Начало Блог Димитър Антов: Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, властта само се възползва

Димитър Антов: Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, властта само се възползва

Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, не от високите етажи на властта. Властта просто се възползва от тази корупция. В основата са корупционните практики в обществото, защото те продължават в различните управления. Защото чиновникът решава вместо демократично избрания представител на хората в дадена власт.

Това споделя Димитър Антов.

Един собствен поглед „към града и към света” – коментари на Димитър Антов, общински съветник от ВМРО, в студиото на ТВ „България 24“, в предаването „Точка на кипене“ на 1 февруари 2021 г.

Бюджетът на София

Бюджетът на София за тази година е само с няколко милиона по-голям от миналогодишния. Голяма част от него са делегираните бюджети. Има пари, които са целеви. А ръководството на столицата реално работи с около 500 млн. Тези пари се разпределят след предложение на общински съветници на кои сектори трябва да се наблегне. Чиновниците на г-жа Фандъкова в СОС изработват проект за бюджет по незнайни за мен съображения. Дори да е добър, то е като в социализма – каквото партията е решила, е най-добро за теб. А опитите на опозицията да промени нещо са по-скоро заядливи, отколкото компетентни. На практика се приема почти на 100% това, което предлага администрацията на Фандъкова.

По думите му ВМРО се стреми да е коректен партньор в управлението, защото някои от нещата наистина трябва да се случват. А некачествените ремонти са такива заради корупция, защото не се вливат в тях всичките предвидени пари.

Аварията в метрото

Имам по-различно мнение по темата с аварията по третия лъч на столичното метро. Ние нямаме представа в дълбочина в земята какво има. Тези, които са допуснали аварията да се случи, най-вероятно ще си платят поправянето.

Антов отдава това на непрофесионализъм и даде пример:

Аз съм говорил с работещи по площадките каменоделци и се оказва, че имат стаж седмица-две. Корупцията води до лошо качество на работата.

Протестите

Протестите се опорочиха. Някакъв криминален престъпник от арабския свят дава пари на хора да ходят да протестират. А достойните – интелигенцията, студентите – те си мълчат. Трябва интелигентни хора да излезнат да протестират.

Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация

За корупцията – да се посочат конкретните механизми, по които действа. Според мен корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, не от високите етажи на властта. Властта просто се възползва от тази корупция. В основата са корупционните практики в обществото, защото те продължават в различните управления. Защото чиновникът решава вместо демократично избрания представител на хората в дадена власт.

Вижте целия разговор с видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари