Начало Блог Красимир Богданов: Ньойският договор разрушава идеята за обединението на всички българи в...

Красимир Богданов: Ньойският договор разрушава идеята за обединението на всички българи в една държава

Ньойският договор не само отнема изконни български земи, които дори и по Берлинския договор са част от българската държава, но утвърждава като че ли завинаги статута на Македония – люлка на българското възраждане, Южна Добруджа, излаза ни на Бяло море. Това са част от загубите – огромни са ограниченията за нашата армия, както и репарациите, които България трябва да заплати – равняват се на ¼ от националното ни богатство.

Това заяви народният представител Красимир Богданов коментира в ефира на ТВ Европа по повод отбелязването на 100-годишнината от подписването на Ньойския договор. Той определи като датата 27 ноември като черна за българската история.

По думите му обаче най-тежкият удар за България е унищожаването на българската национална идея – обединението на всички българи в рамките на една държава. За това се бориха нашите възрожденци, тези, които създадоха революционните комитети, които предизвикаха Априлското въстание, посочи Богданов.

Нашите сънародници оттатък границата са положени на асимилация и денационализация, каза той, но открои, че и днес – 100 години по-късно, по тези земи продължава да има българи, които говорят на български език и се чувстват част от българската нация.

Възпоменанието за Ньой трябва да е насочено именно към сънародниците ни, останали извън пределите на държавата. Те трябва да чувстват подкрепата на българската държава, че тя е тяхна родина и стои зад тях, категоричен е Красимир Богданов.

Депутатът коментира също и държавния бюджет за 2020 година. И в Бюджет 2020 се забелязва ролята на Обединени патриоти за повишаване на доходите. С такава заявка влезнахме и в управлението преди две години, посочи Богданов.

Увеличават се учителските заплати със 17-18%, има 10% увеличение в бюджетния сектор, сериозно повишаване на възнагражденията на служителите в сектор „Сигурност“ – МВР и МО, повишава се МРЗ с 50 лв., изброи той.

Депутатът каза, че още на първо четене на бюджета е било заложено увеличение на пенсиите с 6,7%, което ще засегне всички пенсионери, но по настояване на Обединени патриоти ще бъде завишен размерът на минималната пенсия на 250 лв., което се равнява на около 14-15% за най-бедните пенсионери. В управленската програма е записано, че се работи в посока доходите на най-бедните да доближат линията на бедност.

Богданов отбеляза, че става дума за минималната пенсия, която е за възраст и прослужено време, а не за социална пенсия.

 Цялото интервю вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Веселинов, ВМРО: Парламентът да заседава на сесии по 2-3 пъти годишно и депутатите да получават заплати само за това време

Така народните представители ще практикуват основната си професия и ще бъде облекчен държавният бюджет Тази радикална позиция изрази в...

Тържествено бе открит паметникът на Левски във Велики Преслав

#ПомниГероите Тържествено откриване и освещаване на паметника на Васил Левски се състоя във Велики...

Кузман Илиев: Навлизаме в политическа нестабилност, в едно постоянно подмятане на отговорността

Много е трудно да кажа какво ще е състоянието на българския избирател, заради ниската активност и други симптоми, защото той е отвратен...

ВМРО: Искаме референдум за ЛГБТИ+ пропагандата в училище, за Македония в ЕС и пълзящата циганизация

Настояваме за национално допитване по тези три теми и призоваваме институциите да организират такова Поводът ВМРО да реагира...

Коментари