Начало Циганският въпрос Контрера: С циганите имаме еднакви права, те не искат да се социализират

Контрера: С циганите имаме еднакви права, те не искат да се социализират

Незаконно гето в столичния кв. „Баталова воденица“, район „Възраждане“, провокира остър спор в сутрешния блок на БТВ

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера бе категоричен, че живеещите в съседство са подложени на постоянен терор и общината и полицията трябва да им помогнат. Той информира, че и към момента се изграждат незаконни постройки във формиралото се гето.

В квартала има незаконни магазини, отглеждат се кучета за боеве, кипи незаконна икономическа дейност, допълни Контрера, който е и председател на групата „Патриоти за София“ в Общинския съвет.

Той репликира народния представител от ДПС Александър Методиев, известен като Бат‘ Сали, твърдящ, че държавата не създава равни условия за циганите.

Държавата прави едно и също за всички граждани, а циганите просто не искат да се социализират, защото така им отърва. Държавата е еднаква за всички, но циганите, като живеещите в това гето, са привилегировани. Защо са се самонастанили? Държавата да се намеси и да премахне незаконните постройки, възмути се Контрера.

През април 2012 г. Европейският съд в Страсбург осъди България за действията на Столичната община по изселването на циганите от незаконното гето „Баталова воденица“ и събаряне на постройките. Това предизвика недоволството на ВМРО, тъй като се защитава правото на циганите безнаказано да нарушават законодателството. Лидерът на партията Красимир Каракачанов и тогавашният столичен общински съветник Ангел Джамбазки призоваха Европейският съд да си изгради незаконно циганско гето в заседателната зала, след като не виждат нищо нередно в циганското своеволие.

 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари