Начало Новини Контрера към Фандъкова: Кой допусна да се прави пропаганда на гей парада?

Контрера към Фандъкова: Кой допусна да се прави пропаганда на гей парада?

Ползването на общинска собственост за подобна кампания е недопустимо, категоричен е общинският съветник от ВМРО

Сигнал до кмета на Столична община изпрати общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Поводът е поставени пана по спирките на градския транспорт, рекламиращи „София прайд“. Съветникът ВМРО пита в сигнала кой е допуснал по общинска собственост да се прави пропаганда точно на това събитие, още повече като имаме предвид, че обществото е поляризирано в своите оценки за това мероприятие и то ежегодно е съпътствано от противоречия и напрежение.

Нещо повече – пропагандират се „семейства“ по своята същност еднополови като социален и поведенчески модел, което считам за груба и целенасочена атака и провокация спрямо българските разбирания за семейство – мъж, жена и техните деца. Позволявам си да Ви напомня, че според българското законодателство „семейството“ се състои от мъж и жена, а бракът е възможен само между мъж и жена в България, че деца се раждат от жена, след като забременне от мъж, а не се раждат от полов акт между двама мъже или две жени. В този смисъл да се пропагандира, че две лесбийки или двама гейове могат да имат деца е налудно и противоречи на биологията и физиологията. Като православен християнин смятам за кощунствено да ми се обяснява и навира по улиците, че двама хомосексуалисти са семейство. Най-малко от правна гледна точка не са. За сведение на Столична община и оглавяваната от Вас администрация законите все още са задължителни за всички – и за гражданите, и за чужденците, пребиваващи на територията на парламентарна република България, пиши Карлос Контрера в сигнала до кмета на София.

Контрера посочва, че настоящият сигнал не е апел или молба, а настояване да разпоредите на Столичен инспекторат незабавно да свали от спирките на градския транспорт закачената гей пропаганда. Настоявам да го направите в името и в защита на нормалността. Отделно от това настоявам да получа в най-кратък срок отговор кое е търговско дружество рекламодател, поставило гей пропагандата, на какво основание то ползва и експлоатира рекламните пана и скролерите по столичните спирки, колко са тези спирки, какъв наем се заплаща за това и моля да се предоставят договорите, уреждащи тези наемни отношения на ползване, пише Карлос Контрера.

Текст на сигнала >>>

ДО КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

СИГНАЛ

От Карлос Контрера – общински съветник в Столичен общински съвет

Относно: рекламни пана по спирките на столичния градски транспорт в подкрепа на „София Прайд“ (гей парада) на 17.06.2023 г.

Уважаема госпожо кмет,

В края на м. май по спирки на обществения транспорт на Столична община бяха поставени рекламни пана, част от рекламната кампания на организаторите на „София Прайд“ (гей парада), който за тази година е предвиден евентуално да се проведе на 17.06.2023 г. Обхванати са спирки не само в централната градска част, но и в кварталите. Логично столичани се питат как, защо и кой допусна по общинска собственост да се прави пропаганда точно на това събитие, още повече като имаме предвид, че обществото е поляризирано в своите оценки за това мероприятие, и то ежегодно е съпътствано от противоречия и напрежение. Поставените рекламни плакати по спирките приемам за откровена и целенасочена провокация срещу софиянци, чиято цел е да демонстрира и дразни, да налага мироглед, чужд на българското общество. Подобна кампания, за която се ползва общинска собственост е недопустима. Нещо повече – пропагандират се „семейства“ по своята същност еднополови като социален и поведенчески модел, което считам за груба и целенасочена атака и провокация спрямо българските разбирания за семейство – мъж, жена и техните деца. Позволявам си да Ви напомня, че според българското законодателство „семейството“ се състои от мъж и жена, а бракът е възможен само между мъж и жена в България, че деца се раждат от жена, след като забременне от мъж, а не се раждат от полов акт между двама мъже или две жени. В този смисъл да се пропагандира, че две лесбийки или двама гейове могат да имат деца е налудно и противоречи на биологията и физиологията. Като православен християнин смятам за кощунствено да ми се обяснява и навира по улиците, че двама хомосексуалисти са семейство. Най-малко от правна гледна точка не са. За сведение на Столична община и оглавяваната от Вас администрация законите все още са задължителни за всички – и за гражданите, и за чужденците, пребиваващи на територията на парламентарна република България!

Провеждането на подобна рекламна кампания е в нарушение на морала и добрите нрави. Един Ваш предшественик, припомням Ви, беше разпоредил да се премахне винил от билборд срещу паметника Левски заради разголените задни части на мъж, известен като Азис. Правя паралел с този случай, защото очаквам същите действия и от Вас – за премахване на вулгарното, циничното, да премахнете манифестацията на педерастията поне от публичните пространства.

Поставям и пред Вас въпроса за собствеността на въпросните спиркови навеси и рекламни елементи, защото е всеизвестен факт, че по неведоми пътища и причини те не са в патримониума на Столична община. С други думи тези рекламни елементи са поставени там от частни търговски дружества, експлоатират се от тях (както виждаме безогледно и против всякакви принципи и морал), извлича се печалба. Как и защо има частни спирки или спиркови навеси в София и защо за тях и наем не се плаща? На последната предизборна кампания станахме и свидетели как на тях виси политическа реклама на кандидати и партии, въпреки че това е забранено, тъй като спирките са част от системата на обществения транспорт, където не може да се провежда политическа реклама/агитация.

Настоящият сигнал не е апел или молба, а настояване да разпоредите на Столичен инспекторат незабавно да свали от спирките на градския транспорт закачената гей пропаганда. Настоявам да го направите в името и в защита на нормалността. Отделно от това настоявам да получа в най-кратък срок отговор кое е търговско дружество рекламодател, поставило гей пропагандата, на какво основание то ползва и експлоатира рекламните пана и скролерите по столичните спирки, колко са тези спирки, какъв наем се заплаща за това и моля да се предоставят договорите, уреждащи тези наемни отношения на ползване.

05.06.2023 г.                                         подпис:

гр. София                                                              /К. Контрера/

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари