Начало По места Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве,...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София?

Ние напълно разбираме колко е трудно до вчера да си оплювал, кълнал, пустосвал тези, с които днес сядате на една маса и трябва да споделяте отговорност, да бъдете с него и в добро, и в зло, в богатство и в бедност, в радост и мъка, докато някое ново мнозинство не Ви раздели.

С тези думи общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера се обърна към колегите си съветници от ГЕРБ и „Демократична България“ по време на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Очакваме от новото мнозинство и неговото коалиционно правителство да предостави на София достатъчно средства за строеж на детски градини, да предостави средства за обществения транспорт на столицата, с които да компенсираме загубите, да започне и завърши проекта за разширение на Околовръстния път от „Бъкстон“ до кръговото на „Люлин“, да започне и завърши Западната тангента, да ремонтира и реконструира Самоковско шосе и пътя София-Самоков, да започне изграждането на АМ „Рила“ и т.н., настоява Карлос Контрера.

Цялото изказване на Контрера >>>

От името на нашата патриотично-консервативна група в СОС искам да честитя на общинските съветници от ГЕРБ и „Демократична България“ коалиционния сговор и възможността да управлявате заедно в национален мащаб. Казвам сговор не с ирония, разбира се, а с оптимизъм, че общите усилия на тези, които 2020 г. протестираха, и тези, срещу които протестираха, може да бъдат и в помощ на София и софиянци. Ние напълно разбираме колко е трудно до вчера да си оплювал, кълнал, пустосвал тези, с които днес сядате на една маса и трябва да споделяте отговорност, да бъдете с него и в добро, и в зло, в богатство и в бедност, в радост и мъка, докато някое ново мнозинство не Ви раздели.

И все пак съм напълно убеден, че внушителното мнозинство в Народното събрание между ГЕРБ и „Демократична България“ (плюс „Промяната“) ще откликне и на проблемите на столицата. Уверени сме, защото политическите заявки преди изборите, след изборите, по време на преговорите за коалиционно правителство между ГЕРБ и ДБ (плюс „Промяната“) бяха в посока преодоляване на кризите, децентрализация за общините, насърчаване на развитието и иновациите. В тази връзка очакваме от новото мнозинство и неговото коалиционно правителство да предостави на София достатъчно средства за строеж на детски градини, да предостави средства за обществения транспорт на столицата, с които да компенсираме загубите, да започне и завърши проекта за разширение на Околовръстния път от „Бъкстон“ до кръговото на „Люлин“, да започне и завърши Западната тангента, да ремонтира и реконструира Самоковско шосе и пътя София-Самоков, да започне изграждането на АМ „Рила“ и т.н. Това са все въпроси, които вълнуват софиянци и смятам, че в лицето на ГЕРБ и „Демократична България“ (плюс „Промяната“, но минус „Спаси София“) ние като столичани ще получим разбиране и конкретни действия от държавата.

Тук се обръщам и към единственият, но ключов представител на „Спаси София“ в този мандат на СОС – не бързайте да намразвате своите приятели от ДБ и „Промяната“, а работете с тях и ги убеждавайте. Очевидно те са преживели катарзис по отношение на Борисов и ГЕРБ, простили са всички волни и неволни прегрешения на тия, които наричаха „мутри“, „разбойници“ и „крадци“ и са намерили в себе си сили да работят за благото на държавата. Вие също можете да си подадете ръка с ГЕРБ чрез посредничеството на политически по-зрелите ДБ и „Промяната“. Както виждате, не са толкова токсични, щом Христо Иванов, генерал Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев могат да колаборират с ГЕРБ и още мърдат.

В заключение – призовавам за разумност и мъдрост. Най-мъдрото нещо беше да се отречете от всичко казано до тук, от всички сюжетни и словесни линии, да се отречете три пъти от Сатаната и да ни поведете към светлото евроатлантическо бъдеще, първият тест, за което ще бъде на тазгодишния гей парад в София, където очаквам силно, мощно, масирано присъствие на управляващата коалиция ГЕРБ-ДБ-ПП.

Разбира се, след всички аргументи и ангажименти ние очакваме да ни спасите и да ни изведете от кризата не за три, а за един месец, защото за такъв дрийм тийм не сме и мечтали. Казваме това, защото при тези високи очаквания толерансът, обичайно даван на всеки нов кабинет, от три месеца, логично трябва да бъде намален – все пак това не е просто А отборът, а е Галактикус.

Успех и не ни разочаровайте!

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари