Начало Блог Красимир Каракачанов: България е виновна, защото няма последователна политика по темата „Македония“

Красимир Каракачанов: България е виновна, защото няма последователна политика по темата „Македония“

Когато бях вицепремиер, нямаше бити българи и запалени клубове

Според новините неофициално в един списък на Република Северна Македония за забрана за влизане там се споменават Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев, д-р Врабевски.   

Ако се случи, разбира се, защото засега са само слухове, това нито ще ми промени убежденията по българските национални интереси и Македония, нито ще ме накара да мисля по различен начин, но, за съжаление, няма да промени нищо и в междудържавните отношения между България и Северна Македония, заяви в „Още от деня“ по БНТ д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, бивш вицепремиер и министър на отбраната. 

По думите му Скопие се опитва да измести фокуса на внимание след поредния брутален инцидент срещу българите в Македония. Каракачанов припомни, че първо беше запален един български клуб в Битоля, след това бяха счупени прозорците на българския клуб в Охрид, след това беше стреляно срещу същия този клуб, след това беше пребит секретарят на този клуб. 

И когато това нещо няма как да бъде премълчано, Скопие вместо да каже „извиняваме се, най-накрая ще вземем мерки“, те се опитват пак да си измислят други проблеми, коментира почетният председател на ВМРО. 

На въпрос кой е виновен, за да стигне до този безпрецедентен тон и ситуация, Каракачанов беше категоричен:

България е виновна, защото България няма последователна политика по темата Македония може би от 44 година насам. България е проблемът и го казвам като активен участник в българския политически живот.

Темата „Македония след промените беше сложена на 5-10 място като приоритет според почетния председател на ВМРО. 

През всички тези години и българските политици, и медиите в България се сещат по темата „Македония“, когато някой бъде набит, когато някой българин бъде осъден като българин. Когато аз бях вицепремиер по обществения ред и сигурността и отговарях за Македония, нямаше бити българи и запалени клубове, заяви Красимир Каракачанов.

Изходът от тази ситуация е прост – България трябва да има ясна и категорична политика на себеуважение. България има интерес съседите ѝ да са членове на ЕС и НАТО, но няма интерес съседите ѝ да провеждат политика на омразата. Не може да осъждаме руската агресия и в същото време да се обвиняваме, че сами сме си виновни за ставащото в Македония. Това е шизофренна политика, категоричен е той.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари