Начало Блог Красимир Богданов: Гетата са се превърнали в държава в държавата – те...

Красимир Богданов: Гетата са се превърнали в държава в държавата – те се ръководят от собствени правила

Моят избирателен район е Враца, в която област влиза и Бяла Слатина, и в случая с. Галиче, където бе изнасилена и убита Андреа. Това е един изключително тежък регион. Северозападът се наложи през последните години като едно от местата, където се случват такива тежки престъпления. А пък историята на с. Галиче е добре позната. Там  криминалната престъпност май не е прекъсвала през цялото време от прехода до ден днешен.

Това каза в предаването „Дискусионно студио“ по ТВ СКАТ народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов.

Факт е, че Галиче е едно от селата с най-много криминални престъпления. Едва ли бивш кмет като Ценко Чоков  ще въдворява ред, както се пише из социалните медии. Неговото съдебно минало хич не е чисто. Излишно е да се създават митологеми около образа на този човек, категоричен бе Богданов.

Това, че сме закъснели с мерките срещу такъв тип насилници е ясно – 30 години нашето общество допусна извършването, отглеждането и възпитаването на такъв тип маригнализирани групи и отделни личности. Но това не означава, че не трябва да се действа тук и сега. Смятаме, че трябва да се наложат строги санкции за такива престъпници, но от друга страна смятаме, че не трябва да се действа на парче, и да има цялостна стратегия за справяне с маргинализираните групи, заяви депутатът.

Проблемът е комплексен и е свързан със съпротивата на различни политически формации и институции срещу тези решения. Във въпросния случай с Галиче този маргинал е завършил едва първи клас – тук изниква въпросът къде са институциите, къде е било образователното министерство, регионалният инспекторат, за да влезе този младеж в училище. Според Конституцията на България училищното образование до 16-годишна възраст е безплатно, положиха се усилия да бъдат вкарани в образователната система тези деца, които са извън нея, защото – няма какво да крием – когато живееш в изключително мизерни условия в гетото, ти няма как да придобиеш навици, норми, морал или критерии в обществото. Гетата са се превърнали в държава в държавата – те се ръководят от собствени правила. Така че училището е алтернативата за тези деца да излезнат от гетото, заяви Богданов. И допълни:

Концепцията срещу циганизацията трябва да бъде приета – тя мина на няколко  нива – съгласувана е с отделните министерства. На второ място е разглеждането ѝ в Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси, където намери одобрението и  на различни неправителствени организации.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари