Начало Блог Димитър Антов: Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, властта само се възползва

Димитър Антов: Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, властта само се възползва

Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, не от високите етажи на властта. Властта просто се възползва от тази корупция. В основата са корупционните практики в обществото, защото те продължават в различните управления. Защото чиновникът решава вместо демократично избрания представител на хората в дадена власт.

Това споделя Димитър Антов.

Един собствен поглед „към града и към света” – коментари на Димитър Антов, общински съветник от ВМРО, в студиото на ТВ „България 24“, в предаването „Точка на кипене“ на 1 февруари 2021 г.

Бюджетът на София

Бюджетът на София за тази година е само с няколко милиона по-голям от миналогодишния. Голяма част от него са делегираните бюджети. Има пари, които са целеви. А ръководството на столицата реално работи с около 500 млн. Тези пари се разпределят след предложение на общински съветници на кои сектори трябва да се наблегне. Чиновниците на г-жа Фандъкова в СОС изработват проект за бюджет по незнайни за мен съображения. Дори да е добър, то е като в социализма – каквото партията е решила, е най-добро за теб. А опитите на опозицията да промени нещо са по-скоро заядливи, отколкото компетентни. На практика се приема почти на 100% това, което предлага администрацията на Фандъкова.

По думите му ВМРО се стреми да е коректен партньор в управлението, защото някои от нещата наистина трябва да се случват. А некачествените ремонти са такива заради корупция, защото не се вливат в тях всичките предвидени пари.

Аварията в метрото

Имам по-различно мнение по темата с аварията по третия лъч на столичното метро. Ние нямаме представа в дълбочина в земята какво има. Тези, които са допуснали аварията да се случи, най-вероятно ще си платят поправянето.

Антов отдава това на непрофесионализъм и даде пример:

Аз съм говорил с работещи по площадките каменоделци и се оказва, че имат стаж седмица-две. Корупцията води до лошо качество на работата.

Протестите

Протестите се опорочиха. Някакъв криминален престъпник от арабския свят дава пари на хора да ходят да протестират. А достойните – интелигенцията, студентите – те си мълчат. Трябва интелигентни хора да излезнат да протестират.

Корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация

За корупцията – да се посочат конкретните механизми, по които действа. Според мен корупцията произхожда от чиновническата бюрокрация, не от високите етажи на властта. Властта просто се възползва от тази корупция. В основата са корупционните практики в обществото, защото те продължават в различните управления. Защото чиновникът решава вместо демократично избрания представител на хората в дадена власт.

Вижте целия разговор с видеото >>>

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари