Начало Новини Контрера: Цигани изпочупиха автобуси на градския транспорт в кв. „Христо Ботев“

Контрера: Цигани изпочупиха автобуси на градския транспорт в кв. „Христо Ботев“

След като чупят рейсове – ще останат без транспорт! Внасям доклад маршрутът на линия 79 да не минава през този квартал.

Тази новина написа в профила си във „Фейсбук“ председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет, който е и председател на групата общински съветници на ВМРО в София. Вандалският акт е станал късно снощи – на 31 октомври между 20 и 21.00 ч.

Извършен е пълен погром над автобуси на градския транспорт. Атакувани са коли по линия 79, която минава през квартала. За момента не е ясно каква е причината автобусите да бъдат замеряни с камъни, яйца и всякакви предмети. Проявена е и агресия към водач, който е пострадал, пише в позицията си Контрера.

Според информацията, с която общинарят разполага, са изпотрошени четири автобуса. Те са със счупени стъкла, изкъртени врати и натрошени прозорци. 

Изключително разочарован съм, че патрулите от Първо районно не са успели да прекратят мелето и са позволили циганската тълпа да вилнее и да унищожава общинска собственост.

Припомняме, че това е пореден случай, в който цигани от „Христо Ботев“ мародерстват, вандалстват и чупят автобуси по тази линия. Това е и пореден случай, когато органите на МВР не успяват да овладеят разбеснели се цигански банди из София, възмущава се общинарят от ВМРО и напомня за още един скандален случай, свързан с циганско гето, по който той взе отношение.

Вчера беше огласен от една национална медия случая с гетото на „Захарна фабрика“, за ден имаме втори случай с второ циганско гето, когато брутално се нарушава общественият ред, застрашава се животът на граждани, уврежда се общинско имущество и се посяга на превозни средства от градския транспорт. Очаквам от СДВР не просто да издири и изправи пред закона нарушителите, но и да се заеме сериозно с респектирането на живущите в кв. „Христо Ботев“, които очевидно си мислят, че са над закона и всичко им е позволено. Настоявам СДВР незабавно да влезе с части на Жандармерията в гетото и да започне поголовни проверки по криминална линия.

Що се отнася до непрекъснатите посегателства (вербални и физически) над шофьори по линия 79, до непрекъснатото чупене  на автобуси на градския транспорт по тази и други рискови линии смятам, че нещата вече налагат радикални и драконовски мерки. Заради предишни и заради този случай внасям доклад, с който ще предложа маршрутът на линия 79 да се промени и той вече да не минава през кв. „Христо Ботев“.

Така според председателя на транспортната комисия в СОС вандалите и останалите примитивно мислещи там ще имат време да разсъждават над постъпките си, докато вървят половин-един километър до най-близката спирка.

Подобно поведение не може да бъде толерирано под никакъв начин и първата стъпка към отрезвяване е да бъдат лишени от градски транспорт, за който така или иначе рядко плащат, гневи се в поста си Контрера.

Прилагаме пълния текст на позицията, качена във Фейсбук страницата на Карлос Контрера:

След като в квартал „Христо Ботев“ чупят рейсове, ще останат без транспорт!

Във вечерните часове на 31-ви октомври около 20-21 ч. жители на квартал „Христо Ботев“ извършват пълен погром над автобуси на градския транспорт. Атакувани са коли по линия 79, която минава през квартала. За момента не е ясно каква е причината автобусите да бъдат замеряни с камъни, яйца и всякакви предмети. Проявена е и агресия към водач, който е пострадал. Циганският погром завършва с четири повредени автобуса. Счупени са стъкла, изкъртена е врата на един от рейсовете.  Изключително разочарован съм, че патрулите от Първо районно не са успели да прекратят мелето и са позволили циганската тълпа да вилнее и да унищожава общинска собственост. Това е пореден случай, в който цигани от кв. „Христо Ботев“ мародерстват, вандалстват и чупят автобуси по тази линия. Това е и пореден случай, когато органите на МВР не успяват да овладеят разбеснели се цигански банди из София…

Вчера беше огласен от една национална медия случая с гетото на „Захарна фабрика“ – за ден имаме втори случай с второ циганско гето, когато брутално се нарушава общественият ред, застрашава се животът на граждани, уврежда се общинско имущество и се посяга на превозни средства от градския транспорт. Очаквам от СДВР не просто да издири и изправи пред закона нарушителите, но и да се заеме сериозно с респектирането на живущите в кв. „Христо Ботев“, които очевидно си мислят, че са над закона и всичко им е позволено. Настоявам СДВР незабавно да влезе с части на Жандармерията в гетото и да започне поголовни проверки по криминална линия.

Що се отнася до непрекъснатите посегателства (вербални и физически) над шофьори по линия 79, до непрекъснатото чупене  на автобуси на градския транспорт по тази и други рискови линии смятам, че нещата вече налагат радикални и драконовски мерки. Заради предишни подобни ситуации и заради този случай внасям доклад, с който ще предложа маршрутът на линия 79 да се промени и той вече да не минава през кв. „Христо Ботев“. Така вандалите и останалите примитивно мислещи там ще имат време да разсъждават над постъпките си, докато вървят половин-един километър до най-близката спирка! Подобно поведение не може да бъде толерирано под никакъв начин и първата стъпка към отрезвяване е да бъдат лишени от градски транспорт, за който така или иначе рядко плащат.

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари