https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Контрера: Как лицето Зографски от листата на ПП-ДБ за София е българин, а майка му е „чистокръвна македонка“? -
Начало Новини Контрера: Как лицето Зографски от листата на ПП-ДБ за София е българин,...

Контрера: Как лицето Зографски от листата на ПП-ДБ за София е българин, а майка му е „чистокръвна македонка“?

Предизвиквам Васил Терзиев да отговори има ли македонска нация и българите фашисти ли са?

Тези въпроси задава Карлос Контрера в профила си във Фейсбук, след като получи отговор от ЦИК, че лицето Андрей Зографски от листата за общински съветници от ПП-ДБ (Спаси София) е български гражданин. Казусът възникна, тъй като Зографски е син на Солза Горчева – виден политик в РС Македония. Тя е известна с антибългарското си говорете и с твърденията, че българите са фашистки окупатори. Същата г-жа твърди, че е „чистокръвна македонка“, бори се за македонско малцинство в България и твърди, че в Македония няма българи.

Доколкото разбирам лицето Зографски е придобил българско гражданство по произход. В същото време родната му майка твърди, че в Македония няма българи… Кое от двете е вярно? Майката автентична македонка, синът чист българин, посочва очевидния антагонизъм на ситуацията Контрера.

Той се обръща към кандидата ат ПП-ДБ Зографски с конкретни въпроси:

Отрича ли се от думите на майка си, че българите са фашистки окупатор в Македония?

Отрича ли се от думите на майка си, че Иван Михайлов е фашист?

Отрича ли се от думите на майка си, че Вапцаров е македонец, а не българин?

Отрича ли се от думите на майка си, че в Македония няма българи?

Поддържа ли думите на майка си, че в България има македонско малцинство?

Съгласен ли е с думите на майка си че подпалвачът на българския клуб в Битоля – Ламбе, е национален герой?

Ние от ВМРО откриваме интересна закономерност при кандидатите на ПП-ДБ за София. И Васил Терзиев е наследник на висши офицери от ДС, а твърди, че е антикомуст и заклет демократ. Сега и Зографски твърди, че е българин и иска да управлява българската столица София, докато неговата майка разгръща агресивна антибългарска политика в сърцето на РС Македония – Скопие.

Ето защо и Карлос Контрера иска отговори от двамата. Кое е вярното – историческата родова истина или техните предизборни твърдения?

Длъжен съм да попитам и кандидата на ПП-ДБ-Спаси София Васил Терзиев дали той споделя тези виждания. Все пак той е приел Зографски да бъде част от листата му – дали смята, че в България има македонско мялцинство, например?

Прилагаме и пълния текст на позицията на Контрера във Фейсбук:

Трябва да поднеса извинение на лицето Андрей Зографски от листата на ПП-ДБ. Според официален отговор от ЦИК той е български гражданин. Не бях прав да се съмнявам, че щом майка му в Скопие (известната с антибългарското си говорене Солза Горчева) се обявява за чиста македонка по произход, той може да е пък с български произход.

Доколкото разбирам лицето Зографски е придобил българско гражданство по произход. В същото време родната му майка твърди, че в Македония няма българи… Кое от двете е вярно? Майката автентична македонка, синът чист българин.

Конкретният казус едва ли би имал голямо обществено значение, ако въпросната Солза не сипеше огън и жупел всяка седмица срещу България и българите, а синът ѝ кандидатства да управлява столицата на „лошите българи“. Затова съм длъжен да попитам лицето Зографски:

Отрича ли се от думите на майка си, че българите са фашистки окупатор в Македония?

Отрича ли се от думите на майка си, че Иван Михайлов е фашист?

Отрича ли се от думите на майка си, че Вапцаров е македонец, а не българин?

Отрича ли се от думите на майка си, че в Македония няма българи?

Поддържа ли думите на майка си, че в България има македонско малцинство?

Съгласен ли е с думите на майка си че подпалвачът на българския клуб в Битоля – Ламбе, е национален герой?

Длъжен съм да попитам и кандидата на ПП-ДБ-Спаси София Васил Терзиев дали той споделя тези виждания. Все пак той е приел Зографски да бъде част от листата му – дали смята, че в България има македонско малцинство, например?

Последни Новини

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

ВМРО – София в сряда решава за поканата за разговори от ПП-ДБ

Вие и кметът Терзиев дължите отговори, напомня съветникът Карлос Контрера Областният комитет на ВМРО в София в сряда ще...

Коментари