Начало Блог Красимир Богданов: ЦИК е оторизираният орган за провеждане на изборите

Красимир Богданов: ЦИК е оторизираният орган за провеждане на изборите

Именно ЦИК е оторизираният орган за провеждане на изборите, според Богданов 

ЦИК е оторозириният по закон орган за провеждане на изборите в България. Той е и колективен орган, в който са включени представители на целия политически спектър. По-справедливо е именно такъв орган, символ на законност, да провежда изборите, а не само изпълнителната власт.

Това заяви в ефира на „България ОН ЕР“ народният представител от ВМРО Красимир Богданов.

Ние от ВМРО имаме принципна позиция против да се правят съществени промени в Изборния кодекс броени месеци преди изборите, напомни депутатът.

Всяка политическа формация в такъв момент опитва да прокара решения, които ще са ѝ угодни. Изключително не сме съгласни с идеята за гласуване по пощата. А също и с увеличаване на секциите в чужбина за държавите извън ЕС, каквито предложения се чуха на консултациите при президента, посочи той.

Богданов даде пример с Р Турция, която винаги иска да се меси във вътрешните работи на България чрез изборите. Не може държава – неевропейска, недемократична, да отговаря за изборите ни. Ако се увеличат секциите там, рискуваме да имаме 10-15 депутата на ДПС, изпратени от Ердоган в българския парламент. И чии интереси ще защитават те, запита риторично Богданов.

За него най-удачният начин карантинираните лица да упражнят правото си на глас е именно в подвижни изборни секции.

Последните месеци бяха доста трудни, но смятам, че това не бива да ни притеснява. Всеки политик трябва да си дава ясна сметка, че при невъзможност за събиране на големи групи от хора, това не означава, че не трябва да си свършим работата, подчерта той. 

Напрежение в парламента породиха предложенията за промени в Изборния кодекс. Как ще гласуват карантинираните гласоподаватели на вота на 4 април? Кой трябва да поеме отговорност за организацията на изборния процес?

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Припомняме, че след като президентът обяви датата за парламентарни избори – 4 април 2021 г., ВМРО излезе с позиция. Патриотите приемат датата, но не и радикалните промени на Изборния кодекс в последния момент. Идеята за гласуване по пощата създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати под натиска на една чужда държава – Турция.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание

За нас номер 1 винаги е била и ще бъде България! С тези послания лидерът на Организацията Красимир Каракачанов...

Владимир Кисьов в Карлово: Българинът има голяма нужда от самочувствие, за да бъде по-силен

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област инж. Владимир Кисьов, който е от гражданската квота, се срещна с активисти на воеводите...

В Пловдив откриха предизборната кампания: Искаме бъдеще без гей бракове

С молебен в църквата „Света Троица“ в район „Южен“ ВМРО - Пловдив откри предизборната си кампания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Варна предизборната кампания стартира с водосвет за здраве, успех и благоденствие

ВМРО – Българско национално движение - Варна, стартира днес официално предизборната си кампания с водосвет за здраве, успешни начинания и благоденствие, съобщава...

Александър Сабанов представи листата за Хасково

ВМРО - БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната...

Красимир Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен. Предложил съм стартираната процедура да  бъде прекратена...

ВМРО открива официално кампанията си на 6 март с ансамбъл „Българе“ и тенора Веселин Вачев

За начало на изборната битка войводите са избрали емблематичната Западна порта на стара Сердика. Уважаеми колеги,

Коментари