Начало Блог Красимир Богданов: ВМРО е гарант, че България няма да отстъпи от каузата...

Красимир Богданов: ВМРО е гарант, че България няма да отстъпи от каузата Македония

Скопие не спазва договора, има още малко време да се поправи 

ВМРО превърна темата за Македония във водеща тема в българската външна политика, заяви в предизборна дискусия в предаването „Пресечна точка“ по NOVA водачът на листата на партията във Враца Красимир Богданов. 

ВМРО е единственият гарант, че България няма да отстъпи от националната кауза, от нашите национални интереси. Няма да позволим някой да се гаври с паметта на героите, които са загинали за националното обединение на България, някой да фалшифицира историята, миналото, езика на тази територия и тези хора, които са живели там, продължи Богданов. Македония не спазва договора за приятелство с България. България е добронамерена и протяга приятелска ръка, но ние не виждаме нищо от другата страна, констатира Богданов. 

Македония има още малко време да поправи посоката, посочи той предвид изявлението на еврокомисаря по разширяването за дата за преговори през юли. Тълкуваме това послание като спазване на европейските норми и ценности, които са базирани на договорни отношения. 

Той изрази съмнение, че ако ВМРО не беше в управлението на страната, държавата щеше да има такава твърда политика и да наложи вето върху старта на преговорите за еврочленство. И смятам, че твърдата неотстъпчива позиция на България в момента, ако беше официална държавна политика през последните 30 години, ние щяхме да имаме успехи поне колкото Гърция. Но, за съжаление, освен ВМРО никой не се интересуваше от тази тема, напомни Красимир Богданов. 

Слушайки моите опоненти, които говорят за несвършеното през последните години и недобра комуникация с европейските институции, все пак да не забравяме, че те принадлежат към политически формации, които са вземали решения, когато е трябвало да се поставя този въпрос, напомни той на ДБ и „Изправи се.бг“ и техните представители в студиото.

Кандидат-депутатът на ВМРО отбеляза, че когато българската външна политика и дипломацията ни проявяват твърдост по дадени теми, постигаме успехи. 

Ние продължаваме да настояваме България да има силна и националноотговорна външна политика. И мога да дам за пример признаването на българското малцинство в Албания, което е голям успех и голяма заслуга на ВМРО в това управление, подчерта водачът на листата на войводите във Враца. 

И слава Богу нашето присъствие сега в решаването на въпроса дава една посока, която рано или късно ще бъде увенчана с успех, заключи той по темата Македония. Красимир Богданов подари на водещия последната книга на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов „Забравените апостоли на Македония“. 

И по темата за образованието той наблегна на приноса на Организацията за одухотворяването на образованието и възпитаването на младите поколения в патриотизъм.

ВМРО много държи не само на това българското образование да подготвя квалифицирани кадри за икономиката, но да възпитава младите българи в дух на родолюбие. Дълги години в училището властваше нихилизъм в резултат на намесата на различни политически формации. Ние възстановихме учебния предмет „Родинознание“ в училище, военното обучение, насочихме усилията си към увеличаването на учителските заплати, припомни дългогодишният учител. Той изтъкна, че днес вече много млади хора се насочиха към учителската професия като престижна и добре платена.

В коментар на отпечатъка на пандемията върху училището Красимир Богданов изказа увереност, че опитът от онлайн обучението сега ще бъде полезен и след преодоляването на заразата, но няма по-добра форма от прекия контакт учител-ученик.

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари