Начало Блог Красимир Каракачанов: Българи, бъдете активни

Красимир Каракачанов: Българи, бъдете активни

Аз направих своята крачка встрани. Моите колеги председатели на НФСБ и ВОЛЯ – също. Сега е моментът всички честни български патриоти, всеки привърженик или симпатизант на родолюбива формация, навсякъде в страна и в чужбина, да направят своята решителна крачка напред.

Затова моят призив към всички българи е – бъдете активни. Гласувайте на 11 юли, защото иначе чужди посолства и столици и родните ни политици със свалени гащи, ще предопределят бъдещето на нашите деца.

Това написа в своята Фейсбук страница лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод подписаната коалиция между ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

А ето и цялото обръщение:

Уважаеми съратници,

       На 20 април се навършиха 80 години от освобождаването на Вардарска Македония от сръбската власт. На този ден българите във Вардарска Македония се поздравяваха с „Христос Воскресе“, посрещайки освободителната Българска армия.

На 20 май тази година ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ подписаха споразумение и дадоха началото на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“. И трите политически формации последните години се конкурираха, съревноваваха и противопоставяха една на друга, търсейки доверието на патриотичните избиратели.  В същото време, ние лидерите на тези формации, правим крачка назад и няма да се кандидатираме за народни представители, защото проблеми между хората, които изповядват патриотизма няма. Имаше проблеми само между нас – лидерите.

Консенсусът и компромисът винаги са най-трудните стъпки. Но без консенсус и без компромиси виждаме, че нашето общество продължава да е разединено и противопоставяно. Да, аз знам какво съм преживял през тези години, какво съм чул срещу себе си от някои от хората, с които тръгваме заедно на изборите. Каквото и да сме казали, чули и направили в годините един срещу друг, днес патриотите в България нямаме друг път освен обединението. Защото срещу нас има опит за служебна победа. Видяхме какво стана с Изборния кодекс, който ударно беше променен в парламента, с една единствена цел – да ограничи и унищожи патриотичните формации в България и да даде властта в ръцете на едни измислени герои. Защото масираният вот от Турция, след безразборното отваряне на секции там, заплашва да изкриви волята на българите. И защото в последните години, ние патриотите, бяхме най-силни, именно когато бяхме заедно.

ВМРО участва сама на последните избори през април. Излязохме с ясно лице след много свършена работа. Както го направихме и на изборите за Европейски парламент. Това е нашата политика в последните години – да покажем своя собствен образ. Свой ярък образ по традиция имат и съюзниците ни от НФСБ. А ВОЛЯ от няколко години насам също се опитва да развива своята патриотична визия.

Днес ясно се очертава, че на 11 юли, българите отново ще получат не промяна, а подмяна  и затова няма никакъв друг начин, за да се противопоставим на това. Българските патриоти трябва да са заедно. Гласът на българските патриоти задължително трябва да бъде силен в следващия парламент.

Ако патриотите не сме там, безродните псевдолиберали, без да им мигне окото, ще клекнат пред външния натиск да пуснем Скопие в ЕС. Две от партиите в новата управленска гарнитура – „Демократите“ и „Мутрите“ вече си казаха ясно, че нямат нищо против, а Слави Трифонов и по този въпрос мълчи. А, ако от Брюксел продължат с натиска, утре и ГЕРБ ще замълчи. Същите теза майкопродавци са готови да пробутат и Истанбулската конвенция – да разбият традиционното семейство, националния морал, християнските ценности. Само и само да се харесат на някой чужд дипломат и на бюрократите в Брюксел.

Трябва ли ВМРО да има механизмите и трибуната да защитава българския интерес? ДА, КАТЕГОРИЧНО!

И не в името на партийния ни интерес, даже не и само в името на българския интерес, а в името на истината въобще. Защото македонизмът е чиста форма на антибългаризъм и лъжа в лицето на човечеството. А джендър  идеологията унищожава всичко свято, в което сме възпитавани като българи и християни.

А трябва ли ние българските патриоти да защитим България, когато от безконтролно отворените секции в Турция могат да доведат не само до изкривяване на изборните резултати, но и до поставянето на България в тотална зависимост от неоосманистка Турция? ДА, КАТЕГОРИЧНО!

Защото на това действие трябва да има противодействие. Защото трябва да има и силен контрапункт на ДПС, които вече предвкусват как утре удобно ще се спотаят зад една широка коалиционна, „експертна“ и каква ли не формула на безконтролна икономическа власт. А това го гледаме вече в продължение на десетки години.

В българския  парламент трябва да има хора, които да напомнят, че всъщност е време за национално обединение и помирение, за силна България, а не за поредния злополучен експеримент на гърба на българския народ. В противен случай яростните лагери на противопоставянето, които се оформиха последните десетилетия ще стигнат до крайности, които всички виждаме, че са вредни за страната ни.

И когато говоря за национално обединение и помирение, започвам от самия себе си. С подписаното споразумение ние показваме формулата на обединението. Хората, идеите, целите – заедно. Лидерите, амбициите, егото – крачка встрани.

Аз направих своята крачка встрани. Моите колеги председатели на НФСБ и ВОЛЯ – също. Сега е моментът всички честни български патриоти, всеки привърженик или симпатизант на родолюбива формация, навсякъде в страна и в чужбина, да направят своята решителна крачка напред.

Затова моят призив към всички българи е – бъдете активни. Гласувайте на 11 юли, защото иначе чужди посолства и столици и родните ни политици със свалени гащи, ще предопределят бъдещето на нашите деца. Утре ще ни наложат окончателно фалшивия дневен ред на лицемерната политическа коректност, която погубва Европа в момента. И в близките десетина години България може вече да не е страната на българите, а ние българите да бъдем едно застаряващо малцинство в собствената си РОДИНА.

България над всичко!

Напред!

22.05.2021 г.                         

Поздрави,

Красимир Каракачанов – председател на ВМРО

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари