Начало Блог Каракачанов: Натискът на ултралибералните НПО забави приемането на Концепцията за интеграция на...

Каракачанов: Натискът на ултралибералните НПО забави приемането на Концепцията за интеграция на циганите

Концепцията за интеграция на циганите се забави заради либералните НПО-та

Натискът на ултралиберални НПО забави приемането на концепцията за интеграция на циганите. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Тази събота и неделя“ по БТВ. Той разкри, че тази е причината подготвеният от него документ да отлежава вече две години. 

Явно натискът на ултралибералните НПО доведе до това, че Концепцията се забави. Вицепремиерът Томислав Дончев е направил една подобна концепция, която до голяма степен включва нещата, които аз съм предложил. И аз очаквам двете да бъдат сложени на масата в следващите седмици, коментира Каракачанов. По думите му именно неприемането на концепцията е едно от разминаванията с ГЕРБ, заяви министърът на отбраната.

Мисля, че работихме добре, но ако кажа, че не е имало търкания и разминавания, няма да е вярно.

Ние настоявахме за една много по-сериозна политика за интеграция на циганскoто население.

Една притеснителна ситуация наблюдаваме в гетата, констатира вицепремиерът по сигурността, но отбеляза, че по време на мандата бяха предприети мерки, довели до реално намаляване на битовата престъпност. Другата тема, по която не успяхме да постигнем беше доброволните отряди, добави Каракачанов. 

След 4 г. аз мога да кажа, че голямата част от нещата, за които настоявахме да влязат в програмата, се изпълниха. Наше беше настояването за 300 лв. минимална пенсия за стаж и възраст. Другата ни амбиция – да вдигнем армията на крака, започна да се изпълнява, защото бяха увеличавани заплатите на българските военнослужещи, изреди Каракачанов, като добави и направеното за ремонта на военната техника и модернизацията на българската армия.

Министърът на отбраната обясни и защо се качи на модернизираните Су-25, осем на брой, в авиобазата в Безмер. 

Моето качване на Су-25 беше един знак на доверие към нашите военни, каза Каракачанов. За пръв път се качвам на Су-25, защото преди година и половина започнахме да ги модернизираме и усещането е страхотно. Само човек, който не се е качвал на подобен самолет и не е видял каква е отговорността на българската бойна авиация, няма да разбере за какво става дума. Вътре си като на бой, коментира Красимир Каракачанов. 

Реших да покажа, че аз имам пълно доверие на ВВС, на момчетата от авиобаза в Безмер, обобщи военният министър.

Той напомни, че Су-25 е основен самолет във военната ни авиация, с главна роля в подкрепа на бойния флот.

Самолетите стояха неремонтирани години наред. Лятото на 2019 ние бяхме пред перспективата да приземим цялата ескадрила. Сега имаме 8 самолета, Су-25 е основен щурмови самолет от бойната авиация. Не сме имали 8 самолета сигурно от 30 години, направи равносметката министърът на отбраната.

Каракачанов хвърли светлина и върху причината България да не се включи в учението в Черно море „Посейдон“, а именно – пет случая на позитивни с коронавирус, заради което екипажите на двата ни военни кораба ще бъдат в карантина през следващите дни. България ще се присъедини към учението след 14 дни, когато изтече карантината, обясни Каракачанов.

Лидерът на ВМРО коментира и гражданската листа на партията, в частност присъствието на някои известни дами в нея. Освен Ернестина Шинова към войводите в хасковската листа се присъединява и Жени Калканджиева. 

Джендъризмът не е модерен във ВМРО, така че не се учудвайте от присъствието на красиви и умни жени в листата. Ние сме ценители на женската красота. Смятаме, че половете са 2, а не 32. И отчитайки равенството на половете, съвсем нормално е красиви и интелигентни жени, като Ернестина Шинова и Жени Калканджиева, да са включени в нашите листи, заключи Красимир Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари