https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Контрера: Всеки да разкрие как е гласувал за председател на СОС, тестове за наркотици и фиксирани доходи на съветниците -
Начало По места Контрера: Всеки да разкрие как е гласувал за председател на СОС, тестове...

Контрера: Всеки да разкрие как е гласувал за председател на СОС, тестове за наркотици и фиксирани доходи на съветниците

Така е честно спрямо избирателите, които бяха подложени на нечуван тормоз в тази кампания

Това предлага общинският съветник в Столичния общински съвет от ВМРО Карлос Контрера в навечерието на първата сесия, която ще се състои утре – 13 ноември.

В изминалите два мандата ВМРО – Българско национално движение винаги е декларирала с кого ще работи и как ще се работи. Ето защо моето предложение е де юре изборът да е таен, за да се спази Правилникът, но де факто всички общински съветници да покажем как гласуваме и кого посочваме да бъде пръв сред равни, избирайки председател на СОС. Нали говорим за прозрачно управление – ето го първият тест, ето я първата възможност да докажем, че всичко се случва пред очите на избирателите, дава предложение Контрера.

Той предлага и корекция в правилника на Столичния общински съвет по отношение на заплащането на съветниците. Идеята на Карлос Контрера е заплатата да се сведе до минимална работна, но и участието в бордовете на общински фирми също да е ограничено като заплащане в тези граници. Аргументите за това са ясни – във времена на криза трябва да се пести.

Контрера повдига  и една доста коментирана в обществото тема:

Смятам за изключително нужно да се въведе задължението общинските съветници да бъдат тествани за употреба на наркотици преди всяко заседание на СОС. Не за друго – поведението на някои хора е до толкова странно, че буди основателни съмнения за злоупотреба със забранени от закона вещества, категоричен е общинският съветник.

Той иска и Правилникът на СОС да регламентира санкции за кметове, които не се явяват на заседания, не отговарят на питания и се крият от общинския съвет, с което пречат на контрола.

Пълен текст на позицията на Карлос Контрера:

На 13-ти ноември новоизбраните кметове и общински съветници в София ще положат клетва. Предстои труден, противоречив и изпъстрен със скандали мандат поради противоречия, които предизборната кампания задълбочи. Налице са силни разделителни линии на политико-философско ниво между повечето от избраните.

Столичният общински съвет в този мандат ще има огромна, водеща роля в това, което се случва или не се случва в София. Още изборът на председател ще даде ясен сигнал как ще работи общинският съвет. Както е добре известно, изборът на председател е таен, което дава възможност за предварителни уговорки, задкулисно разбирателство и търгуване на подкрепа.

В изминалите два мандата ВМРО – Българско национално движение винаги е декларирала с кого ще работи и как ще се работи. Ето защо моето предложение е де юре изборът да е таен, за да се спази Правилникът, но де факто всички общински съветници да покажем как гласуваме и кого посочваме да бъде пръв сред равни, избирайки председател на СОС. Нали говорим за прозрачно управление – ето го първият тест, ето я първата възможност да докажем, че всичко се случва пред очите на избирателите.

Няма да подмина и необходимостта да бъде коригиран правилникът на Столичния общински съвет. На първо място текстът за заплатите на общинските съветници да бъде ясен – една минимална работна заплата, а в прословутите бордове възнаграждението да бъде също фиксирано на една минимална работна заплата. Аргументите за това са ясни – във времена на криза трябва да пестим.

На второ място – смятам за изключително нужно да се въведе задължението общинските съветници да бъдат тествани за употреба на наркотици преди всяко заседание на СОС. Не за друго – поведението на някои хора е до толкова странно, че буди основателни съмнения за злоупотреба със забранени от закона вещества.

Трето – правилникът се нуждае от ясно регламентирани санкции за кметове, които не се явяват на заседания, не отговарят на питания и се крият от общинския съвет, с което пречат на контрола.

Последни Новини

Каракачанов: Безгръбначни натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват „Страйкъри“ на тройна цена

Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление, заяви  бившият министър на отбраната  Бившият министър...

Контрера: Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха

Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха. Позицията на ВМРО е ясна, забраната за стари...

Каракачанов: Няма да произлезе нищо от ветото за БТР-ите, защото мнозинството „Магнитски“ в НС отдавна е сложило наколенките

От това вето няма да произлезе нищо, защото мнозинството „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и твърдо е решило да жертва...

Ангел Джамбазки: Страните, от които зависи влизането ни в Шенген, не се интересуват от българската тема

Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген....

Д-р Красимир Каракачанов представи в Стара Загора новата си книга „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“

Д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, и Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, бяха гости на поредната среща, организирана от Дискусионен клуб...

Карлос Контрера: Блокажът в СОС ще продължи, защото големите групи се пазят от сглобка

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка.

Ангел Джамбазки: Като махнем пропагандата със знамето на дъгата, остава Шенген

Тошко Йорданов: Границите на Италия и Гърция са като дантели спрямо българската, но обвиняват нас за миграцията и ни държат извън Шенген....

Коментари