „разнопосочна стрелба“, с която се обединяват в различни позиции, които са спорни от историческа гледна точка.

По думите на Контрера подкрепата на БСП за запазване името на стария български град Цариброд в Западните покрайнини, както и позицията на социалиста Валери Жаблянов по казуса, е превърнал един спор в международен скандал.

От БСП си позволиха по антинационален начин да колаборират със сръбските власти срещу председателя на българското Народно събрание и срещу волята на българите в Западните покрайнини.

Според общинския съветник на Патриотите от ВМРО подобни политически знаци от страна на България към българите в чужбина не са добри.

Ние рискуваме за изгубим почва сред нашата диаспора. Обяснявам си това с лоша историческа култура и политическо плиткоумие.

В следващите месеци ние непрекъснато ще ставаме свидетели на подобни медийни баталии. Вижда се, че и около темата за бюджета, и около предстоящия евентуален, хипотетичен вот на недоверие, тези хора освен една експресивна фразеология, не използват никакви факти. Те си позволяват да прекрачат границите на добрия тон, използвайки епитети и откровени обиди, за да могат да привлекат внимание. Когато нямаш идеи, използваш една агресивна риторика. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари