Начало Блог Красимир Богданов: Трябва да се справим с този огромен проблем - гетоизацията

Красимир Богданов: Трябва да се справим с този огромен проблем – гетоизацията

Събарянето на незаконните постройки в гетото в село Войводиново започна веднага след неприятния инцидент, при който бе нападнат военен от цигани. В момента е временно прекратено заради заведени дела срещу общината. Но намесата на гражданското общество – протестите им срещу незаконното строителство там, дава увереност на институциите, че този процес трябва да продължи.

Това заяви пред камерата на „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител от ВМРО Красимир Богданов, помолен да коментира темата с възобновените протести на хората заради стопираното събаряне на незаконни постройки във Войводиново.

Той е категоричен, че е необходима целенасочена програма за премахване на незаконните постройки, за да се справим с този огромен проблем – гетоизацията. Подготвяме законодателни промени, които ще внесем в най-кратки срокове, декларира патриотът.

Това е част от предизборната програма на Обединени патриоти, така че не виждам причина колегите от НФСБ и Атака да не ни подкрепят. Смятам, че по този важен въпрос коалицията ни трябва да е единодушна, коментира още Богданов.

В управленската програма на кабинета е записано и подчертано дебело, че предстои превъоръжаване на трите рода военни сили и го изпълняваме стриктно. Затова не мога да си обясня защо коалиционните партньори лансират други версии, коментира депутатът, запитан защо при гласуването в зала не е получена подкрепа от НФСБ и Атака.

Богданов не отрече, че има напрежение между партиите в коалиция ОП. Споразумението между партиите за коалиция е за парламентарните избори през 2017. Сега наближават друг вид избори – европейски и местни, и затова той предположи, че това е причина за изостряне на тона.

По повод информацията за коалиция между партията на Веселин Марешки и Орхан Исмаилов депутатът от ВМРО коментира, че добре са известни действията на г-н Исмаил като политическа фигура и за това, че срещу него има сигнали за близки отношения с Република Турция. Със съжаление заявявам, че уж родолюбеца Марешки прави коалиция с една протурска партия, заяви Красимир Богданов.

Според народния представител, българско гражданство трябва да се дава на хора, които имат заслуги към българската нация ще допринесат за нейното развитие, а не например заради участието на чужди играчи във футболни отбори.

Няма никакво съмнение, че хората с български етнически произход трябва да получават българско гражданство, тъй като те не са с нищо по-малко българи от нас, които живеем на територията на сегашната България, категоричен е той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари