Начало Новини Коронясаха „Мис Македонско девойче 2013“

Коронясаха „Мис Македонско девойче 2013“

Националната женска организация на ВМРО избра тазгодишната победителка в конкурса „Мис Македонско девойче“. С короната се окичи Елена Василева, на 18 години, от София.

Конкурсът „Мис Македонско девойче“ се организира за осма поредна година, като целта му е да покаже естествената красота на младата българка. Чрез това съревнование НЖО иска да съхрани българските традиции и българската култура, да възпита у младите българи ценности, позабравени в днешния ден.

Петнадесет чаровни момичета, преминали през предварителен подбор, спориха за признанието. Конкурсът се проведе в три тура – с национални носии, в спортно-елегантно облекло и с официални тоалети. Вечерта бе изпълнена с добро настроение, песни, танци и дълги български хора.

Петчленното жури начело с д-р Султанка Петрова – председател на НЖО, срещна големи трудности в избора на трите най-достойни претендентки. След оспорвани дебати бе излъчена победителката – Елена Василева, която грабна наградата и на публиката. Тя получи короната от миналогодишната победителка Иванина Попова. Нейни подгласнички станаха Полина Казакова и Ванина Димитрова.

Раздадени бяха общо единадесет награди – своите фаворитки избраха градската и младежката организация на ВМРО, Националната женска организация, ансамблите „Гоце Делчев“ и „Чинари“, читалища „Македония 2009“ и „Наум Охридски“, както и многобройната публика.

Националната женска организация на ВМРО изказва огромна благодарност на всички, помогнали за провеждането на конкурса, както и на домакините от пицария „Айнщайн“.

Галерия от събитието можете да видите тук.

Снимка: Михаил Цвеов

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари