Начало По места Контрера към „Спаси София“: Част ли сте от грозната сделка между ГЕРБ...

Контрера към „Спаси София“: Част ли сте от грозната сделка между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Общините в държавата са на път да колабират под тежестта на политическата глупост, която се вихри!

Това казва в своя позиция, публикувана във Фейсбук, председателят на групата общински съветници от ВМРО в София. Повод за реакцията са тежките политически пазарлъци, на които ставаме свидетели в последната седмица и реалната подмяна на вота на малкото хора, които стигнаха до урните в началото на месеца.

Две години не живеем, а живуркаме в едно централно политическо безвремие, управленска импотентност, скандали, евтини медийни кампании в стил „селски вечеринки“. Най-големият губещ са гражданите, а след тях общините като най-близки до проблемите на хората, обръща внимание Контрера.

Той вижда в цялата завера, която се готви краткосрочна сделка с фокус местните избори през месец октомври.

В момента двете формации не правят нищо друго от това да измислят начин да НЕ платят политическата цена.  И двете формации искат да консумират властта, а сметката да я плати някой друг.

(…) Разбира се, големият залог е София, посочва задкулисните планове на първите две формации в 49-ото Народно събрание общинарят от ВМРО.

Той призовава имагинерната нова партия „Спаси София“ открито да заяви дали тайничко се намества в тези политически сделки.

Защо го казваме това – защото политическите интриги, бягането от отговорност, липсата на мъжество и мъжественост в управленските дела води до хаос и административна, финансова, икономическа безтегловност, от която щети (и то не малки) понася и София!

Прилагаме и пълния текст на позицията на председателя на групата общински съветници от ВМРО Карлос Контрера:

Когато се мъчиш да седиш на два стола, накрая падаш и от двата. Това по отношение на цялата политическа ситуация. Театрото ГЕРБ-ППДБ в момента е идеална илюстрация за това.

Държавата и София са на автопилот, а ватманите се дебнат кой да дръпне ръчната спирачка!

Две години не живеем, а живуркаме в едно централно политическо безвремие, управленска импотентност, скандали, евтини медийни кампании в стил „селски вечеринки“. Най-големият губещ са гражданите, а след тях общините като най-близки до проблемите на хората.

Вече почти месец новосформираната коалиция ГЕРБ-ПП/ДБ се чудят как да обяснят на своите избиратели, че имат сделка. Точно обратното на това, за което са получили доверие.

В момента двете формации не правят нищо друго от това да измислят начин да НЕ платят политическата цена.  И двете формации искат да консумират властта, а сметката да я плати някой друг.

Голямото надлъгване в момента е с фокус местните избори през есента, където първите искат да запазят позиции, а вторите – знаково да им ги вземат.

Разбира се, големият залог е София.

Интересна в случая е каква е позицията на „Спаси София“, които вече са политическа партия. Подкрепят ли сделката, която „добрите сили“ са на път да сключат и участват ли те в нея? След като вече са политическа партия е редно  „Спаси София“ да излязат от програмата Фотошоп и да се концентрират върху реалната действителност.

Защо го казваме това – защото политическите интриги, бягането от отговорност, липсата на мъжество и мъжественост в управленските дела води до хаос и административна, финансова, икономическа безтегловност, от която щети (и то не малки) понася и София!

Държавата и София са на автопилот. Ватманите вместо да поемат управлението на мотрисата се дебнат кой да дръпне ръчната спирачка и да прецака другия, а „Спаси София“ рисува колко са криви релсите.

Тази метафора на действителността изглежда все по-вероятно да се превърне в действително управление не само на България и на столицата.

Време е гражданите да излязат от амока, в който ги вкараха политиците и да си отговорят: за това ли гласуваха на пет поредни последователни парламентарни избори и това ли искат след шест месеца в София?

Отново призоваваме за отговорно и разумно поведение, за логични и последователни действия, които да не позволят  и общините да се превърнат в подобие на днешното държавно състояние, дело на безхаберници и лаладжии.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари