Начало Блог Контрера: Дали премиерът Борисов ще рискува публичния си образ, заставайки зад идеята...

Контрера: Дали премиерът Борисов ще рискува публичния си образ, заставайки зад идеята за „трети пол“?

Трети, пети, десети пол… Ние сме против подобни експерименти. В Западна Европа има тенденция, че всеки се определя така, както му хрумне. Това противоречи на елементарни физични и биологични закони. Ние от ВМРО сме против ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Това заяви в „Денят на живо“ по Канал 3 общинският съветник от ВМРО и председател на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Вицепремиерът Захариева си позволи да излъже обществото, обяснявайки за това колко било добре да се ратифицира тази Конвенция. Всички, интересували се от този документ, са разбрали, че той не се занимава с превенцията за насилието срещу жени, а по този уж благовиден повод прокарва съвсем други идеи, които подготвят българското общество да признае гейбракове и трети пол.

Карлос Контрера посочи, че в Истанбулската конвенция е записано, че полът е социална категория, което абсолютно не е вярно. На този свят има два пола и те са предопределени от преди раждането, каза той.

Представителят на ВМРО посочи, че въпросът с приемането на решението от кабинета за ратификация на Конвенцията не е обсъждан на коалиционен съвет между формациите в управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединени патриоти. По думите му министър Захариева е „пробутала“ това решение, което ще ѝ изиграе лоша шега. „Претоплената“ тема с Истанбулската конвенция може да доведе до „изстиването“ на нейното място, заяви Контрера.

Той посочи, че очевидно и представителите на Обединените патриоти в кабинета не са убедени от тезите, защитавани от Екатерина Захариева. И двамата ни вицепремиери -Симеонов и Каракачанов, са гласували против на заседанието на министерски съвет. Темата с ратификацията на Истанбулската конвенция отива в парламента, където Обединени патриоти със сигурност няма да я подкрепят, категоричен е Контрера.

Дали премиерът Борисов ще рискува утвърдения си публичен образ, като застане зад тази идея за някакви „трети полове“ и в училища и детски градини да се разказват приказки за трансджендър и транссексуални, запита патриотът. Според него поведението на министър-председателя назад в годините показва, че той е против тези идеи.

Ако се стигне до там, че българското народно събрание ратифицира Истанбулската конвенция, съществува опасност да бъдем задължени да изпълним ангажиментите си по нея. Целта е да се добутат тези спорни постановки под привидната маска, че уж правим стъпка напред в борбата срещу насилието срещу жени, предупреди Карлос Контрера.

Цялото интервю с Контрера проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари