Начало Блог Контрера: Македония няма друг път освен да признае историческата истина

Контрера: Македония няма друг път освен да признае историческата истина

Управниците в Македония нямат друг път освен да признаят историческата истина. Помним как две десетилетия при управлението на Никола Груевски се налагаха абсурдни тези, далеч от реалността и фактите. Сега лека-полека се опитват да се върнат към реалността.

Това коментира в ефира на телевизия Европа общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Няма спор, че Гоце Делчев е българин, както и че се е борил за автономията на Македония. Всеки, който е изследвал периода на освободителното движение преди и след Илинденското въстание, ще види това в програмните документи на ВМРО. Автономията на Македония е стъпка към последващо присъединяване към България – така пише в изворите от онова време. Няма и никакъв спор, че хората, които са се борили за свобода и за вдигнали Илинденското въстание, са българи и съответно и това въстание е българско, коментира още той.

Контрера е категоричен, че съвременният прочит минава пред дефектите на тоталитарния период след 1946 г. За мен основна задача на българското общество е да изличи тези македонистки тези, които толкова години тровеха съзнанието на хората. Македонската история си е българска история, допълни съветникът по повод изказването на македонския президент Стево Пендаровски, че Гоце Делчев е българин, борил се за автономия на Македония.

Македонският президент с изказването цели успокояване на духовете. Там процесът за очистване от античния македонизъм ще е доста тежък. Тази доктрина почива на лабораторните, кабинетни експерименти от времето на тоталитарна Югославия, каза Карлос Контрера.

Според него България като държава и ние, българите, като общество, трябва да следим внимателно процесите и да се противопоставяме на всякакви опити по идеологически съображения да бъде фалшифицирана историята.

Не е толкова важно дали ще има анекс към договора за добросъседство между България и Македония, колкото това, че България трябва да насочва тенденциите. Вицепремиерът Красимир Каракачанов бе категоричен, че ако тази политика от македонска страна продължа – няма НАТО и ЕС за Македония, обясни Контрера и допълни обаче, че това са само средства, основната цел е да се погрижим за българщината в Македония.

Общинският съветник припомни, че от години ВМРО има документ от няколко точки, в които е изброено какво трябва да промени Скопие, за да седне на масата за преговори за ЕС и да получи подкрепата на България. Една от тези точки е поправянето на неистините в македонските учебниците. Трябва да бъдат изчистени от езика на омразата срещу България и българите.

Вижте целия разговор с Контрера във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари